Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 05, 2009 23:55

Terenia1 naniosłem małe poprawki na adoptowanych. Jeśli wam odpowiada wystarczy skopiować i wkleić na pierwszą stronę :wink:

waikiki

Od: Wto gru 16, 2008 20:32

Post » Pt lut 06, 2009 8:47

Dzięki Waikiki :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lut 06, 2009 12:25

No to Zaba pojechala :cry: Ciezkie to bylo rozstanie, bo uciekala z transporterka i w ogole zestresowala sie koteczka. Mam nadzieje ze bedzie szczesliwa w nowym domku. Oby wszystko poszlo dobrze :)
Aha. Bylam dzis rano na kociarni ale zapomnialam sie wpisac na dyzur na niedziele, ale bede w niedziele rano na czas karmienia :D

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pt lut 06, 2009 12:57

hidi pisze:No to Zaba pojechala :cry: Ciezkie to bylo rozstanie, bo uciekala z transporterka i w ogole zestresowala sie koteczka. Mam nadzieje ze bedzie szczesliwa w nowym domku. Oby wszystko poszlo dobrze :)
Aha. Bylam dzis rano na kociarni ale zapomnialam sie wpisac na dyzur na niedziele, ale bede w niedziele rano na czas karmienia :D

Marta to trzymamy kciuki :ok: i czekamy na relacje :) szkoda, że wszystkie kociaki nie są takie superowe jak Kiki ta malutka zmianę zniosła bez najmniejszego problemu :)

terenia1

Post » Pt lut 06, 2009 13:03

terenia1 pisze:
hidi pisze:No to Zaba pojechala :cry: Ciezkie to bylo rozstanie, bo uciekala z transporterka i w ogole zestresowala sie koteczka. Mam nadzieje ze bedzie szczesliwa w nowym domku. Oby wszystko poszlo dobrze :)

Marta to trzymamy kciuki :ok: i czekamy na relacje :)

Ja też trzymam, a jakby coś sie działo to.....wiecie, ja do Szczyrku mam 5 min jazdy :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt lut 06, 2009 13:51

Iweta pisze:
terenia1 pisze:

Marta to trzymamy kciuki :ok: i czekamy na relacje :)

Ja też trzymam, a jakby coś sie działo to.....wiecie, ja do Szczyrku mam 5 min jazdy :wink:

Iwetko dzięki liczymy na Ciebie :lol: :wink:

terenia1

Post » Pt lut 06, 2009 13:59

Filomen pisze:
Filomen pisze:Koteczka juz w domu. wypila wode, troszke zjadla, pomruczała i spi przy kaloryferze. Chudzinka i mała, na oko 6 m-cy ale zabiedzona, moze byc starsza. W uszach świerzb, martwi mnie dupka bo chyba jakiś stan zapalny, po zrobieniu siusiu bardzo nieprzyjemny zapach i na sierści wokół cewkki chyba ropa. momentami oczy zachodzą 3 powieką, ale chodzila po pokoju, interesuje się otoczeniem. Jutro wet ją zobaczy i dam znać co dalej. Po wyleczeniu i zaszczepieniu oczywiście prosimy o wsparcie w szukaniu domku. Imie "robocze" to Gandzia II, bo wygląda jak nasza Gandzia córka Fruzi ze złamaną nogą. Cd relacji jutro.

w telegraficznym skrócie, stan zapalny jelit od kłębowiska pasozytów. na razie nie odrobaczamy zeby jej nie zabić. Musimy wzmocnic kroplówkami, witaminami. Straszliwie śmierdzi bidulka :( . nie mam pomysłu co z tym zrobić, myć dupke szałwią? podac jej siemie lniane doustnie? macie jakiś pomysł? odrobaczenie poźniej i pewnie stopniowo

Czy ktos wie co z tym malenstwem?

Na pupe dobra jest masc nagietkowa

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lut 06, 2009 15:19

Czy ktos wie co z tym malenstwem?

Na pupe dobra jest masc nagietkowa[/quote]

no nie mam dobrych wieści. Krwawienie z dupki, koteczka bardzo słaba 2x dziennie na kroplówkach. Nie je, nie pije. Teraz w szpitaliku, po pracy ją odbiorę. Robilismy USG, nie ma zmian. Ponowne badania w kierunku panleukopenii. Obawiam się niestety, ze to ta choroba. Kotka słabnie :cry: Walczymy. Dam znać wieczorem.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt lut 06, 2009 15:55

a z dobrych wieści Żaba została doręczona nowej Pani donosi Piotrek. I na przyszłość prosi, jak trzeba bedzie zorganizować transport dla kota to nie wstydzic się tylko dzwonić :)

