Prosze państwa oto miś-uroczy niebiesko-biały MA DOM!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 10, 2009 21:53

Boszzzzzz....jaki piękny.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Wto lut 10, 2009 21:59

embro...powiat pruszkowski...hm... to niebawem z Hetmankiem będziemy sąsiadami :D:D:D

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Wto lut 10, 2009 22:03

a w ogóle to takie małe radosne dansowanie z okazji domku

8)

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:

iskra666

Post » Wto lut 10, 2009 22:23

embro...powiat pruszkowski...hm... to niebawem z Hetmankiem będziemy sąsiadami Very Happy

spryciula... juz czatujesz na niego :wink:
Pusia i Hetmiś-Hermiś :)

embro1

Od: Wto kwi 17, 2007 22:57

Post » Wto lut 10, 2009 22:31

się wproszę/albo zaproszę na mizianki :D:D:D

iskra666

Post » Śro lut 11, 2009 3:12

obaczymy, czy zasłuzysz na mizianki od Hetmana... :wink: :wink: :wink: :D :D :D

ps. w najbliższym czasie nie będe sie logowac, dam znac jak juz Hetmanek będzie u mnie... czyli pewnie pod koniec przyszłego tygodnia, trzymajcie kciuki za podróż i późniejsza aklimatyzację...

embro1

Post » Śro lut 11, 2009 13:36

Maggie77 pisze:No więc tak: wzięliśmy najpierw Lunę, cudną dachóweczkę:) Jest to niezwykle mądra kotka bo kocha tylko mnie :twisted:

nooo zaczyna się niezle :lol:

Maggie77 pisze:I TŻ czuł się mocno poszkodowany:) Na marginesie, moja przyjaciółka twierdzi, że Luna mnie wcale aż tak nie kocha tylko po prostu koryta pilnuje... :D

a to akurat latwo sprawdzic, czy kocha, czy pilnuje koryta, bo jak kocha, to przychodzi tez wtedy jak jestes poza kuchnią ;) wiem, bo nasza Kika tez taka jest hihihi (do mamy podchodzi tylko jak jest w kuchni :twisted: )

Maggie77 pisze: I powiedziałam mu, że drugiego kota on sam wybierze, testując osobiście czy miziasty, nakolankowy, etc. I tak niesmiało pokazałam mu Maggie, Maine Coon'kę, w której zakochał się od pierwszego wejrzenia:)

i w ten oto prosty sposob drugiego kota wybralas Ty, ale TŻ jest na pewno swiecie przekonany, ze to byl jego wybór :twisted:
super, podoba mi sie :lol:

Maggie77 pisze:I tak oto przybyła druga kotka... Ale cholera, nie mam argumetów na trzeciego. Myslalam od DT, ale ten moj TŻ to cwany jest i wie, że pewnie bym juz Helmuta nie oddała... Bo oczywiście Helmuta mu pokazałam, wspomniałam cos o DT, ale TŻ nie daje się złamac. Zgodzilby sie na DT bez problemu gdyby byl pewny ze kota oddam jak znajdę mu najlepszy dom, ale tego to nawet ja nie jestem pewna :oops:

to i tak niezle, ze taki anty-milosnik kotow zgodzilby sie na DT 8O

Maggie77 pisze:A, i jeszcze jedno, najlepsze: zanim wzielismy MCO, staralismy sie o kocurka z DT. Nie dostaliśmy, bo mój TŻ mial podejrzewana alergie na koty (do czego się przyznaliśmy) i DT bal sie, ze jesli alergia przy dwóch kotach sie nasili, to kocurek do nich wróci. Drugi kot przybyl, po moich zapewnieniach ze drzwi sypilani będą dla ogonków zamknięte... Alergia się zupełnie cofnęła, koty wchodzą gdzie chcą, śpią z nami oczywiście, sypialnia cały dzień otwarta mimo moich wczesniejszych zapewnien i dlatego pewnie TŻ nie da się nabrac drugi raz.... :(

alergia sie cofnela?? 8O a to to juz jakas magia (oprocz tej Twojej magii do przekonywania)

dzieki za ta ciekawą opowiesc :P

widac masz juz niezla praktyke w urabianiu TŻ-ta :P ja dopiero zaczynam :oops:

ale psa nie chce za nic na swiecie - mam nadzieje, ze nie sciagnie mi go ktoregos dnia ot tak sobie, bez pytania, na glowe :(

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro lut 11, 2009 13:41

:ok: zeby Hetman się dobrze chował i porzadnie sprawował :ok:

byloby cudownie, gdyby wszystkie kociaki tak szybko znajdywaly dom jak te niebieskie... ach....

