Banda Prawdziwych Drani. Part One. PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 12, 2009 22:17

Wielbłądzio pisze:4. Jedyny pingwin to dziczyzna Dunia. Jest nie do pomylenia, ponieważ ma wzrok morderczyni i na każdy gest wykonany ręką spiernicza w oka mgnieniu :roll: Zresztą co tu odrózniać, jeśli Duńki większośc gości nie widuje :twisted:

ja widuję :mrgreen:

nawet na dywanie z metr ode mnie siedziała :D

i się pochwalę (mogę??? 8) ) - wygłaskałam brzuszek Norysi :love:

podobno jest to czynność niewykonalna dla gości :twisted: Hłe, hłe :P
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt lut 13, 2009 1:36

Tak Aniko, jesteś jak dotąd jedną z dwóch osób, którym Nuśka dała się wygłaskać przez prawie cztery lata :D A dziki pingwin (odkąd dorósł, jako kociak nie była jeszcze TAK dzika :twisted: ) przy gościach prawie nigdy nie schodzi spod sufitu w kuchni, a nawet jeżeli jakimś cudem zejdzie, to nie przemieszcza się poza teren kuchenny...
Czują, żeś Dobra Dusza, ot co :wink:
Tylko Złośliwy Buras nie umiał tego poprzednim razem docenić, jej strata :twisted:

ale ale. miałaś napisać coś o moich synach :!:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lut 13, 2009 4:57

hmm. dziś piątek trzynastego, czyli podobno Święto Wszystkich Czarnych Kotów :wink: mam wobec tego w domu całe stado solenizantów, ale mam też wątpliwości: czy święto obchodzą wyłącznie koty całe czarne, czy te z krawacikami i plamkami (i ewentualnie paluszkami;)) też? a pingwiny w krótkich skarpetkach? a czarne szylkrety? krówki pewnie odpadają w przedbiegach :roll: ?
a poza tym to ja się tak nie bawię. co to za Święta Kotów, za kilka dni jakiś Dzień Kota - jakby Dranie na co dzień świąt nie miały :roll: słyszał ktoś coś o Dniu Wielbłąda...? bo ja nie :cry: :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt lut 13, 2009 5:27

Camel Day? 8) ;)

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Pt lut 13, 2009 8:37

:lol: :lol: Wielbłądku, to powiedzmy że to Dzień Kota i Wielbłąda! :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lut 13, 2009 9:48

Przesadzacie z tymi trudnościami w odróżnieniu Wielbłądzinych kotów...
Ale żeby Wam to uświadomić...

Obrazek

Rozróżnienie czarnych kotów może przysparzać problemów, ale znając proporcje rozmiarowe, itp jest jak najbardziej wykonalne (zwłaszcza na żywo...) - ze zdjęciami bywa jedynie ten problem, że przy właściwym ujęciu mogą być niewidoczne różnice, ale poza tym, to Wielbłądzie koty są tak różne od siebie ;-)

(moje chłopaki mają jedną różnicę, nie licząc minimalnych różnic odcieniowych, bo te widoczne są tylko przy odpowiednim świetle, i o ile widzi się dwa na raz ;-) - w wątku moich urwisów jest konkurs, jak ktoś chętny to może spróbować rozróżniać koty - jest nagroda, i nie jest nią kot ;P)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt lut 13, 2009 12:14

Wielbłądzio pisze:5. Maciuś jest największy, ma krawacik pod szyją, parę plamek na brzuchu i wystarczy go choćby na moment dotknąć, żeby uruchomić aparat głośnomruczący :wink:

Nasze Maćki mają dwa istotne podobieństwa: wielkość oraz sprawnie działający aparat głośnomruczący ;)

