Pucek w domu!Już zdrowy i szczęśliwy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 21, 2009 19:17

ewar pisze:Pucek ma chyba domek!!!!!W Warszawie.Bardzo miła Pani.Zgadza się na wszystko,domek zapowiada się świetnie.Mam prośbę,czy ktoś w W-wie mógłby sprawdzić domek?To ul.Włodarzewska.Może ktoś mieszka gdzieś blisko?

Genialne wiesci :D Podniose.. Moze by dac w tytule, ze szukasz osoby, ktora sprawdzi domuś..

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob lut 21, 2009 19:50

No proszę.. Domek napisał i brzmi BARDZO sympatycznie :D Drugi kotek to żadne obciążenie (po prostu mniej pokarmu się marnuje ;) no i super przyjemnie jest popatrzec na kocie zabawy (TV niepotrzebny)..

Niech ktoś z Wawy się odezwie, kto bedzie mogl podjechac na Ochote, zeby sprawdzic puckowy domuś... On by juz chcial wyjsc z tej klatki...

do gory!!!

tillibulek

Post » Sob lut 21, 2009 20:00 Pucek mój

Chciałabym drugiego kotka,ale wynajmuję pokój,od października będzie ktoś nowy,a nie wszystkim odpowiadałyby dwa kotki.. musze przeczekać przynajmniej ten czas :)
A co by było gdyby była rybka? taka zamknięta od góry żeby nie zjadł? patrzyłby sie na nią? podobałoby mu się?
Ja zawsze zostawiam grające cichutko radio,żeby nie dostał świra od ciszy :)
Jeju...patrzę na to puste dziś mieszkanko i sie strasznie wzruszam jak pomyślę,że nie długo będzie się tu ciągle coś działo!:):):)
!!!Mam Pucusia!!!Jest zemną cały czas <love>

holala

Od: Sob lut 21, 2009 18:36

Post » Sob lut 21, 2009 20:12 Re: Pucek mój

holala pisze:Chciałabym drugiego kotka,ale wynajmuję pokój,od października będzie ktoś nowy,a nie wszystkim odpowiadałyby dwa kotki.. musze przeczekać przynajmniej ten czas :)
A co by było gdyby była rybka? taka zamknięta od góry żeby nie zjadł? patrzyłby sie na nią? podobałoby mu się?
Ja zawsze zostawiam grające cichutko radio,żeby nie dostał świra od ciszy :)
Jeju...patrzę na to puste dziś mieszkanko i sie strasznie wzruszam jak pomyślę,że nie długo będzie się tu ciągle coś działo!:):):)

Holala, Pucek jest naprawdę wyjatkowym kotem. Taki grzeczny i miły.. Na pewno będzie mu się podobał rybi TV :P Zreszta.. miałaś kota, to wiesz, ze są bardzo ciekawskie, ale wszystko da się pogodzic.. Ja miałam kota i rybki (akwarium 200 l) i owszem wskakiwał na gore, zeby sie z nimi zapoznac, ale byly zamknięte od góry, więc tylko próbował je przez szybę złapać, a przewaznie siedział i hipnotyzował je wzrokiem. O kotach + rybki mozesz poczytać na forum --> koty --> kocie ABC (tam widzialam taki wątek)

Ciesze się, ze Pucek będzie miał taka fajną Pancię :):):)

tillibulek

Post » Sob lut 21, 2009 20:21 Pucek mój

Mój kotek nie miał rybek bo moja mama zawsze uważała,ze to chyba jedyne tak nudne zwierzę :P Ale nawet jeśli nudne to b.ładnie ozdobne,a jeśli ma sprawić radość kotkowi to jeszcze lepiej :)
Gdyby rybkę można było przytulić to bym już dawno miała :P
Niestety nie mam cierpliwości do czytania forum...mam swoją książeczkę ,,Ty i Twój kot'' i po raz drugi w swoim życiu przeczytam ją od deski do deski!
Aha,jakie miseczki? Mój kić miał plastikowe i nie narzekał ;)

holala

Post » Sob lut 21, 2009 20:35

Witam nową forumowiczkę.Miseczki mogą być i porcelanowe i metalowe,ważna jest zawartość.Tak się cieszę,że to kochane kocię będzie miało cudowny domek.Zobaczysz,jaki on jest miły,to mój ulubieniec.Będę o nim pisać i na pewno jak najszybciej postaram się o transport.W domu go poobserwuję,poznam lepiej jego charakter.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lut 21, 2009 20:35

U nas byly juz bardzo rozne kompilacje zwierzat.. Bez problemu. Jak Właściciel ma wyobraznie i odpowiednio je zabezpieczy, zeby zadnemu nie stała się krzywda, to moze sie cieszyc roznymi zwierzetami na raz... :)
U nas tez plastikowe - ale moze niech Ewar się wypowie...

tillibulek

Post » Sob lut 21, 2009 20:50 Pucek mój

Jutro pojadę i zakupię kuwetkę, miseczki, nosidełko (przeczytałam,że lepsze plastikowe),żwirek (nie lubię silikonowego bo wbija się w stopy i łapki) i pewnie jakąś zabaweczkę,ale jedną. zobaczę czy taki rodzaj się mu spodoba :)
Myślałam też nad legowiskiem...ale i tak będzie spał zemną w łóżku, więc chyba nie kupię :)
moja koleżanka ma kicię roczną, odrazu sie poznają bo ona mieszka niedaleko i jak sie polubią to sprawa kociego towarzytwa, przynajmniej do dopaździernika- załatwiona :)

holala

Post » Sob lut 21, 2009 20:57 Re: Pucek mój

holala pisze:Jutro pojadę i zakupię kuwetkę, miseczki, nosidełko (przeczytałam,że lepsze plastikowe),żwirek (nie lubię silikonowego bo wbija się w stopy i łapki) i pewnie jakąś zabaweczkę,ale jedną. zobaczę czy taki rodzaj się mu spodoba :)
Myślałam też nad legowiskiem...ale i tak będzie spał zemną w łóżku, więc chyba nie kupię :)
moja koleżanka ma kicię roczną, odrazu sie poznają bo ona mieszka niedaleko i jak sie polubią to sprawa kociego towarzytwa, przynajmniej do dopaździernika- załatwiona :)

