Odeszła sparaliżowana Fruzia - była kochana - do końca...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 29, 2008 18:26

Ines - nie strasz wiecej.
Fruziku, a Ty to taki cwany lisek! Zobaczyla Fruzia, ze spada, pomyslala : musze wzbudzic czyms zainteresowanie, podniose sobie leukocyty, a co..... :wink:
Lisku, ale juz bez takich numerow - prosimy. Glaski nieustajace...

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Sob gru 06, 2008 23:00

Jak się czuje Fruzinka?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto gru 23, 2008 23:44

Miłych i Pogodnych Świąt.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw gru 25, 2008 10:18

Kiedyś kupiłam na Allegro cegiełki na Fruzię. Dziś dostałam od sprzedającego życzenia świąteczne i przypomniałam sobie o kici. Zastanawiałam się, czy ma swój wątek na miau. I okazuje się, że ma. Tylko ja jestem w tyle. Co u Fruzi, jeśli można zapytać? Jak ona się miewa?

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Pt gru 26, 2008 10:52

Pozdrawiam Świątecznie.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon gru 29, 2008 18:48

Witamy. Dziękujemy za pamięć. U Fruzi różnie, raz jest lepiej, a raz gorzej. Taki urok kotów z niedowładem. Fruzia mimo usilnych starań nie chodzi i już nigdy nie będzie chodzić. To jednak nie jest już tak ważne, jak było na początku, teraz skupiamy się na walce o jak najdłuższe życie naszego szkraba :) Fruzia ma coraz częściej problemy z załatwianiem się, to wynika z faktu, iż nie chodzi. Jej organizm nie pracuje prawidłowo, stąd ciągłe problemy. Na szczęście Komitet Pomocy dla Zwierząt udziela nam nieustannej pomocy, dzieli się doświadczeniami, dzięki czemu możemy uniknąć wielu błędów. Fruziunia jest kąpana i przewijana 3-4 razy dziennie. Jeśli zajdzie taka potrzeba, to niestety dla niej kąpiemy ją nawet do 8 razy na dobę (biegunka to straszna rzecz dla kotki mającej ranę odleżynową). Tak, tak, niestety nie udało nam się wyleczyć odleżyny, zawsze, gdy już myślimy, że zaraz się pozbędziemy tego ustrojstwa, to pojawia się biegunka i koszmar zaczyna się od nowa - i to nie nasz koszmar, tylko biednej Fruzi. Ona nie znosi tych zabiegów pielęgnacyjnych, ale bez tego nie da się żyć. Ona nawet się nie broni, ale za to miauczy przeraźliwie :( Fruzia jest przekochaną kotką, kochamy ją nad życie, a ona bardzo kocha nas :) Głównie mnie, ona świata poza mną nie widzi :D To jest niesamowite, ale tak właśnie jest :D Fruzia bardzo lubi jeść (ma nieziemski spust :D). Poza tym uwielbia się do mnie przytulać, mogłaby cały dzień leżeć mi na kolanach i się miziać :) Często przemycam ją do łóżka i ucinamy sobie drzemkę :) Fruzia doskonale dogaduje się z naszymi kotami, a one w pełni akceptują ją :)

Pozdrawiamy wszystkich, którzy pamiętają o naszym ukochanym skarbie :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Pt sty 30, 2009 21:30

Jak sie czuje Fruzinka?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lut 07, 2009 15:06

ojejojej!!
Tu juz tyle czasu cisza?? Moze choc pare slow o malej bohaterce Fruzi? Prosimy :?

alysia

Post » Nie lut 08, 2009 18:38

U Fruzi wszystko po staremu, a to bardzo dobry znak :) Stan zdrowia się nie pogarsza, z czego niezmiernie się cieszymy. Faktem jest, że na każdą zmianę jej zachowania reagujemy błyskawicznie, więc nie dopuszczamy do sytuacji zagrażających zdrowiu czy życiu. Fruzia lubi w nocy szaleć po klatce z piłeczkami, nie muszę wspominać, że nie można przez to spać :D No ale ona jest niezwykle mądra i sprytna, robi to, żebyśmy wstali i się z nią pobawili, pomiziali :D Jak w nocy zabraknie jej jedzonka, to tak długo przesuwa miseczkę po klatce, aż wstaniemy i ją nakarmimy :) To cudowna kotka. Teraz leży na fotelu z naszym Morfeuszkiem i oglądają telewizję :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Pon lut 09, 2009 23:42

Ines_Chorzow pisze:U Fruzi wszystko po staremu, a to bardzo dobry znak :) Stan zdrowia się nie pogarsza, z czego niezmiernie się cieszymy. Faktem jest, że na każdą zmianę jej zachowania reagujemy błyskawicznie, więc nie dopuszczamy do sytuacji zagrażających zdrowiu czy życiu. Fruzia lubi w nocy szaleć po klatce z piłeczkami, nie muszę wspominać, że nie można przez to spać :D No ale ona jest niezwykle mądra i sprytna, robi to, żebyśmy wstali i się z nią pobawili, pomiziali :D Jak w nocy zabraknie jej jedzonka, to tak długo przesuwa miseczkę po klatce, aż wstaniemy i ją nakarmimy :) To cudowna kotka. Teraz leży na fotelu z naszym Morfeuszkiem i oglądają telewizję :)

jak ja lubię te opowieści :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lut 10, 2009 5:33

Tylko sie cieszyć, że nie jest gorzej. :)
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lut 14, 2009 18:25

Dużo buziaczków dla Fruzinki na Walentynki. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 16, 2009 23:12

ciekawe jakie to programy najbardziej lubi ogladac fruzienka ze swoim kompanem. :wink:
Pozdrowienia i mocne mizianko :lol:

alysia

Post » Wto lut 17, 2009 18:33

Dzisiaj Fruzinka i inne koteczki maja swoje święto. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lut 17, 2009 22:18

Fruzi wszystkiego NAJ, NAJ, NAJ... wielu lat na wygodnej kanapie i wielu ciekawych programów w TV :lol: :lol:

alysia

[poprzednia][następna]