CALINECZKA ... w nowym domu!!! ( nowe zdjęcia ) :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 09, 2009 13:53

hej Monia, doszła nasza kartka do was?? fotki wstawimy ale ja sama nie umiem a męża się doprosić to koniec świata, ale mogę Ci wszystkie jakie mamy wysłać na maila :)

buziaczki od Calineczki właśnie z Fadulkiem urządzają gonitwy po domu, istna demolka :)
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Sob sty 10, 2009 1:49

Kartka doszła :)
Ślicznie dziękujemy :D
wysyłam Ci PW
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Od: Wto paź 16, 2007 11:41

Post » Nie sty 11, 2009 20:24

No to teraz czekamy aż wstawisz nasze fotki które mam nadzieje doszły do Ciebie :)

Niech każdy zobaczy i niech wszystkie koty mają taki domek jak nasza Calineczka którą kochamy tak, że już bardziej się nie da :)

Generalnie to ona rządzi w domu i wszystko jest jej podporządkowane, aż czasem sobie myślę, że kompletnie zwariowałam.

Otóż ona panicznie boi się obcych, dlatego ograniczam wizyty znajomych i rodziny, tzn można nas odwiedzać ale pojedynczo, i nie wolno pod żadnym pozorem jej łapać ani najlepiej w ogóle zbliżać się na metr. Moja teściowa jeszcze jej wcale nie widziała tylko na zdjęciach ale ona zawsze wpada z całą ekipą co mnie wkurza bo mała wtedy chowa się tak, że nawet ja nie wiem gdzie jest. Każda ich wizyta (teściowa plus 3 czyli teściu i dwójka dzieci) to dla małej straszny stres, na szczęście wpadają rzadko i na krótko bo wiele nerwów mnie to kosztuje jak sobie myślę, że mała się stresuje tymi wizytami :oops:

No i nie wolno w domu zbyt głośno się zachowywać, wykonywać gwałtownych ruchów ani oglądać filmów gdzie strzelają bo wtedy ona też się boi, mój mąż normalnie mówi, że to jest domowy terror :)
Obrazek

m&j

Post » Pon sty 12, 2009 22:59

:lol: nooo.... bo to jest domowy terror :smiech3:

zaraz zaglądam do zdjęć :)
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Post » Śro sty 14, 2009 12:32

Monia Ty zdejmij Calineczke ze strony Towarzystwa Opieki Nad Zwierzętami bo mi się koszmary śnią po nocach :)

Wyobraź sobie, że mi się śniło, że zadzwonili jacyś ludzie z Towarzystwa, że muszę oddać Calineczkę bo adoptowałam ja bezprawnie i, że mam spakować wszystkie jej rzeczy i oni ją jeszcze dziś zabiorą. Powiedzieli, że ona wciąż widnieje na ich stronie co oznacza, że z prawnego punktu widzenia należy do nich. Pierwsze co zrobiłam jak się obudziłam to pobiegłam do komputera żeby zobaczyć czy ona jest na tej stronie i rzeczywiście jest!! Aż mi się gorąco zrobiło :)
Obrazek

m&j

Post » Czw sty 15, 2009 15:48

8O ojej!!!
A ja już nie zaglądałam tam "wieki" i przekazywałam, żeby ją usunęli.... :roll:
Monia zdjęcia nie doszły :( na maila
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Post » Czw sty 15, 2009 16:09

Nie doszły :( to ja wyślę jeszcze raz ale na razie nie mam tego laptopa na którym są te fotki bo mój meżuś jest z nim w pracy.
Obrazek

m&j

Post » Czw sty 15, 2009 17:12

Monia już wysłałam fotki ponownie, tak jak napisałam Tobie w mailu pomyliłam adres :oops:
Obrazek

m&j

Post » Pt sty 16, 2009 8:26

Już doszły :D
Ależ oni razem pięknie wyglądają :1luvu:
A Calineczka bardzo urosła 8O ... na tych kanapkach :ryk: ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Post » Pt sty 16, 2009 8:41

:1luvu: Piekne kotki,Calineczka cud dziewczynka :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pt sty 16, 2009 12:17

To są właśnie szczęścia moje dwa :)

Calineczka waży 1900, a jak przyjechała 2 miesiące temu to ważyła 1520, tak więc urosła moja mała księżniczka.

Nie mniej jednak to małe kociątko, Fado też nie jest jakimś kolosem bo wazy 4500. Ma długie łapy, czyli wysoki z niego facet ale nie jest grubasem, wet mi powiedział, że będzie mnie stawiał za wzór dla wszystkich właścicieli, że można mieć nieutuczonego kota kastrata :) Fado je sporo ale jest też mega aktywny więc spala na bieżąco :)
Obrazek

m&j

Post » Pon lut 02, 2009 9:56

U nas nic nowego, Calineczka od kilku dni żyje w stresie bo mamy remont w domu, najpierw była wymiana okien teraz jest malowanie i tapetowanie, kręcą się obcy ludzie a jak wiadomo mała takowych nie lubi ale siedzimy sobie razem zamknięte w pokoju i jakoś to jest :) nie wiem ile przytyła bo wagi w domu brak ale myślę, że już ze 2300 będzie :) czy pisałam, że mamy rujkę?? hmmm chyba nie, no to pisze rujkę mamy ale, że jesteśmy nie miaukliwe to jakoś tego nie odczuwamy. Sterylka przewidziana na wakacje, jak się zdrówko polepszy oczywiście, bo bez zapewnienia 107 weterynarzy, że mała może mieć zabieg na pewno się na niego nie zdecydujemy :) I powiem jeszcze, że Calineczka jest boska, mój brzuszek, 8 miesiąc ciąży już sporo się rusza a ona tak patrzy, patrzy i ucieka, normalnie boi się dzidziusia ale śpią w wózku, tzn wojna jest kto pierwszy ten w gondoli a kto nie zdąży to w koszyku na zakupy, już nie mogę się doczekać jak będzie łóżeczko, ciekawa jestem czy będą spali z dzidzią w łóżeczku tak jak ze mną moje koty jak byłam mała :)
Obrazek

m&j

Post » Wto lut 17, 2009 13:21

I jak tam maleństwo?? Juz po remoncie??
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Post » Śro lut 18, 2009 15:32

remont już skończony na szczęście :) Pokoik czeka na dzidziusia i kotki też, dokładnie tak jak myślałam śpią w łóżeczku, Calineczka często tez na przewijaku albo w wózku :) zaraz podeśle Ci Monia kilka fotek to wrzucisz bo jak wiesz ja nie umiem :)
Obrazek

m&j

Post » Śro lut 18, 2009 15:41

Fotki wysłane daj znać czy doszły i wklej w wolnej chwili :)
Obrazek

m&j

[poprzednia][następna]