Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 12, 2009 20:14

Duży głask dla Fionki na pewno jest szczęśliwa.....
Kota trzeba kochać na jego własnych zasadch. Paul Gray

WALLE

Od: Nie gru 14, 2008 21:02

Post » Czw lut 12, 2009 20:59

MIKUŚ pisze:Fiona-kotka 4 letnie oddana do schroniska przez włascicieli .Sterylizowana.
Obrazek

ODESZŁA DZIŚ RANO :cry: :cry: :cry: :cry:

FIONKA JEST KOLEJNYM PRZYKŁADEM GŁUPOTY LUDZKIEJ, KOMPLETNEJ ZNIECZULICY NA CIERPIENIE ZWIERZĄT. BYŁA 4 LATA KOTKĄ DOMOWĄ, MIAŁA DOM - (lecz co to był za dom, który się najprawdopodobniej znęcał nad Fionka i bił ją). FIONKA ZACZĘŁA SIĘ WYCOFYWAĆ, STAŁA SIĘ NIEUFANA W STOSUNKU DO CZŁOWIEKA = MIAŁA RACJĘ :!: :!: :!: (Bo któż by miał zaufanie do kogoś kto go skrzywdził). " właściciele" postanowili oddać Fionkę do schroniska /powód była agresywna - tak ją wychowali/. Biedna Fionka ze schroniska trafiła do Nas, gdzie dalej nie zyskała zaufania do człowieka.
Gdy była już chora, kompletnie bezbronna Marta/hidi wzięła Ją na tymczas do siebie.
Niestety Fiona się poddała, nie chciała już żyć - NIENAWIDZIŁA LUDZI I MIAŁA RACJĘ :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
TEŻ NIENAWIDZĘ LUDZI = PRZEZ NICH FIONUSIA ODESZŁA :cry: :cry: :cry:

:cry: :cry: :cry:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw lut 12, 2009 21:22

No właśnie Dymek pojechał do swojego nowego domku, na kotka czeka cała wyprawka i pycha jedzonko, kotek zamieszka w Katowicach i będzie jedynakiem :) widać że ludzie lubią zwierzęta.
Obrazek
Trzymam kciuki za Dymeczka tyle biedny czekał na swój wymarzony domek :) za pare dni sprawdze co u niego choć może wcześniej bo mnie będzie ciekawość zżerać 8)
Za to mój Kłak jak tylko usłyszał obcych ludzi zaraz dał dyla i nie wyszedł dopiero jak nowi Duzi Dymka pojechali, co za szalona odwaga :lol: a tak to taki bohater
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Czw lut 12, 2009 21:44

Obrazek

FIONKO SPOTKAMY SIĘ W NIEBIE,
CHYBA ŻE TRAFIĘ DO PIEKŁA.
MIKUŚ

Post » Czw lut 12, 2009 21:48

MIKUŚ pisze:Obrazek

Ty napewno do piekła nie trafisz :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw lut 12, 2009 22:01

MIKUŚ pisze:Obrazek

"Panie Boże powiedziałeś <proście>
Żekłeś <proście,a będzie Wam dane>
Wiesz,że wczoraj po Tęczowym Moście
Poszedł do Ciebie mój kot ukochany..."

Ona pewnie poszla do kociego nieba. z cmurkami z mleka i gwiazdami z wołowinki

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw lut 12, 2009 22:33

Ja dziś byłam w schronisku .W sumie pojechałam po jednego kota,a przywiozłam 4 sztuki.
Udało mi sie wejść na kociarnię.Było 7 kociaków.

Miałam tylko jeden kontener wierząc w słowa kierownika który zapewniał nas że na kociarni są tylko dwa dzikie koty :roll:
Do jednego kontenerka wcisnełam dwa kociaki ,i do zapożyczonego ze schronu wcisnęła kolejne dwa.
Wziełam ta które najbardziej potrzebują pomocy:
-maluszka 3 mies chorego.Niestety ma marne szanse na przeżycie
Obrazek
-ciężarna kotkę,która wyłapała myszki na cmenatrzu i wróciła do schronu :roll:
Obrazek
-kocurka z interwencji .Chyba bezdomnego bo ma swierzba w uszkach i jest chudziutki
Obrazek
-chorego kocurka oko 6 mies.Boję się zeby nie zaraził nam kociaków na kociarni.Wzięłam go bo co?Mialam go zostawić zeby umarł? :(
Obrazek

Na kociarni został.Srebrny kocur,pręgusek puchaty bardzo wystraszony ale napewno nie dziki i koteczka bura w białym krawaciku i skarpetkach .
Narazie kociaki w dobrej kondycji choś bardzo wystraszone .

