Drombo vol. III - nowe zdjęcia - s.98! :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 16, 2009 15:08

jeszcze nie, bo chłopaki i tak prawie nie jedzą chrupek, ale po sterylce dostana napewno :)

vadee

Od: Wto lis 01, 2005 7:20

Post » Pon lut 16, 2009 15:24

nie wiem jakiej szukać, która dobra jest, a myślę, że mogłabym im mieszać ze zwykłą na początek.
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Pon lut 16, 2009 15:36

mysle, ze spokojnie :) i wybadaj, ktora im bedzie smakowala :)

vadee

Post » Pon lut 16, 2009 15:37

Jezuuuu, agula ale miałaś weekend :?

Chłopcy szybciej się wybudzają, bo (podobno) dostają tylko głupiego jasia, a nie pełną narkozę. Mi B. było strasznie szkoda jak tak się zataczał i przysypiał na stojąco, ale nie mogłam się nie śmiać :lol:

Jeśli chodzi o karmę, to jako doświadczona matka kastrata stwierdzam, że najczęściej polecany jest Royal Canin. Tylko że są różne rodzaje, tzn. bytowe i weterynaryjne dla kastratów. Benio RC nie bardzo lubi, za to dobrze mu wchodził Hills veterinary czy jakoś tak.
No i każdemu będę teraz radzić, żeby raz do roku zrobić badanie siuśków, czy kryształy się nie tworzą, bo co z tego że B. jadł super karmy dla kastratów, jak i tak miał kryształy (udało się nam wypłukać :P )

olesia.b

Od: Nie sty 07, 2007 2:14

Post » Pon lut 16, 2009 15:38

mój wet poleca eukanubę, ale on ma jakąś umowe z firmą chyba to mu się nie dziwię :D rysiek nadal ma banię i tak fajnie mu się łapki plączą. słodki ejst nawet w takim stanie :lol:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Pon lut 16, 2009 15:46

namjakoś eukanuba nie podeszła. Zresztą polecam na kocim ABC chyba dwa dni siedziałam pogrążona w lekturze (mina mojego Tz :roll: ). Niestety nie udało mi się przekonać Benia, że Sheba to świństwo, a surowe mięsko jest pyszne, no ale takie są błędy przy pierwszym dziecku :)

olesia.b

Post » Pon lut 16, 2009 16:04

komiczne te jego zachowanie jest :lol: klusia myje go, czuwa jak śpi, a jak ona źle się czuła to ten egoista chciał się bawić i skakał na nią, aż TŻ miał żądze mordu w oczach, bo to jego pupilka :lol: a polecacie jakieś konkretne karmy?i gdzie ich szukać?
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Pon lut 16, 2009 16:18

my z lenistwa kupujemy w sklepach internetowych. Najlepiej poświęcić chwilę i porównać ceny w dwóch trzech sklepach. Na animalii są karmy specjalistyczne w dziale "zdrowie", wiem, że krakvet też jest polecany.

My właśnie robimy zakupy w animalii (tzn. ja robię,a B. pokazuje pazurkiem cojeszcze by chciał) :wink:

Oto co zakupiliśmy:
http://animalia.pl/produkt,3932,162,Gim ... _100g.html
http://animalia.pl/produkt,4709,39,Mark ... 5_50g.html
http://animalia.pl/produkt,2711,162,Vet ... o-Pet.html

... na razie :twisted:

olesia.b

Post » Pon lut 16, 2009 16:39

też kupuję w necie, bo u mnie takiego wyboru nie ma. musze poczytać i poszukać czegoś.
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Pon lut 16, 2009 23:14

Witam wszystkie mamy przedsterylkowe i wtrakciesterylkowe.
Agul-la jesteś dzielną kobietą i należy ci się medal za odwagę ale to chyba lepiej miec taki stres za jednym zamachem a nie siwiec po kawałku. Teraz już tylko zdjęcie szwów i ....życie kastrata jest piękne.
Wyjechałam z Warszawy na kilka dni i opiekę nad moimi kotami przejęła Ola. I wiecie co ona powiedziała??? Powiedziała, że moje maleńkie koteczki to są grubasy i ciągle tylko żrą - no podłość ludzka nie zna granic. Milus dostaje karmę weterynaryjną Urinary (paskudną) i patrzy na mnie z oburzeniem a ja udaje głupa, że nie wiem o co chodzi.
Agul-la wyściskaj ode mnie swoich rekonwalescentów.
Vadee jak dziewczynki czy już po rujce? Jak rośnie i mężnieje Rudzinka śliczna i kochana ? A Pelusia oczka już podleczyła? Jak znajdziesz czas cyknij im foty bo bardzo się za nimi stęskniłam.

efreja

Od: Pt lip 06, 2007 14:57

Post » Pon lut 16, 2009 23:35

Juz po rujce :) Rudzisko się panoszy w domu i każe CAŁĄ dobę (nie przesadzam) zajmować i zachwycac się tylko sobą, wobec czego Pchełka przeprowadziła strajk mruczankowy i muszę wpełzać w łaski ;) Oczka Peline są w stanie niezłym, ale nieidealnym, kropli wpuścić się nie da i kropka, więc póki co zostaje świetlik i głaskanie :D :roll:

zdjęcia niedługo jakieś zrobię i wrzucę, a jak się stęskniłaś to wiesz, gdzie nas szukać :D

vadee

Post » Wto lut 17, 2009 20:31

efreja pisze:Milus dostaje karmę weterynaryjną Urinary (paskudną) i patrzy na mnie z oburzeniem a ja udaje głupa, że nie wiem o co chodzi.
Agul-la wyściskaj ode mnie swoich rekonwalescentów.

Yhy yhy - od kiedy to ją dostaje?? 8O :roll:

olesia.b

Post » Śro lut 18, 2009 9:29

efrejo uwierz mi wybudzanie się kluchy to był koszmar, ale na dzień dzisiejszy jest już wszystko dobrze. gnomy szaleją, na kluchę mówimy pampers :lol: i cieszę się, że mam to za sobą już. napawdę :roll:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Śro lut 18, 2009 10:10

efreja pisze:
Wyjechałam z Warszawy na kilka dni i opiekę nad moimi kotami przejęła Ola. I wiecie co ona powiedziała??? Powiedziała, że moje maleńkie koteczki to są grubasy i ciągle tylko żrą - no podłość ludzka nie zna granic.
No poznała się mądra kobieta :twisted: :wink:
Urinary byłoby smaczniejsze jakby było wydzielane po kilkanaście chrupek :lol:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro lut 18, 2009 16:06

Reszta kotów śpi, a Pela poszła zwiedzać salon 8O szok, kręci się, wącha, bawi, moje kochane tchórzeństwo :1luvu:

vadee

[poprzednia][następna]