Georg, Klemens... i Miriam. W nowym domu. Foteczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 16, 2009 15:25

Fajni sa, ze hej :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lut 16, 2009 15:35

Klemcio jak maskotka wygląda, ale On jest cudnościowaty, słodziakowaty, przytulasnowościowaty!!! Cudo, cudo, cudowne!

A Georg to ma na prawdę śmieszną mordkę i te wyjątkowo sympatyczne minki :D Czy oby na pewno przetrwałaś tą sesję? :D

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Wto lut 17, 2009 9:38

Malati pisze: Czy oby na pewno przetrwałaś tą sesję? :D

żyję, żyję :lol: chłopaki chyba się czegoś nażarli pod moją nieobecność, bo od niedzieli nie mogą usiedzieć na tyłeczkach. Wciąż biegają, podgryzają się, ciągle słychać wrzaski Georga (bo on maminsynek jest taki, i trochę Kali: jak on gryzie to jest ok, ale jak jego gryzą, to już nie bardzo :roll: ). Biedna Klementyna zastanawia się, gdzie trafiła...
A ja się cieszę, bo w sumie panowie już przeciez nie są najmłodsi, a bawią się jak kocięta. No ale to samce, wiadomo, nigdy nie dorastają ;)

Klemens coraz bardziej tęskni za TŻ-tem, łazi, szuka go, miauczy wniebogłosy. Georg przejął od niego poczucie osamotnienia, bo też leci na parapet w kuchni jak tylko usłyszy wjeżdżające na podwórko auto. A podobno koty to się do miejsca przyzwyczajają :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lut 17, 2009 9:44

Etam, do miejsca ;)
To taki mit, jak kot zagryzający właściciela we śnie :twisted:

P.s. Cieszę się, że chłopaki brykają :) Mnie też zawsze cieszy widok starszych kotów, które akurat zbierze na zabawę (a zdarza się to czasem i Zuzi, i Kubie - oni są najstarsi w towarzystwie;)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto lut 17, 2009 10:08

Acha, do miejsca :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lut 17, 2009 11:50

Do miejsca na Duzym :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto lut 17, 2009 12:08

Z bieganiem to super wiadomość. KUrcze to tym bardziej cieszy bo wyraźnie wskazuje, że zwierzak nawet jeśli jest chory to czuje się raczej ok!

A ja też sobie pomyślałam, że jednak przywiązują się do miejsca. Qua jest bardzo przywiązany do moich kolan ;)

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Wto lut 17, 2009 12:42

chcialabym zobaczyc tych lobuzujacych chlopakow Ingi :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto lut 17, 2009 20:09

Obrazek

Najlepsze zyczenia dla Klemensa, Georga i ich kolezanki!
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto lut 17, 2009 20:13

Chlopaki nie ma jak dobre zapasy i szalenstwo na koniec karnawalu ;)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Wto lut 17, 2009 20:17

Chat pisze:Obrazek

Najlepsze zyczenia dla Klemensa, Georga i ich kolezanki!

ooo, mysza! i to belgijska 8O dzięki, Ciociu Chat, ja sobie wezmę, bo Klemens to woli te opiórkowane takie, co latają ;)

Georg rozanielony, gapiący się na monitor z kolan niezbyt zachwyconej Dużej

Georg-inia

Post » Pt mar 06, 2009 18:39

Klemens, jak tam Twoje wyniki chłopie? :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt mar 06, 2009 20:15

mokkunia pisze:Klemens, jak tam Twoje wyniki chłopie? :)

aaaaaaaaa, cyrk był u nas jak rzadko :roll: Problem polegał na tym, że kreatynina spadła (1,8), mocznik wciąż trochę podwyższony (77,7), ale za to przekroczone i fosforany, i wapń - nie ma leków, które mogą to "naprawić" - jak zbijesz fosforany, to podniesie się wapń i odwrotnie. Poza tym ten podniesiony wapń... może sugerować nawrót raka :(

Wróciłam do domu z wynikami w ręku, prawie ze łzami w oczach i zastanawiałam się, jak ja mam to powiedzieć TŻ-towi, że kot powoli umiera, a my nie możemy nic zrobić. W końcu stwierdziłam, że oszaleję, więc może lepiej niech sie zajmę czymś pożytecznym. Zobaczę chociaż, jak szybko ten wapń wzrastał, wyciągnęłam wszystkie wyniki poprzednie, ułożyłam w porządku chronologicznym, żeby sprawdzić...

Panie z labu podpięły wyniki Klemensa w komputerze do nieprawidłowych norm i nieprawidłowych jednostek... zostało pogrubione, co nie trzeba... oczom nie wierzyłam, zadzwoniłam do CC natychmiast, bo może mi się zdaje, może tak bardzo chcę znaleźć jakiś błąd w tych wynikach, że zaczynam zmyślać...

od tygodnia Klemens jest na karmie nerkowej suchej (RC Renal cacy, Hills be) i czystym mięsie (mokre nerkowe - be). Dostaje po symboliczne dwie kreseczkach Furosemidu dziennie. Za trzy tygodnie znów biochemia.

ja oszaleję, zwariuję, strzelę sobie w głowę. W ciągu tych dwóch godzin tydzień temu osiwiały mi cztery włosy i to spod farby!

A sam Klemcio? jak to Klemcio, wariuje, biega, wpycha mi nos do oka pięć razy w ciągu nocy, zaczynam tracić cierpliwość, co z kolei objawia się dziwną miną TŻ-ta ;)

Georg-inia

Post » Pt mar 06, 2009 22:35

No wreszcie... :wink: Jak cudownie, ze te wyniki byly jednak źle zinterpretowane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4 siwe wlosy to niemało, ale Ty masz ich taka mase, ze mozesz je po prostu wyrwac i czesc :wink:
Wspaniale, ze Klemcio ma sie lepiej :D :D :D i ze nam wreszcie o tym napisalas :wink: On nie bedzie juz nigdy mial raka (raka juz dawno Georg przestraszyl!!!!!!) i tej wersji - jedynej slusznej - bedziemy sie trzymac!!!!!!!!

Czyli juz u Was spokojniej, na szczescie :D :D :D :D :D :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt mar 06, 2009 23:06

bardzo trzeba z badaniami uważać i w miarę możliwości powtarzać
u mojego ruru
1 badanie zaginęło, a 2 miały tak niewiarygodne parametry,
że powtarzałam i diametralnie inaczej wyszło
już też omal nie zgłupiałam
i w końcu kupiłam paski do badania moczu

Znaczy Klemensik zdrowiutki :P :P
Obrazek
Obrazek