Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Z opisu wygląda na typowy koci trądzik. Jest to tzwOlat pisze:Ponoc ta "bezradna" w ostatecznym efekcie wetka stwierdziła, ze to nie tradzik![]()
tzn. najpierw (nie do końca zbadano czy na tle zaburzeń hormonalnych czy alergicznym) dochodzi do miejscowego odczynu i wysięku surowiczego z mieszków włosowych, potem na takiej doskonałej pożywce, prędzej czy później rozwijają się takie czy inne bakterie rzadziej grzyby lub pierwotniaki. Dolegliwość cześciej występuje u kotek, co potwierdzało by podłoże hormonalne.wtórna dermatoza wikłająca
Ananke pisze:Oberhexe, czyzby kocurki miały czarne bródki???![]()
![]()
Maść naprawdę polecam, dolegliwośc jest nawracajaca, ale środek do jej usunięcia skuteczny!!! a wszystko na podłożu hormonalnym....
Ananke pisze:Czasami sie zastanwiam, czy Wam te rady sa potrzebne....w swoim pierwszym poscie napisalam czym to usunac, ale widze ,ze nikt, ale to zupelnie nikt nie zwrocil na to uwagi. Natomiast cały czas rozprawiacie o grzybie
...nie kazdy grzyb bedzie widoczny pod lampą.
Jestem hodowcą i chciałam pomóc , ale widze, ze nie jest to potrzebne. Sorry za ten ton, ale przyznam miłe to nie jest.
U moich dwóch kotek miałam to , i wyleczyłam własnie tym co napisałam we wczesniejszym poscie. O ile zainteresowany bedzie chciał skorzystać, w dalszym ciągu polecam ta maść, skuteczna!!!
RyuChanek i Betix pisze:Simonowi tez czesto takie cos sie robi, a kocurk biały więc zaraz widać. Jemu schodzi pieknie po Imaverolu na grzybka, juz po jednym smarowaniu, ostatecznie dwóch ale co drugi dzień. tak więc różne choroby daja podobne objawy, najlepiej zrobic zeskrobiny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], kasiek1510, Marmotka i 95 gości