tillibulek

Post » Śro lut 11, 2009 13:49

Maggie77 pisze:I TŻ czuł się mocno poszkodowany:) Na marginesie, moja przyjaciółka twierdzi, że Luna mnie wcale aż tak nie kocha tylko po prostu koryta pilnuje... :D

a to akurat latwo sprawdzic, czy kocha, czy pilnuje koryta, bo jak kocha, to przychodzi tez wtedy jak jestes poza kuchnią ;) wiem, bo nasza Kika tez taka jest hihihi (do mamy podchodzi tylko jak jest w kuchni :twisted: )

Kocha, kocha, zawsze przychodzi, ślicznie na imię reaguje i jest przeurocza (różowy nosek i poduszeczki i oczy "kota schreka":)) Jest drobniutka, dopiero po sterylce dobiła do 3,3 kg... Maggie drobniutka nie jest, 7 kg i 10 miesiecy (ale to juz OT)

Maggie77 pisze:I tak oto przybyła druga kotka... Ale cholera, nie mam argumetów na trzeciego. Myslalam od DT, ale ten moj TŻ to cwany jest i wie, że pewnie bym juz Helmuta nie oddała... Bo oczywiście Helmuta mu pokazałam, wspomniałam cos o DT, ale TŻ nie daje się złamac. Zgodzilby sie na DT bez problemu gdyby byl pewny ze kota oddam jak znajdę mu najlepszy dom, ale tego to nawet ja nie jestem pewna :oops:

to i tak niezle, ze taki anty-milosnik kotow zgodzilby sie na DT 8O

No, teraz na anty nie wyglada, szczególnie jak klęczy na kolanach przed Maggie i gada w stylu: no patrzcie ludzie jakiego pięknego mainecoonka na podłodze znalazłem :D (mam nadzieje, że nie czyta tych postów bo inaczej właśnie mam przechlapane...)
Maggie77 pisze:A, i jeszcze jedno, najlepsze: zanim wzielismy MCO, staralismy sie o kocurka z DT. Nie dostaliśmy, bo mój TŻ mial podejrzewana alergie na koty (do czego się przyznaliśmy) i DT bal sie, ze jesli alergia przy dwóch kotach sie nasili, to kocurek do nich wróci. Drugi kot przybyl, po moich zapewnieniach ze drzwi sypilani będą dla ogonków zamknięte... Alergia się zupełnie cofnęła, koty wchodzą gdzie chcą, śpią z nami oczywiście, sypialnia cały dzień otwarta mimo moich wczesniejszych zapewnien i dlatego pewnie TŻ nie da się nabrac drugi raz.... :(

alergia sie cofnela?? 8O a to to juz jakas magia (oprocz tej Twojej magii do przekonywania)

Naprawdę, ja do dzisiaj nie wiem jak przy tej alergii na Maggie sie zgodzil, ale po alergii ani śladu. Gdzies kiedys czytalam, ze zdarza się tak przy, o ironio, natężniu alergenów.
dzieki za ta ciekawą opowiesc :P

widac masz juz niezla praktyke w urabianiu TŻ-ta :P ja dopiero zaczynam :oops:

ale psa nie chce za nic na swiecie - mam nadzieje, ze nie sciagnie mi go ktoregos dnia ot tak sobie, bez pytania, na glowe :([/quote]

Nie dziwię się co do psa, bo też wolę koty:) I powodzenia!!

I wracając do Hetmana: już nie mogę się doczekac wrazen z nowego domku!!!!!!!!

Maggie77

Od: Pon wrz 01, 2008 13:27

Post » Śro lut 11, 2009 15:32

hihihi no powodzonka dla Het-Misia od Ciotek :ok: :ok:

czekamy na foto-relacje :lol:

tillibulek

Post » Wto lut 17, 2009 16:25

Witam..., jesli tylko nie będzie jakiejś katastrofy pogodowej jadę po HetMisia w ten piątek...

embro1

Post » Wto lut 17, 2009 16:59

No tośmy się poprzytulały do misia... Sprawiedliwie nas obdarzał swoja obecnościa na kolanach :)

Obrazek
Obrazek
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Wto lut 17, 2009 21:44

GuniaP pisze:No tośmy się poprzytulały do misia... Sprawiedliwie nas obdarzał swoja obecnościa na kolanach :)

Obrazek
Obrazek

:ok: Wspaniały, Piękny, Niepowtarzalny.. Oby dobrze mu się wiodło.. :ok:

tillibulek

Post » Pt lut 20, 2009 20:31

Ostatecznie jednak jadę w niedzielę, warunki pogodowe sa średnie, więc zabieram osobe towarzyszącą, by mnie zmieniała na trasie. mam nadzieje, że teraz juz nic nie będzie stało na przeszkodzie... trzymajcie kciuki...

embro1

Post » Sob lut 21, 2009 20:23

Hetman teraz pewnie dojeżdza do nowego domku...

Zapoznanie się z nową opiekunką:
Obrazek
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

[poprzednia][następna]