Klub Kotów Niewidzących i Niedowidzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 21, 2009 17:55

alessandra pisze:Korciaczki, a my coś o Waszym serduszku już wiemy i bardzo dziękujemy :wink: Wasze zdróko :piwa: :wink:

A skąd? 8O :oops:
hopsamy
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie lut 22, 2009 10:38

Pierwszy wątek, na który dziś weszłam na miau i.... od razu szok. Przeczytajcie:

jopop pisze: Niedługo umrę, chyba lepiej skoro skoro wieloletnia miłość się w ogóle nie liczy...

Tak długo kochaliście mnie pomimo ślepego oka, tak długo pozwalaliście mi udeptywać kolana, tak dużo czasu spędziłam przytulona do Waszego boku...

Wzięliście pod opiekę dorosłą, półślepą kotkę, daliście mi tyle lat szczęścia, a ja odwdzięczałam się Wam za nie mruczeniem i oddaniem...

Dbaliście o moje czarne futerko, pieściliście i głaskaliście, byliście moimi ukochanymi przyjaciółmi...

Dziś przynieśliście mnie do pachnącego chemią miejsca i zadecydowaliście o mojej śmierci. A ja wciąż Was kocham...

Ok. 19-letnia czarna kotka z 1 okiem zwłokniałym (prawdopodobnie całkiem ślepym), drugim całkiem czystym. Przyniesiona do uśpienia, bo jej dotychczasowa Pani jest w ciąży, a kotka się "rzuca na brzuch".

Przemiłe, kochane, urocze stworzenie.

Jest w lecznicy, w klatce. Dostała tydzień szansy na znalezienie DT. Trzymanie tak starego, kochającego ludzi kota dłużej w klatce byłoby okrucieństwem chyba większym niż uśpienie go...

Potrzebujemy NATYCHMIAST pomocy!

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89 ... sc&start=0

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie lut 22, 2009 10:47

Ślepaczek Steve (u Kordonii) zaprasza na własny wątek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89150

Bazyliszkowa

Post » Nie lut 22, 2009 12:09

Safarii, bardzo prosze o pw w tej sprawie-wiadomosc z nk:

Cześć.
Chciałam się czegoś dowiedziec o kotku,którego fotka jest na tym profilu - Menkellu,u.
Podobno zajmuje się nim fundacja z Poznania Animalia.Weszłam na ich profil i fotki Mankella nie ma :(
I teraz nie wiem do kogo faktycznie z pytaniami kociaka się zwracać.
A sprawa jest taka,że ma pewno mogę mu zapewnić dom tymczasowy po tym najtrudniejszym etapie leczenia,kiedy musi byc jeszcze w lecznicy.Może uda mi się namówic potem narzeczonego by zostal z nami na stałe ,ale nie obiecuję.
W każdym razie bardzo mnie poruszył los tego kociaka.Zresztą jak i wszystkich zwierząt,ale sądzę ,że udało by mi się stworzyć mu domek.Choćby tymczasówkę.O ile mały przeżyje...Oby.
Z góry dzięki za wszelkie info o Mankellku
Pozdrawiam

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Nie lut 22, 2009 14:05

Mruczeńka1981 pisze:
KarolinaS pisze:Mruczeńka 1981

Obrazek

Ta koteczka ma 10 lat i jest we wrocławskim schronie.W izolatce,nie widzi.
Czy ktoś może jej pomóc??

koteczka pilnie na pierwszą :!: :!: :!:

czy ma swój wątek?
nie ma,wiemy o niej bardzo mało,ale w niedzielę będę miała świeze info

czy już coś wiadomo?
i napisz proszę czy koteczka ma imię?
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Nie lut 22, 2009 16:29

Kolejne niedowidzące kocie cudo:

Natussiaa pisze:Martynka ma ok 5 lat (ur. w 2003r.). Do schroniska trafiła 23.07.2005r z Żychlina razem z piątką dzieci (Żychlinki - zdjęcie w dziale adoptowane koty).
Jest przemiłą i kochaną kotką, uwielbia dotyk ręki i samą obecność człowieka. Niestety ma zaćmę ale doskonale sobie radzi, czasem mamy wrażenie że dobrze widzi a po chwili przeciwnie. Radzi sobie tak dobrze dzięki temu, że nieco widzi, ma wspaniały słuch i obeznanie w terenie. Gdy tylko słyszy, że ktoś do niej mówi i idzie w jej kierunku natychmiast radością wstaje z pozą "do głaskania". Jest wesołą, radosną, przyjazną, ufną, miłą i towarzyską kotką, która przeszła już zabieg sterylizacyjny

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przebywa w schronisku w Koninie
Kontakt w sprawie pytań, adopcji:
0-63 243-80-38
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
ul.Gajowa 7A Konin (wielkopolskie)

A tu wątek koteczki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89169

Bazyliszkowa

Post » Nie lut 22, 2009 16:35

jaki piękny śnieżny tygrys...

wiecie co.. tyle ich jest...okropne jest to wszystko..
"Chciałem zreperować świat, a oto widzę, że sam jestem jednym z tych cholernych drani I świń..."
Obrazek

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Nie lut 22, 2009 19:46

Pilnie szukam dt/ds dla młodego Szpicusia
pogryzionego przez sforę głodnych psów

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89141&highlight=

http://www.dogomania.pl/forum/f28/pogry ... dt-131996/

Obrazek

Obrazek

może ktoś bedzie mógł pomóc?

na ta chwilę juz wiem,że ma zaszyte całe oczko bez drenu
:(

Obrazek
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Pon lut 23, 2009 8:42

KarolinaS pisze:
Mruczeńka1981 pisze:

Obrazek

czy ma swój wątek?

czy już coś wiadomo?

