Kotka bez oczu na Skierniewickiej. Łapacze pomocy!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 03, 2009 20:50

Henia pisze:starszy Pan dokarmia koty ,które niestety nie chce sterylizować.Kilka znanych łapaczek wie jakie były problemy i ile czasu tam siedziałyśmy
Oglądałam właśnie program, w którym Dorota Sumińska mówi, że faceci najgorzej znoszą sterylizację swoich podopiecznych. Coś w tym jest :D.

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Śro lut 04, 2009 10:30

AnielkaG pisze:
Tylko teraz jak kotka będzie dziki dzik jak jej leczyć te oczy?

Tu będzie problem...co prawda zawsze można leczyć antybiotykiem domięśniowym (bo ciężko dzikiemu kotu wpuszczać krople w oczy) ale to się okaże jak będzie złapana. Ehh, zawsze przypomina mi się Szarusia...i to jak nie dała sobie pomóc... :(

Anielko, nie zawsze , chociaz robimy wszystko, co w naszej mocy,jesteśmy w stanie pomóc, miejmy nadzieję ,że w tej sytuacji uda sie :ok: czekamy na wieści po sobocie

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lut 04, 2009 11:23

Trzymamy tylko kciuki żeby kotka nie wpadła na pomysł urodzenia przed sobotą :evil:
podobno jest bardzo gruba ,ale podobno .

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Czw lut 05, 2009 10:37

jak się umawiamy?

ja chwilowo jestem bez podbieraka, oferuję więc jakieś papu na wabik i dwie ręce okute rękawicami:)
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw lut 05, 2009 14:54

Koteczka po sterylce będzie miała DT :D tylko nie wiadomo na jak długo

Henia

Post » Czw lut 05, 2009 15:09

Henia pisze:Koteczka po sterylce będzie miała DT :D tylko nie wiadomo na jak długo

:ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lut 05, 2009 15:39

alessandra pisze:
Henia pisze:Koteczka po sterylce będzie miała DT :D tylko nie wiadomo na jak długo

:ok:

To juz coś.
Wazne, że pomoc ruszyła. Potem będziemy sie martwic co dalej :)
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw lut 05, 2009 17:21

Wiesz, tak sobie myślę że nie chciałabym być na miejscu tego weta (ze względu na stan kotki). A mojej gminy nadal bezdomne zwierzęta nie interesują. :evil:

Motodrama

Post » Czw lut 05, 2009 19:42

Witam :)

Jestem sprawczynią zamieszania ze ślepotką- bardzo dziękuję za ekspresową reakcję.

Koteczka nieźle sobie radzi tam przy baraku, czuje się tam pewnie najwyraźniej bardzo dobrze zna to miejsce. Dostaje jedzenie pod nos, więc pod tym względem nie jest najgorzej. Ważne, że ma apetyt.

Niestety oczka są w fatalnym stanie, jeśli cokolwiek widzi to bardzo niewiele. Udało się nam (działamy razem z koleżanką) obejrzeć ją całą, brzuszek ma spory, ale może jeszcze jest trochę czasu do rozwiązania. O ile to faktycznie ciąża, bo oceniona "na oko". W każdym razie dziś jeszcze była gruba :-)

Dotknąć się nie pozwala - syczy, ale dopiero na rękę, która jest o 10 cm od niej. Przyzwyczaiła się, że jak przychodzimy to dostaje jedzenie, więc wychodzi na nasze "kicianie", a jak zje to siada i nas obserwuje (słucha?).

Będę w sobotę na miejscu jednak raczej jako asysta do wywołania kota, bo na łapaniu dziczków się nie znam.

Najważniejsze to znaleźć dla niej stały domek. Moje dwa futrzaki są zupełnie niegościnne - duża syczy i poluje na obce zwierza, a młody poluje na wszystko co się rusza i uprawia coraz ostrzejsze zapasy. Mizianie jest zarezerwowane tylko dla ludzi :)

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Czw lut 05, 2009 19:57

Babett_B pisze:
O ile to faktycznie ciąża, bo oceniona "na oko".

No właasnie o ile to ciążą, bo moze sie okazać, ze to robaki. A oczka moze da sie uratować chociaz w połowie ;)
Trzymam kciuki za koteczke. :!:
Kochaj zwierzęta tak, jak one Cie kochają !

kasia-kotki

Od: Sob kwi 21, 2007 18:20

Post » Czw lut 05, 2009 20:51

Mam nadzieję, że chociaż troszkę będzie widziała... Dużo łatwiej będzie ją oswoić...

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Czw lut 05, 2009 21:46

Heniu,
Przepraszam, że sie nie odzywalam:(
Napisałam maila do dziewczyn z telekomunikacji.
Mam namiary na nie i na karmicielkę stamtąd. Ta karmicielka miała jakiś wypadek i wiem, że bardzo ograniczyła działalność. Głównie zajmowała się kotami przy pobliskim szpitalu.
Druga karmicielka pojawiła sie wtedy tylko 2 razy. Karmiciela nie poznałam - z opisu nie mam czego żałować.

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Czw lut 05, 2009 22:18

Super Babett_B że jesteś.Jak dzika jest kotka często okazuje się dopiero w klatce. I pewnie też od jej dzikości będzie zależeć leczenie oczu.Wczoraj rozmawiałam z karmicielką (tą co miała złamaną rękę)
powiedziała że kotka na 100% jest w ciąży i to wysokiej.
Na sobote jesteśmy umówione.

Satoru ,nawet nie wiesz jakie atrakcje czekają Nas w sobotę wieczorem :wink:
Szukam podbieraka na sobotę wieczorem (jeden mam)

Henia

Post » Pt lut 06, 2009 22:11

Mam nadzieję, że echolokacja jutro ją zawiedzie. I że w ogóle się pojawi.

Motodrama

Post » Sob lut 07, 2009 21:31

No niestety dzisiaj nie udało się :( ale jutro też jest dzień.Wcale nie jest łatwo złapać ślepą kotke .Kotka musi widzieć jakieś minimalne zarysy .chodzi najchętniej przy ścianie ,a jak staneła na środku i zaczełyśmy kiciać podniosla bardzo wysoko głowe tak jakby chciała coś zobaczyc .Boi się klatki ,a dokladnie dalej wejśc ,weszła tylko kawałek ,jutro powtórka

Ma ogromny brzuch :(

Henia

[poprzednia][następna]