Było:Wtulona w szybę... Jest: miziak we własnym domu!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 30, 2009 9:45

phantasmagori pisze:Telimenka dzisiaj pierwszy raz zjadła normalnie z kotami w kuchni a nie jak zwykle w swoim kąciku. Jak kroiłam mięsko to sama przyszła do kuchni a potem po wielkim zastanowieniu podeszła do swojej miseczki.

Jak wracam z pracy kocury zawsze witają mnie w drzwiach. Ona dzisiaj też wyszła do przedpokoju ale trzymala sie z tyłu. Widac było że też miała chęć podejść ale sie wstydziła chyba bo w oczkach nie było widać strachu. Do tej pory bała się bardzo jak wchodzilismy do domu, dopiero po chwili wychodziła.

Śpi już sobie w różnych miejscach w domu, również w koszyczku Leona. Ciekawe kiedy zastane ja w wyrku :roll: :D

Tweety czy umowa adopcyjna juz do Ciebie dotarła?

jeszcze nie, czekam dalej.
Uściski dla Was wszystkich :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt sty 30, 2009 22:49

kurcze wysłałam w środe priorytetem upewniajac sie ze wyląduje w skrzynce a nie na poczcie :roll: Poczta Polska ech :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto lut 03, 2009 9:03

:1luvu: :dance: :dance2: :kitty: :catmilk: :aniolek:

Dla takich sytuacji wiem, że WARTO robić to wszystko :)

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Wto lut 03, 2009 10:08

phantasmagori pisze:kurcze wysłałam w środe priorytetem upewniajac sie ze wyląduje w skrzynce a nie na poczcie :roll: Poczta Polska ech :twisted:

już mam, nawet z kopertą zwrotną i znaczkiem, full service :1luvu:

Tweety

Post » Wto lut 03, 2009 19:24

No to teraz ja czekam :D

U Telimenki wszystko w porządeczku, każdego dnia jest troszeczkę śmielsza, ale to wysiadywanie w oknie to jej chyba zostanie :D uwielbia patrzeć na swiat a że to parter i mamy pod oknem troche krzaczkow to Telimenka się na ornitologa zapowiada :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto lut 03, 2009 20:08

Pewnie się zastanawia, dlaczego jest jej ciepło, nie jest głodna i nie boi się - skoro za oknem niby ten sam świat, któy znała :roll:

Cieszę się, że jest dobrze :D

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto lut 03, 2009 20:40

Przyłączam się do cieszenia :D :D :D
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pon lut 09, 2009 23:50

Amanda_0net pisze:Przyłączam się do cieszenia :D :D :D

i ja, i ja!

Tweety

Post » Pt lut 13, 2009 19:50

Dzisiaj minoł miesiąc jak zawitała do nas cud-istotka Telimenka
:D
Wszystko u niej w porządeczku. Nie przychodzi jeszcze na wolanie ale juz podchodzi blizej miziac dalej daje sie w swoich kacikach ale wtedy jest szał tarzanie sie i mruczenie (strasznie sie przy tym ślini :D ) Ostatnio odkryła ze super przyjemne jest drapanie po pleckach i od razu je nadstawia :D
Poza swoimi miejscami nie da do siebie podejsc i ucieka ale to jest takie droczenie sie z nami bo ucieknie 2 metry zatrzymuje sie i patrzy takimi wesołymi figlarnymi oczkami jak by mowila "i tak mnie nie złapiesz" :D

Bardzo bysmy chcieli aby juz przyszla spac do łozeczka ale musimy uzbroic sie w cierpliwosc.
W nocy jak jest cicho i juz nikt nie chodzi po mieszkaniu Telimenka bawi sie na całego biega, drapie drapak i kula sobie piłeczke wiec chyba jednak jest szczesliwa :roll:

A jak lokal ? Znalazłyscie cos? :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt lut 13, 2009 20:09

phantasmagori pisze:Dzisiaj minoł miesiąc jak zawitała do nas cud-istotka Telimenka
:D
Wszystko u niej w porządeczku. Nie przychodzi jeszcze na wolanie ale juz podchodzi blizej miziac dalej daje sie w swoich kacikach ale wtedy jest szał tarzanie sie i mruczenie (strasznie sie przy tym ślini :D ) Ostatnio odkryła ze super przyjemne jest drapanie po pleckach i od razu je nadstawia :D
Poza swoimi miejscami nie da do siebie podejsc i ucieka ale to jest takie droczenie sie z nami bo ucieknie 2 metry zatrzymuje sie i patrzy takimi wesołymi figlarnymi oczkami jak by mowila "i tak mnie nie złapiesz" :D

Bardzo bysmy chcieli aby juz przyszla spac do łozeczka ale musimy uzbroic sie w cierpliwosc.
W nocy jak jest cicho i juz nikt nie chodzi po mieszkaniu Telimenka bawi sie na całego biega, drapie drapak i kula sobie piłeczke wiec chyba jednak jest szczesliwa :roll:

A jak lokal ? Znalazłyscie cos? :roll:

super wieści :1luvu:
a lokal mamy, wygraliśmy środowy przetarg i teraz przed nami straszliwy remont ale damy radę :)

Tweety

Post » Śro lut 25, 2009 1:30

no i co taka cisza? 8)

Tweety

Post » Śro lut 25, 2009 2:40

Wszystko w porządeczku :D chodzi sobie normalnie po mieszkanku ale na zawołanie sekutnica nie przychodzi choć trzyma sie blisko, wszystko obserwuje i wszystko musi wiedziec :D Cokolwiek by sie nie robiło to gdzieś tam wystaje czarne uszko lub złote oczko :D
W nocy z soboty na niedziele nie szło spac bo bawiła sie z Leonem w berka, natomiast wczorajszą noc walczyła z myszką :roll:
Aha i reaguje swietnie na swoje imie :D SUPERANCKA JEST!
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Sob mar 28, 2009 16:22

Dla zainteresowanych aktualne zdjęcia Telimenki po 2,5 miesiąca w swoim domu :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zobaczcie jaka jestem duża :D Ten gośc koło mnie to naprawde wielkie kocisko, wazy 6 kg :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Sob mar 28, 2009 17:39

Phantasmagori, swietne zdjecia i sliczna Telimena !!
do tej pory zachodze w glowe, czy Sonia (Diable Tasmanskie z Klaja) jest czy nie jest jej corka. Umaszczenie ma dosc podobne, zwlaszcza biale paluszki na tylnej lapce. Tylko te niebieskie oczy ... pewnie po tacie. ??

Tez zapraszam na seans - do mojego watku - link ponizej
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86351&start=660

Sonia tez tam bedzie za chwilke :)
pozdrawiam

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Sob mar 28, 2009 18:45

Obejrzałam Sonię :D Myślę że chyba jednak nie jest córką Telimenki.
Jak się przyjrzeć to Sonia ma zupełnie inną sylwetkę, kształt głowy no i te oczyska niebieskie - może tata był syjamczykiem? Jedynie te paluszki białe, ale mój kocur tez tak ma na jednej łapce.

Telimena ma w książeczce wpisaną datę urodzenia grudzień 2007 chyba za młoda na tak dużą córę? Hm ... jak z jednego miejsca to może siostry :?:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]