Kicia nie ma imienia, wciąż szuka domu. Bardzo garnie się do człowieka, jak słyszy, że ktoś nadchodzi, to żałośnie miauczy, żeby przyjść ją pogłaskać. Musi być zamknięta w klatce, bo próba wypuszczenia jej do jednego z pokoi, gdzie kotki mogą chodzić luzem, skończyła się głodówką kici. Siedziała w kącie skulona, cały czas w jednym miejscu i pozycji, w klatce wyraźnie czuje się swobodniej. Nie może tam jednak siedzieć cały czas, pracownicy schroniska naciskają na to, żeby ją wypuścić. To kotka 10 letnia, ale bardzo ładna, z lekko dłuższą sierścia na ogonku, więc wydaje się, że ma kitę, a nie ogon.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pon lut 23, 2009 9:14

jestem zdruzgotana gdy widzę ile jest niewidomych pilnie potrzebujących kotów. najbardziej boli mnie to, że nie mogę żadnego zabrać, nawet na tymczas...

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon lut 23, 2009 12:21

po kolei kochani , już melduję:

Budrysku, szpic jest zamieszczony z prośbą o pilne dt na nk w galerii wyjątkowych stworzeń, a takze tutaj na pierwszej;

Mruczeńka, uzupełniłam wiesci o koteczce na nk w galerii, dobzre byłoby moze wątek osobny jej założyć, moz ecos wiecej, jak trafiła do schronu, dowiesz sie w najbliższym czasie?

Bazyliszkowa
, koteczka Martynka jest takze już na nk w galerii z danymi na schron w Koninie
poza tym:

koteczka staruszka czarnuszka bedzie miała domek u karoli666 :D

Mankellek nie jest na razie adopcyjny

Jerzyk czeka na transport do swojego domku :D

Marcjanna, jak wygląda sprawa z głosowaniem?

alessandra

Post » Pon lut 23, 2009 12:27

alessandra pisze:Mruczeńka, uzupełniłam wiesci o koteczce na nk w galerii, dobzre byłoby moze wątek osobny jej założyć, moz ecos wiecej, jak trafiła do schronu, dowiesz sie w najbliższym czasie?

Kotka została znaleziona i ktoś zadzwonił do schroniska żeby ją zabrano. Wrocławskie schronisko dysponuje karetkami dla zwierząt i po zawiadomieniu telefonicznym zabiera zwierzę i przywozi do schroniska.

W schronisku jest też niedowidzący Filet, bardzo fajny kocurek, może Mruczeńka wklei tu jego zdjęcie.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pon lut 23, 2009 12:39

dzieki Kiciu, czekamy na zdjęcia Fileta i pare słów o nim, wstawie do galerii, moz eznajdzie sie domek i dla niego? :ok:

alessandra

Post » Pon lut 23, 2009 14:07

Kicia_ pisze:
KarolinaS pisze:
Mruczeńka1981 pisze:

Obrazek

czy ma swój wątek?

czy już coś wiadomo?

Kicia nie ma imienia, wciąż szuka domu. Bardzo garnie się do człowieka, jak słyszy, że ktoś nadchodzi, to żałośnie miauczy, żeby przyjść ją pogłaskać. Musi być zamknięta w klatce, bo próba wypuszczenia jej do jednego z pokoi, gdzie kotki mogą chodzić luzem, skończyła się głodówką kici. Siedziała w kącie skulona, cały czas w jednym miejscu i pozycji, w klatce wyraźnie czuje się swobodniej. Nie może tam jednak siedzieć cały czas, pracownicy schroniska naciskają na to, żeby ją wypuścić. To kotka 10 letnia, ale bardzo ładna, z lekko dłuższą sierścia na ogonku, więc wydaje się, że ma kitę, a nie ogon.

jej, tylko nie wypuszczać, czy to nie będzie dla niej pewna smierć :cry: i tak cud ,że przeżyła i tak na prawę to nie wiadomo kiedy straciła wzrok,może niedawno i co wtedy, ona sobie nie poradzi :evil:

koniecznie wątek trzeba załozyć,może ktoś da jej tymczas na poczatek
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon lut 23, 2009 15:55

A może by zgłosić koty do adopcji z Klubu Kotów Niewidzących i Niedowidzących na stronę, o której mowa w tym wątku
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89108
(post pierwszy punkt drugi) - są tam już bezłapki i szylkretki. Może dzięki temu jakiś ślepaczek znalazły dom? Co o tym sądzicie?

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]