SZUKAMY DOMÓW TYMCZASOWYCH DLA TYCH KOCICH BID KTÓRE ZOSTAŁY W SCHRONISKU

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw lut 12, 2009 22:50

Kleo pisze:No właśnie Dymek pojechał do swojego nowego domku, na kotka czeka cała wyprawka i pycha jedzonko, kotek zamieszka w Katowicach i będzie jedynakiem :) widać że ludzie lubią zwierzęta.
Obrazek
Trzymam kciuki za Dymeczka tyle biedny czekał na swój wymarzony domek :) za pare dni sprawdze co u niego choć może wcześniej bo mnie będzie ciekawość zżerać 8)
Za to mój Kłak jak tylko usłyszał obcych ludzi zaraz dał dyla i nie wyszedł dopiero jak nowi Duzi Dymka pojechali, co za szalona odwaga :lol: a tak to taki bohater

Superr gratuluję Asiu ,nareszcie Dymuś w nowym domku!!!
Kontroluj domki Dymka i Buliego bo kociaki bardzo związane z tobą więc warto wiedzieć co u nich słychać .Jakby zwrot to tylko do nas.

Iwetko nowi duzi Rudego jeszcze na starych smieciach.Za niedługo sie przeprowadzaja do nowgo domu .Namiary mamy i tu i tu.

Hidi trzymaj sie jestem pełna podziwu ze tak dzielnie radziłaś sobie .Wiesz nie mozna sie załamywać masa kocich bidul czeka na pomoc.
Trzeba podnieść sie ,odziać w skorupkę (pancerz)i dalej pomagać.My to mamy już za soba bylo cięzko,w sumie to jest za kazdym razem.
Ja osobiście miałam ochotę wycofać się jak odszedł Goliat.MIAŁAM DOŚĆ!!
Ale co z innymi kociakami?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw lut 12, 2009 22:54

Śliczne kociska przywiozłaś Mar_tiko , może jednak nie będzie aż tak źle z tym czarno białym maluchem :ok: :ok: :ok:

bubor

Post » Czw lut 12, 2009 23:03

No Marta ale dałaś czadu 8O nie mogę uwierzyć zawsze mnie i Baśkę stopowałaś jak jechałyśmy do schroniska po kociaki :? no a teraz :) no chyba dostaniesz etat jeżdżenia do schronu, a co do ilości kociaków w schronie to diabli by ich wzięli dzwoniłam dosłownie przed wczoraj do schroniska powiedzieli, że jest jeden leczony na świerzb i dwa dziskusy :twisted: cholera gdybyśmy wiedziały to zabrałoby się je wcześniej a tak :twisted: nie wiem czy kierownik bywa w kociani czy tylo pyta się tej całej Iwonki a ona mu mówi to co chce :twisted: nic z tego nie rozumiem, jutro zdzwonię do niego i muszę jakoś go wysondować co jest grane. Może temu maluszkowi sie uda :( a czarnulek z ogonkiem fajny :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lut 12, 2009 23:05

Marta klej jeszcze zdjęcia psiaków może ktoś się zainteresuje :?:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lut 12, 2009 23:08

hop
Ostatnio edytowano Czw lut 12, 2009 23:11 przez waikiki, łącznie edytowano 1 raz

waikiki

Od: Wto gru 16, 2008 20:32

Post » Czw lut 12, 2009 23:10

Aaa , datki już w drodze :wink: , z powodu pustek na koncie mkną pocztą polską więc kiedy dotrą - niewiadomo :oops:

bubor

Post » Czw lut 12, 2009 23:13

Obrazek

3 miesięczny czarno - biały maluszek ma na imię KINIUŚ /ciocia Felinae dała mu tak na imię - odbył się już chrzest :wink: /.
Dostał już leki, nawodniłam go doustnie i podskórnie, dostaje recovery i jutro rano dostanie convalescence + kroplówy. Będziemy o niego walczyć :!: :!: :!: :!: :!: Ma multum pcheł, ale już odpchlony.
KINIUŚ JUŻ OBWINĄŁ MNIE WOKÓŁ SIEBIE :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
I JUŻ SIĘ ZAKOCHAŁAM :P
MIKUŚ

Post » Czw lut 12, 2009 23:25

One wygladaja wszystkie nie najgorzej.
Bączek zachorowal w ubiegla sobote. Zakleil mu sie nos zupelnie. Dosc szybko sie pozbieral po takim antybiotyku na T. Bo Bączek jest narazie za maly na Baytril. Dostal tez lydium i tolfedine. Wszystkie leki dostal w dwoch dawkach. Pierwsza w niedziele, druga we wtorek. I narazie wyglada, ze przeszlo. A mial 40 st i lecial przez rece.

Probowaliscie moze kiedys podawac od razu beta glukan? To jest stosunkowo tanie, bo jedna kapsulka starcza dla jednego kota na miesiac. Daje od jakiegos czasu w piwnicy i fajnie wygladaja.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]