Transporterki najwygodniejsze sa otwierane od gory, choc te są tez drozsze..
Żwirek - bardzo dobry - spływa idealnie w WC - Pigwa (niedrogi - 10 zł)
Z legowiskiem na razie mozesz sie wstrzymac, bo wydatkow na poczatek i tak masz mnostwo, a łozeczko na pewno idealnie mu podpasuje :)
Pomyśl jeszcze nad drapakiem - to ważna rzecz w domu, zeby kotuś nie strzępił mebli, czy tapet, czy co tam masz w mieszkaniu... najfajniejsze są drapaki piętrowe, gdzie kotek moze się schowac, polezec na hamaku itd. Pełno ich na Allegro :)

fajnie, ze kolezanka tez ma kicie, to nie bedzie problemu z wyjazdami jak się poznają i polubią... bo zawsze bedzie ktos, kto zaopiekuje się Puckiem jak Was nie bedzie...

powodzenia z przygotowaniami :ok:

tillibulek

Post » Sob lut 21, 2009 21:08 Pucek mój

No ten drapak właśnie... myślę czy używany jest dobry? bo kotki mają każdy swoją osobowośći mogą nie chcieć korzystać po kimś z takich zabawek? Ale nie ukrywam,że dla mojego portfela byłoby to napewno lepsze wyjście...
Ale teraz będę pewnie dużo pisać tutaj bo już się nie mogę doczekać! :)

holala

Post » Sob lut 21, 2009 21:22 Re: Pucek mój

holala pisze:No ten drapak właśnie... myślę czy używany jest dobry? bo kotki mają każdy swoją osobowośći mogą nie chcieć korzystać po kimś z takich zabawek? Ale nie ukrywam,że dla mojego portfela byłoby to napewno lepsze wyjście...
Ale teraz będę pewnie dużo pisać tutaj bo już się nie mogę doczekać! :)

używany drapak? :) mysle, za akurat drapak powinien byc nowy, nie pachnący innym kotem.. chyba, ze masz w domu np. pufe, ktora mozesz przeznaczyc na straty i na niej skupią się pazurki Pucka (nasze koty ostrza pazury na pufie - jeden, a na dywanie drugi), co do uczenia drapania odpowiednich rzeczy, to przydaje sie kocimiętka..

tillibulek

Post » Sob lut 21, 2009 21:46 Pucek mój

Tak właśnie myślałam. Zamawiam właśnie na allegro:
1. http://www.allegro.pl/item560221850_dom ... _siwy.html
2. http://www.allegro.pl/item555567420_dom ... rdowy.html

Jeden albo drugi...takie są piękne,a jedna pusta ściana u mnie w pokoju czeka właśnie na coś takiego :D nigdy nie miałam pomysłu co postawić na tej ścianie!
Dzięki za wskazówki!

holala

Post » Sob lut 21, 2009 21:51

Na razie nie musisz wiele kupować,kuweta na pewno,żwirek,miseczki i jedzonko oczywiście.Jeśli zobaczę,że używa domku z drapaczkiem,który mam w domu to go dostanie.Moje drapią albo dywanik,albo,niestety meble(Gucia,najstarsza rezydentka).Z drapakami jest różnie,w większości domów spełniają różne funkcje,oprócz tej podstawowej.Większość zabawek,które kupowałam według własnego gustu jest nieużywana.Tasiemka z kawałkiem czegoś jest super zabawką,ale wstyd to komuś pokazać.Kotka mojej córki bawi się "zabawką"zrobioną dla niej przeze mnie.Sznurek i stary pokrowiec od parasola.Często używana,wygląda jak obraz nędzy i rozpaczy,ale tylko to lubi.Mela kocha starą,wystrzępioną sznurówkę.Zawsze potrafi ją znaleźć.Dżapa z kolei godzinami potrafi bawić się kulką ze sreberka.Tak to jest z kotami.Najlepszym posłankiem jest kocyk na parapecie.Poczekaj,wezmę go do domu i zobaczę,co lubi,jak się zachowuje.W klatce w lecznicy ma za posłanko koszyczek z poduszką.Śpi w nim.Mojego pierwszego kota mi podrzucono,miałam kuwetę po kotach córki i ze dwie łyżeczki żwirku,saszetkę whiskasa,którą dołączono do jakiejś gazety.Tyle.A była sobota.Jakoś sobie poradziłam.To nie takie straszne,masz czas.

ewar

Post » Sob lut 21, 2009 22:13

Puss,dzięki za imię dla kotka i ogłoszenia.Udało się. :balony: :balony: :balony: :balony: :balony: :balony: :balony: :balony: :balony: :balony:

ewar

Post » Sob lut 21, 2009 23:53 Pucek mój

Napewno narazie kupię tylko najpotrzebniejsze rzeczy... chociaż tak bardzo korci żeby wziąć dużo więcej ;)
Z tego co zrozumiałam to Puss dodała Pucka na allegro?Nawet jeśli nie, to temu kto to zrobił najmocniej dziękuję! Myślę teraz tylko o tym małym kotku, bez przerwy i uśmiecham się sama do siebie..a jego zdjęcie na tapecie komputera jest pękniutkie!
:kotek: :cat3: :catmilk: :flowerkitty: :kitty:

holala

[poprzednia][następna]