Charm - nie powiem, żeby to był łatwy konkurs, oj, nie :twisted:
Ja co prawda swoje buer rozróżniam bez problemu, ale goście mają ten sam problem ;) W sumie nawet nazywo jakoś można załapać różnice, ale już na zdjęciach to wyższa szkoła jazdy :mrgreen:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt lut 13, 2009 12:18

skaskaNH pisze:Charm - nie powiem, żeby to był łatwy konkurs, oj, nie :twisted:
Ja co prawda swoje buer rozróżniam bez problemu, ale goście mają ten sam problem ;) W sumie nawet nazywo jakoś można załapać różnice, ale już na zdjęciach to wyższa szkoła jazdy :mrgreen:

No to właśnie o to chodzi, żeby nie było zbyt prosto :twisted:

Poza tym w galerii na picassie jest trochę zdjęć, które bardzo ułatwiają ;-)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt lut 13, 2009 15:27

sanna-ho pisze:Camel Day? 8) ;)

o to to :D

a jeszcze lepiej Camel Week, Camel Month, Worldwide Camel Year... 8)
bo wielbłądy to naprawdę urocze i superpowykręcane zwierząsia :wink:

Wielbłądzio

Post » Pt lut 13, 2009 16:20

skaskaNH pisze:Charm - nie powiem, żeby to był łatwy konkurs, oj, nie :twisted:

przez kilkanaście minut zastanawiałam się które to są "buer" i dlaczego akurat "buer" i jak to-to wygląda 8O 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt lut 13, 2009 19:22

może to jakaś kolejna rasa :wink: ?

Aniko, Pluś już się cieszy, że Cię jutro zobaczy :D

nie dały mi dziś w nocy spać, Dranice :twisted: najpierw Buśka wskoczyła na szafę i zwaliła glinianego wielbłąda (odtłukła mu głowę :( ), a potem Szylkret znalazł gdzieś pod łóżkiem grzechoczącą piłeczkę i szalał z nią po całym pokoju, przewracając wszystko, co znalazło się w polu rozgrywek :roll: gdyby zabawiał się w ten sposób któryś z Drani, oczywiście piłeczkę bym natychmiast odebrała - no ale Szylkreta nie chciałam onieśmielać, patrzyłam wręcz z podziwem :twisted:
poza tym Szylkret nauczył się już całkiem bezczelnie domagać głasków i czułości... nie ma rady, najwyższa pora zacząć ją ogłaszać, zanim będzie za późno :oops:

Wielbłądzio

Post » Pt lut 13, 2009 19:25

Moje dzisiaj śpią, przeciągają się, mruczą i ziewają. A ja się zachwycam jak głupia!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pt lut 13, 2009 19:31

ja też tak mam :roll: tylko, że u mnie chwile, kiedy wszystkie są spokojne, zdarzają się nader rzadko :twisted: Licho na ogół albo lata z wywieszonym jęzorem, albo gryzie się we własny ogon, albo zaczepia inne, albo wskakuje z podłogi prosto na szafki pod sufitem 8O - i z powrotem... no, czasami jeszcze korzysta z chwil mojej nieuwagi lub nieobecności i dokonuje czynności olewniczych :twisted: :twisted: :twisted:

Wielbłądzio

Post » Pt lut 13, 2009 19:43

*anika* pisze:
przez kilkanaście minut zastanawiałam się które to są "buer" i dlaczego akurat "buer" i jak to-to wygląda 8O 8)
O jeżuuuu, ale gapa ze mnie :oops:

Oczywiście że chodziło o bure ;) Taki miałam dziś zabiegany dzień, na forum zaglądąłam z doskoku i nawet literówek nie zauważałam ;)

A co do chwili spokoju - u mnie też się takie zdarzają, ale nigdy nie wiadomo, co wyrwie Szkodniki z błogiej drzemki - o, np. jakiś stuk u sąsiada za ścianą - no i koniec spokoju.

P.s. Szylkret się dopomina o mizianie?? Kochana dziewczynka 8)
Wielbłądziu, ogłaszaj ją, im szybciej, tym lepiej ;)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt lut 13, 2009 19:52

i całe jej i moje szczęście, że dziewczynka a nie chłopczyk :wink:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]