Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Jagoda* pisze:Wielbiciele czarnulki poszukiwani...
brombula pisze:Czarny kot to zwierzątko niebanalne. W starożytnym Egipcie uchodził za święte zwierzę. W średniowieczu utożsamiano go z diabłem albo z czarownicą i, bywało, palono na stosie.
Polacy również uważają na ogół, że czarny kot przynosi pecha, natomiast Niemcy przeciwnie cieszą się, gdy go zobaczą, zwłaszcza w Nowy Rok, bo jest dla nich zwiastunem powodzenia. Z kolei w Wielkiej Brytanii czarny kot w domu pomaga pannom szybko wyjść za mąż i w ogóle zwiastuje powodzenie (jeśli wyjście za mąż traktować jako szczęście...
Kto się nie boi czarnego kota?
Która chce za mąż ?
gaculek pisze:Mamy w schornie koteczkę, która została oddana, bo ma katar![]()
W sobotę ktoś przywiózł psa, bo okazało się, że... pies je, a to kosztuje
![]()
Tego rodzaju przypadków z każdego schronu można mnożyć.... a że nie da się tego zrozumieć...?!... ano nie da się...
Myszi pisze:gaculek pisze:Mamy w schornie koteczkę, która została oddana, bo ma katar![]()
W sobotę ktoś przywiózł psa, bo okazało się, że... pies je, a to kosztuje
![]()
Tego rodzaju przypadków z każdego schronu można mnożyć.... a że nie da się tego zrozumieć...?!... ano nie da się...
Trzymajcie mnie!!
Myślałam, że szczytem wszystkiego jest brak powodów... ale to mnie przerosło.
vega36 pisze:gaculek pisze:Podnoszę śliczną koteczkę, może ktoś pokocha te oczęta...
Ja już jestem w tej czarnulce zakochana
gaculek pisze:Dostaje telefony, że taka piękna kicia, ale ...
jak ze schroniska to ludzie nie chcą ......
Jest nadzieja dla Amelki![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości