POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY vol.3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 06, 2009 15:19

KarolinaS pisze:dziewczyny, na kotach znalazłam info o tańszych sterylizacjach i kastracjach (od marca, w ramach miesiąca sterylizacji);
watek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=87975

Od 1 do 31 marca będzie trwał w tym roku Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt organizowany przez Stowarzyszenie Obrońców Zwierząt Arka.

W tym czasie zabiegi kastracji i sterylizacji będzie można wykonywać, w wybranych klinikach, po obniżonych cenach.

Niektóre kliniki prowadzą akcję przez dzień, inne nawet przez cały miesiąc i dłużej.

Maksymalne stawki wynoszą: za kastrację suki 200 zł, kotki – 100 zł, psa – 120 zł, kocura – 60 zł

u nas biorą w tym udział nastepujące kliniki:

Pomorskie:
GDYNIA
Przychodnia Weterynaryjna CRISVET
lek.wet. specjalista chirurg
ul. Warszawska 42
www.crisvet.ush.pl
UWAGA! Akcja będzie trwała cały miesiąc marzec.
---
Gdynia - Dąbrowa
Gabinet Weterynaryjny Dr Vet
ul. Gorczycowa 12/7
gorczycowa@drvet.pl
UWAGA! Akcja odbędzie się od 1 marca do końca kwietnia 2009r.
----
Gdynia - Redłowo
Przychodnia Weterynaryjna Dr Vet
ul. Legionów 119D/U2
e-mail: legionow@drvet.pl
e-mail: info@drvet.pl
http://www.drvet.pl
UWAGA! Akcja odbędzie się od 1 marca do końca kwietnia 2009r.

SUPER
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lut 06, 2009 15:21

Szkoda że te tanie sterylki będa tylko miesiąc ale dobre i to .....ciekawe czy można każdego i domowego i wolnożyjacego kota wykastrować /sterylizować ....czy jakieś skierowanie czy dokument są potrzebne ?
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt lut 06, 2009 15:25

Co faceta łączy z kotem?

1. Wrzeszczy kiedy jest głodny.
2. Zawsze pcha się do łóżka.
3. Wystarczy go pogłaskać i od razu podnosi ogon do góry.
4. Kiedy ktoś go pogłaszcze zaraz domaga się więcej.
5. Lubi ocierać się o twoja przyjaciółkę.
6. Nie lubi obcinania pazurów.
7. Czasem ma problemy z trafieniem do kuwety.
8. Ciężko przemówić mu do rozumu.
9. Jak jest zły, to zaszywa się w kącie i się nie odzywa.
10. Nie sprząta po sobie.
11. Wpycha nos do każdego garnka cały dzień.
13. Cały czas by spał.
12. Nie wyjaśnia, czemu zniknął na cały dzień.

:kitty: :cat3: :catmilk:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt lut 06, 2009 15:27

sabina skaza pisze:Co faceta łączy z kotem?

1. Wrzeszczy kiedy jest głodny.
2. Zawsze pcha się do łóżka.
3. Wystarczy go pogłaskać i od razu podnosi ogon do góry.
4. Kiedy ktoś go pogłaszcze zaraz domaga się więcej.
5. Lubi ocierać się o twoja przyjaciółkę.
6. Nie lubi obcinania pazurów.
7. Czasem ma problemy z trafieniem do kuwety.
8. Ciężko przemówić mu do rozumu.
9. Jak jest zły, to zaszywa się w kącie i się nie odzywa.
10. Nie sprząta po sobie.
11. Wpycha nos do każdego garnka cały dzień.
13. Cały czas by spał.
12. Nie wyjaśnia, czemu zniknął na cały dzień.

:kitty: :cat3: :catmilk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Miłego dnia :)
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pt lut 06, 2009 15:32

Pomorskie:
GDYNIA
Przychodnia Weterynaryjna CRISVET
lek.wet. specjalista chirurg
ul. Warszawska 42
www.crisvet.ush.pl

polecam- robiłam tam sterylkę mojej myszki u nich jakiś czas temu. oni zawsze wchodzą w ta akcję i przez cały miesiąc ciachają nie tylko wolnobytujących pupili ale i nasze domowe kociska. koszt to sterylka za 100 zł, doliczyć jeszcze trzeba przymusowe antybiotykowe zastrzyki przez 3 dni- bo blizna jest na całym brzuszku, nie jest to małe cięcie i wyjęcie flaczka. przynajmniej moja mycha miała cały brzuszek krojony. dolicza się więc zastrzyki codziennie+kaftanik = 200 zł :!:
reasumując- rumia wychodzi taniej nawet bez marcowej promocji.
ale jak ktoś woli w gdyni- to na warszawskiej naprawdę robią super.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt lut 06, 2009 15:38

