Mój ukochany Jerzyk pobiegł do Anielki...['] Śpij kochanie

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 06, 2009 19:50

a dr Andrzej jest taki fajny :D , choc ostatnio leczyła nas dr Ola (chyba :wink: ) i też była świetna, i dr Renata też jest super (choc specyficzna), a o Łukaszu to nie wspomnę nawet :1luvu: (choć dawno go nie widziałam)

ups... przepraszam, bo weszłam tu, żeby się zapytać JAK WYNIKI PANA JERZA??????

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Pt lut 06, 2009 20:30

Nie jest dobrze. Kreatynina wzrosla do 6.2, mocznik spadl do 170, ale to niestety tylko wynik plukania.
Jerzyk mial tez powtorzone badanie USG (zmienilismy lekarza po tym jak poprzedni oglosil cudowne ozdrowienie), niestety obraz nerek jest bardzo zly. Jedna zupelnie nie moze produkowac moczu, druga troche lepsza. Nie sa to deformacje wynikle z zatrucia (np. obrzek), tylko przerost kory nadnerczy, zwyrodnienie nerek.
Rokowania nie sa dobre, ale istnieje nadzieja. W srode powtarzamy badania (po jednodniowej przerwie w plukaniu) i jesli kreatynina drgnie w dol to bedzie bardzo dobrze. Jesli nie, to nie bedzie bardzo dobrze.
Jestem ogluszona... Wiedzialam, ze to nie moze byc koniec choroby (ze poprzedni wet odtrabil to zupelnie bezpodstawnie), ale wierzylam w poprawe. Nadal wierze, ze jeszcze nastapi :!:
Dziekuje, ze jestescie z nami, Kochane Cioteczki!!! Jak juz Wam pisalam, raźniej nam dzieki Wam!

Moj plomienny Jerzyk jest bardzo dzielny i kochany, jest moim plomykiem domowego ogniska...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lut 06, 2009 20:35

I ten plomyk bedzie Ci Asiu dawal swiatlo jeszcze dlugo,
musisz w to uwierzyc z calych sil
i calymi tymi silami walczyc o niego...
Na pewno wygrasz... :1luvu:

ciaptak

Od: Wto cze 10, 2008 21:11

Post » Pt lut 06, 2009 21:00

ciaptak pisze:I ten plomyk bedzie Ci Asiu dawal swiatlo jeszcze dlugo,
musisz w to uwierzyc z calych sil
i calymi tymi silami walczyc o niego...
Na pewno wygrasz... :1luvu:

Dziekuje Ci Ciaptaczku Drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Walczyc bede jak tylko potrafie, a nawet bardziej i wierze, ze bedzie lepiej :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt lut 06, 2009 21:10

Asiu musi być dobrze :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lut 06, 2009 21:13

jest na diecie nerkowej?
jeśli nie to spróbuj go przestawić - Jerzyk dostanie dodatkową pomoc dla nerek
z suchych polecam hillsa k/d (smaczny)
z mokrych spróbuj rc renal - tacka lub saszetka słyszalam że koty chętnie jedzą
karma nerkowa powinna pomóc zbić kreatyninę
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt lut 06, 2009 21:16

Dalia zgadzam sie ale on jest w kryzysie....mysle ze musi jesc....i niech je co lubi i co chce w tej chwili....
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt lut 06, 2009 21:23

aga9955 pisze:Dalia zgadzam sie ale on jest w kryzysie....mysle ze musi jesc....i niech je co lubi i co chce w tej chwili....

też sie zgadzam :wink:
jeśc bezwarunkowo musi
tyle że to błędne kolo zaczyna byc - jje to co nie pomaga :cry:

to moze mu mieszać to co lubi z nerkowym?
a moze spróbowac z rc renal - jak nie zechce to wtedy to co lubi?
hills kd ma konsystencje papki - można palcem do mordki zapodawać co drugi kęs
jakikolwiek dodatek nerkowej karmy ulzy nerkom
to takie sugestie bo kocinkę znam ze zdjecia tylko

proponuje spróbowac z rc renal

trzeba z chlopakiem pogadac poważnie moze renala ruszy - on znaczy sie renal ponoc smaczny jest 8)

jak nie zechce karmic tym co chce jesc - wyjścia nie ma
Obrazek

dalia

Post » Pt lut 06, 2009 21:32

Asia... juz tak się ostatnio luźniej zrobiło i pogodniej na watku :oops:

przykro mi, ze nie jest dobrze, a z drugiej strony cieszę się, bo Jerzowiec będzie dokładnie leczony :oops:

my tu całym kwintetem zaciskamy kciuki, wierzymy, że będzie dobrze :oops:

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Pt lut 06, 2009 21:36

Dalio, od wczoraj daje mu z powodzeniem Hillsa k/d, RC renal w zadnym smaku nie chce jesc. Na szczescie z Hillsem wreszcie zaskoczyl!!!
Ale generalnie dzis jest slabszy i mniej zjadl, wiec pewnie sprobuje z inna karma:(
Wiecie, Jerzyk stal sie bardzo drazliwy- prycha od czasu do czasu na inne koty, co wczesniej nigdy nie mialo miejsca. Ale to pewnie wynik umeczenia leczeniem i moze swiadomosc swojej slabosci w hierarchii.

Jeszcze raz Wam dziekuje, Cioteczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt lut 06, 2009 21:44

Jerzyku kochany trzymaj się i zdrowiej :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt lut 06, 2009 21:52

Ja nie chcę,żeby Jerzyk był chory.Tak bardzo przypomina mi mojego ukochanego Edzia,taka sama śliczna mordka.Z jedną nerką można funkcjonować,prawda?Teraz medycyna zna sposoby,a przede wszystkim jest zdiagnozowany,to połowa sukcesu.Joasiu,nie może być źle,to się da wyleczyć.Nie dopuszczam innej opcji.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 06, 2009 21:53

Kciuki z całych sił!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt lut 06, 2009 21:54

przesyłamy same pozytywne myśli i bardzo mocno trzymam kciuki
będzie dobrze :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt lut 06, 2009 22:08

jerzykowka pisze:Dalio, od wczoraj daje mu z powodzeniem Hillsa k/d, RC renal w zadnym smaku nie chce jesc. Na szczescie z Hillsem wreszcie zaskoczyl!!!
Ale generalnie dzis jest slabszy i mniej zjadl, wiec pewnie sprobuje z inna karma:(
Wiecie, Jerzyk stal sie bardzo drazliwy- prycha od czasu do czasu na inne koty, co wczesniej nigdy nie mialo miejsca. Ale to pewnie wynik umeczenia leczeniem i moze swiadomosc swojej slabosci w hierarchii.

Jeszcze raz Wam dziekuje, Cioteczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak mu się pogorszyly wyniki to ma prawo gorzej się czuć - mój Oski w chwilach "slabosci" czyli gorszego samopoczucia nawet pogoni co poniektore kociaste
mocno trzymam za Jerzyka
ciesze się że zaskoczyl z hillsem kd
Obrazek

dalia

[poprzednia][następna]