Filomen

Post » Pt lut 06, 2009 16:20

Filomen pisze:a z dobrych wieści Żaba została doręczona nowej Pani donosi Piotrek. I na przyszłość prosi, jak trzeba bedzie zorganizować transport dla kota to nie wstydzic się tylko dzwonić :)

Oj nie wiem czy ode mnie bedzie chcial zabierac kolejne koty :wink: bo sie dlugo zegnalam z Zabka. Mam wiesci z nowego domku- dotarli szczesliwie, a Zabka na razie sie chowa. U mnie tez na poczatku znikala na pare godzin po szfach i meblach, a potem to na krok nie chciala odchodzic i nawet do lazienki chciala za mna lazic :D

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pt lut 06, 2009 19:38

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt lut 06, 2009 21:29

Filomen pisze:a z dobrych wieści Żaba została doręczona nowej Pani donosi Piotrek. I na przyszłość prosi, jak trzeba bedzie zorganizować transport dla kota to nie wstydzic się tylko dzwonić :)

Ewa,a jak wyglada ocena nowego domku Żabki w oczach Piotra?
Trzymam kciuki za nowy domek Żabki i za zadrówko waszej tymczasowiczki :ok:

W telegraficznym skrócie wieści kociarni.
-"zamordowałam" mopa :? Poprostu rączka się urwała i tyle .Szukamy nowgo sprzętu myjacego!!
-któryś z naszych niedawno kastrowanych kocurków w ramach podziękowania za odjajczenia olał nam nasze umowy adopcyjne i nalał na skarbonkę :?
-na kociarni mamy dwie nowe koteczeki.NEGRĘ czarnulkę-przylepkę ze zlikwidowanej stajni (wstępny termin sterylki na piątek) i dzis od karmicielki z Sosnowca przywiozałam NELI koteczke około 8 mies.Kicia bardzo pro-ludzka.Widać ze kiedyś była kogoś ,obecnie troszke wypłoszona i zmęczona bezdomnością :( Neli to klasyczna preguska.
-hmmm zrobiłam postepy z Sali franaca dała mi sie poglaskać .Jestem z siebie dumna 8)
-o Szreka dzwonił domek .Rozmowy adopcyjne w trakcie .Nasz Szrekuś to miziak jak pieron .Sama nie wiem dlaczego Beatce się trafiło :? Tak dziś z Baśką wydedukowałyśmy ze byc może wcześniej głaskała Gazza i później Szreka.Oba kocury były niekastrowane i byc może zapach obcego kocura wywołał agresję u Szreka.Dziś Baśka normalnie wzieła go na ręce i po brzuchalu miziała :)
W pon jede z nim na kontrolke bo wydmuszki mi sie nie podobją .porobiły sie strupki!!
-nasz Gazz kochany chyba nie zdaje sobie sprawy z tego ze odjajczony bo gruchaniem chce poderwać Salkę i heheh Fionkę cholernice.
-a tak apropos Fionki dzis z Basia przniosłyśmy cholere na nizszy boks i go poprostu otworzyłyśmy.Fiona wyszła zaciekawiona i przycupnęła w kaciku .Na gruhu gruhu(czytaj zaloty Gazza)odpowiedziała wrrr spadaj dziadu!!!!!
:D

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt lut 06, 2009 21:44

aha jeszcze jedno z racji tego że grypa mnie zaatakowała więc weekend mam łóżkowy.Wiem ze mam przesłac fotki ewie .Nadrobie leżąć w łóżku.

Jeżeli jeszcze coś miałam zrobić prosze sie przypomniec mam całe dwaa dni leżakowania :?

mar_tika

Post » Pt lut 06, 2009 21:48

mar_tika pisze:

Piotrek powiedziała, ze "konkretna babka" to oznacza akceptację domku, przekladanie kota z kontenerka do kontenerka odbyło sie w aucie na stacji benzynowej. Piotrek powiedział - coś strasznego :D chyba nie chciala Żaba przełazić.
nasza tymczaska cienka, ale walczymy, zobaczymy jak jutro.

Filomen

Post » Pt lut 06, 2009 21:56

Filomen pisze:
mar_tika pisze:

Piotrek powiedziała, ze "konkretna babka" to oznacza akceptację domku, przekladanie kota z kontenerka do kontenerka odbyło sie w aucie na stacji benzynowej. Piotrek powiedział - coś strasznego :D chyba nie chciala Żaba przełazić.
nasza tymczaska cienka, ale walczymy, zobaczymy jak jutro.

No to czekamy na wieści z nowego domu Żabki.
Jakby cos to Iwetę jako "szpiega" wyślemy :wink:
Ewa te fotki do filmiku podeślę podczas mojego grypowo-weekendowego wylegiwania :wink:

mar_tika

[poprzednia][następna]