Co faceta łączy z kotem? :smiech3: dobre :smiech3:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt lut 06, 2009 16:06

ja robiłam we wrześniu sterylke jednej kotki nie swojej w CRISVET nie było wtedy zadnej akcji 200zł mi wyszło, 180 + 20 kaftanik, cięcie było takie nie całkiem malutkie ale też nie duże, chyba koło 4cm-(ale już dokładnie nie pamiętam).
Wszystko dobrze było żadnych komplikacji nie było.
Ciekawe czy w ramach akcji będzie 100zł jako całość czy bedą coś jeszcze doliczać bo wtedy to faktycznie się nie opłaci.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lut 06, 2009 17:11

monia oni niezaprzeczalnie robią super zabiegi, ale i oni muszą żyć. ja ich wybrałam z powodu niskiej ceny w marcu...jakież było moje zdziwienie jak dodatkową stówkę musiałam dołożyć. ale co zrobić? kotkę przywiozłam na tanią sterylkę, byłam już nastawiona na zabieg psychicznie, miałam załatwiony transport, wolne w pracy......co miałam zrobić nie zgodzić się -dowiedziawszy się o dodatkowych kosztach?
oni są uczciwi, informują przed zabiegiem, a nie po. przez telefon usłyszałam, że promocja 100 zł STERYLKA. wyszło więcej na miejscu - ale ja na to wyraziłam zgodę. potem 3 dni jeździłam na przemywanie ranki, ściąganie szwów, za kaftanik tez musiałam zapłacić, bo bałam się, że rana się rozbabra-szew był dość długi. to tylko moje spostrzeżenia. efekt: byłam bardzo zadowolona, chociaż w portfelu mi ubyło więcej niż zaplanowałam.

uwaga, uwaga- nadsyłajcie swoje fotki , do PKDT i opis. nadsyłajcie fotki kotków wyadoptowanych. np. brak nam kropki i jej opisu.
arkusze ewidencji faxujcie do majki :!: musimy zbierać wykaz adopcji :!:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt lut 06, 2009 17:17

dziś wyczytałam w fundacji kocia mama:

"Pomagamy tylko raz!!

Nie można liczyć na to, że będziemy brały kolejne mioty od osób, które nierozważnie rozmnażają dzikie kotki. Obserwujemy ostatnio, że stał się częsty proceder przynoszenia nam kociaków od kocic, które już dawno powinny być po zabiegu sterylizacji. Irytuje nas nonszalancja osób, które
tak lekko podchodzą do naszej pracy i pomocy, jaką im zapewniamy. "

fajna fundacja i ładne założenia mają - warto poczytać :!:
a ten cytat tak mi sie skojarzył odnośnie pani z gdańska, co solennie kolekcjonuje koty i odnośnie pana z żukowa- co młode niby odda, a kotki wysterylizować nie chce
:evil:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt lut 06, 2009 17:45

mam dużo obecnie czasu... łóżko mnie przykuło, więc i doczytuje różne nowinki internet. F. KOCIA MAMA pisze też:

"Pozwól kotu iść na spacer.
Ponieważ zrobiło się ciepło, wiele kotów żyjących razem ze swoimi opiekunami w domkach jednorodzinnych, bądź na parterze w bloku czy kamienicy, wychodzi sobie na spacer. Nasz apel skierowany jest do każdego człowieka przygarniającego
NIBY KOTA BEZDOMNEGO.
Nie zabierajcie do domów kotów, które są łagodne, zdrowe i czyste. Jeśli nawet taki kot idzie za Wami do domu, po nakarmieniu sprawdźcie, czy nie chce wyjść z powrotem na dwór, wywieście ogłoszenia w widocznych miejscach, że opiekujecie się kotem zagubionym.
Proszę o wyobraźnię!!! Koty z najróżniejszych przyczyn potrafią się zagubić, wędrować w sobie wiadomych sprawach - pomóżcie im wrócić do swoich opiekunów, którzy tęsknią i cierpią niepewni losu swojego pupila."

tak sobie myślę, że to nie jest głupie, ale z drugiej strony właściciele wolnowychodzących kotów powinni im zakupić obróżkę nie?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt lut 06, 2009 17:57

sabina skaza pisze:mam dużo obecnie czasu... łóżko mnie przykuło, więc i doczytuje różne nowinki internet. F. KOCIA MAMA pisze też:

"Pozwól kotu iść na spacer.
Ponieważ zrobiło się ciepło, wiele kotów żyjących razem ze swoimi opiekunami w domkach jednorodzinnych, bądź na parterze w bloku czy kamienicy, wychodzi sobie na spacer. Nasz apel skierowany jest do każdego człowieka przygarniającego
NIBY KOTA BEZDOMNEGO.
Nie zabierajcie do domów kotów, które są łagodne, zdrowe i czyste. Jeśli nawet taki kot idzie za Wami do domu, po nakarmieniu sprawdźcie, czy nie chce wyjść z powrotem na dwór, wywieście ogłoszenia w widocznych miejscach, że opiekujecie się kotem zagubionym.
Proszę o wyobraźnię!!! Koty z najróżniejszych przyczyn potrafią się zagubić, wędrować w sobie wiadomych sprawach - pomóżcie im wrócić do swoich opiekunów, którzy tęsknią i cierpią niepewni losu swojego pupila."

tak sobie myślę, że to nie jest głupie, ale z drugiej strony właściciele wolnowychodzących kotów powinni im zakupić obróżkę nie?

Tojest idiotyczne.moja teściowa ostatnio nie zabrała rudaska młodego z ulicy bo się bała,że koś będzie plakał a za trzy dni znalazła jego ciałko na ulicy :cry:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pt lut 06, 2009 18:04

Obróżki dla kotów mają bezpieczne zapięcia , które się "rozpinają" przy szarpnięciu...i tak moja Maśka zgubiła ze 3-4 obróżki...

Nowoportasy pojechały.
Mam 3 arkusze z adopcji- Maćka, Gaduła i Oluś.
Faxu jak najbardziej nie mam... ale będę w Gdyni w przyszłym tygodniu, to mogę komuś podrzucić...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt lut 06, 2009 18:08

seja pisze:Obróżki dla kotów mają bezpieczne zapięcia , które się "rozpinają" przy szarpnięciu...i tak moja Maśka zgubiła ze 3-4 obróżki...

Nowoportasy pojechały.
Mam 3 arkusze z adopcji- Maćka, Gaduła i Oluś.
Faxu jak najbardziej nie mam... ale będę w Gdyni w przyszłym tygodniu, to mogę komuś podrzucić...

Seja napisz cos o tych ludziach Ty zawsze taka tajemnicza :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt lut 06, 2009 18:16

Wrociłam ze sterylek.Wszystko poszlo oki oprocz tego,że moja nawigacja zwariowala i poprowadziła mnie do Kiełpina zamiast do Kartuz ale przynajmniej ulica się zgadzała :lol:
Pojechalam do Kartuz bo Pani z Żukowa mi ich poleciła.Nie będę potrzeboać kasy za te sterylki,bo Gisha dała 250,ja resztę i jakoś dałyśmy radę:wink:
Do Rumii nie pojechałam bo mi to nie wpadło do głowy.Zresztą Rumia jakoś wydaje mi się dalej niż Kartuzy...
Po odwiezieniu kotek wzięłam małą białą kotkę do weta bo widziałam,że jest chora.Ma kk dostała antybiotyk i krople do oczu :(
Znowu caly dzień pod znakiem kota :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt lut 06, 2009 18:22

Agnieszka Marczak pisze:Tojest idiotyczne.moja teściowa ostatnio nie zabrała rudaska młodego z ulicy bo się bała,że koś będzie plakał a za trzy dni znalazła jego ciałko na ulicy :cry:

no toteż zabierać ale wywiesić ogłoszenia o znalezionym kocie w okolicznych sklepach, miejscach, w internecie, samemu tez przeglądać ogłoszenia o zagubionych zwierzętach, nie zakładać że skoro ktoś kota sobie nie upilnował to nie zasługuje aby go mieć (bo i takie opinie widziałam na forum), róznie się zdarza i ten kot raczej wolałby wrócić do swojego domu niż żeby szukać mu nowego.
no chyba ze stan kota świadczy o skrajnych zaniedbaniach wobec niego (że jest wychudzony, chory) to chyba nie warto takiego włąściciela szukać.
Oczywiscie mam na myśli zabierać jeżeli kot jest zagubiony w sytuacji a nie łapać wszystkie koty wychodzące.
Co do obrózek to chyba są takie z gumką rozciągliwą żeby w razie co kot nie udusił sie gdyby zachaczył o coś obróżką, to wtedy sie z niej wymsknie, do obróżki można przyczepić taki breloczek z adresem i telefonem właściciela.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]