POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 02, 2009 17:01

zapewniam że moje klapki mózgowe są w pełni chłonne i otwarte na zmiany, dlatego- mimo ciąży latam jak kot z pieprzem i łapie wszystkie możliwe koty na sterylki/kastr. daję z siebie wszystko i robię ile mogę dla zwierząt. w tej chwili zdaję sobie sprawę, że hormon podawany w zbyt dużych ilościach może zabijać. zawsze serwowałam tylko ilości śladowe i niezbędne. u mnie na podwórku jeszcze jest ok 7 sztuk do steryl/kastracji- zapraszam więc na łapanki (bo sama muszę już niedługo tego zaprzestać, ze względu na małą istotkę w moim brzuchu) i nie wzgardzę żadnym hojnym datkiem :wink: - póki co nie stać mnie na bycie wzorową forumowiczką :( (chodzi o weterynaryjną karme i sterylki)- nie na mój portfel póki co.....stać mnie jednak na nie rozmnażanie kotów i ten "potworny" specyfik- wynalazek diabła.

zapewniam, że solaris nie wywiozła by kotów z "posępne miejsce", gdzie mają żywić się zatrutymi szczurami :wink: oglądałam dozowniki na trutki- do nich włazi mysza: zapadka -ciach i mysza już stamtąd nie wyjdzie- człowiek musi ją wyciągnąć, no chyba, że kotom urośnie 5 sprytnych paluszków, i będą sobie do woli operować złowionymi gryzoniami hihi.... hurtownia naprawdę fajna, ludzie kochają zwierzaki, u nich koty są na wagę złota. zapewniam, że źle nie będą tam miały.

agnieszka- mam wolną środę- chciałabym jeszcze z raz złapać zuzie trikolorkę do klatki, robiłam już kilka bezskutecznych prób. czy klatkę mogłabyś przejąć dopiero pod koniec tygodnia?

mpacz78 czy dałabyś rade odwieźć klatkę do gdańska dla agi- i zostawić w pracy albo np. u seji?????????????

musimy kupić na gdynie taka klatke, jak tylko pojawi się wolna kasa.

jeszcze raz dziękuję hojnej sponsorce :!: mamy dla tej pani odłożone 2 kubaski PKDT :)

gisha bardzo cię proszę, żeby wzajemne uprzejmości wymieniać na priv- bo zaśmiecamy wątek,nic do niego nie wnosząc. a jak ktoś wejdzie do nas z zewnątrz- to też nie będzie mu się miło o tym czytało :wink:
zapominamy, że nie jesteśmy tu po to, żeby pouczać się wzajemnie- jest to temat dotyczący POMOCY KOTOM :!:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon lut 02, 2009 17:02

mpacz78 co za wiadomość.Dla takich chwil warto żyć :D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pon lut 02, 2009 17:02

mpacz78 pisze:Buraska i Łajkę można wrzucić do wyadoptowanych :D

Kolejny sukces! :D Idziemy jak burza z aodpcjami :D

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon lut 02, 2009 17:03

yammayca pisze:
mpacz78 pisze:Buraska i Łajkę można wrzucić do wyadoptowanych :D

Kolejny sukces! :D Idziemy jak burza z aodpcjami :D
:dance: :dance: :dance:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon lut 02, 2009 17:07

Sabina jak tylko klatka będzie wolna to daj znać i może faktycznie ktoś mógłby ją podrzucić do Gdańska,będę wdzięczna.zależy mi na złapaniu tych maluchów,bo obiecałam to wetce z Zukowa.Ona ma sama spróbować za pomocą owej klatki :wink: a jak nie to ja spróbuję,może akurat,bo szkoda tych kociąt :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon lut 02, 2009 17:08

Nie wiem w jakim wieku jest ten kot norweski wiem tylko że znajduje się gdzieś na Wzgórzu Maksymiliana i że jest bardzo skołtuniony ...już panią ze sklepu poprosiłam żeby się dowiedziała o dokładniejszy adres tego kota.....jak tylko czegoś więcej się dowiem to dam znać jeżeli kot da się sam złapać to bez problemu będę mogła po niego pojechać i jak TZ się zgodzi na tym czas to też dam ....pani ze sklepu na mój nr tel poza tym często do niej chodzę do sklepu ..

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon lut 02, 2009 17:11

iza5 pisze:
Agnieszka Marczak pisze:
iza5 pisze:Po ile jest klatka łapka i gdzie można kupić?

Orientuje się ktoś?

Przecież mamy klatkę łapkę pożyczoną od Gishy jest u Sabiny

Aguś koszty pożyczania sobie tej klatki w okresie pojawienia się młodych kotów będą prawdopodobnie wyższe niż zakup kolejnej klatki, ale na 600 zł mnie nie stać, więc zmęczę moją ukochaną złotą rączkę o coś takiego :wink:

przecież nie pożyczamy klatki za pieniądze,tylko bierze ją ten kto potrzebuje akurat
Poza tym w internecie jest klatka za 170 zl duża i jest napisane,że są też mniejsze i pewnie tańsze.Napisałam tam meila aby podali mi ceny
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon lut 02, 2009 17:12

kinga-kinia pisze:Nie wiem w jakim wieku jest ten kot norweski wiem tylko że znajduje się gdzieś na Wzgórzu Maksymiliana i że jest bardzo skołtuniony ...już panią ze sklepu poprosiłam żeby się dowiedziała o dokładniejszy adres tego kota.....jak tylko czegoś więcej się dowiem to dam znać jeżeli kot da się sam złapać to bez problemu będę mogła po niego pojechać i jak TZ się zgodzi na tym czas to też dam ....pani ze sklepu na mój nr tel poza tym często do niej chodzę do sklepu ..

Tylko ja bym sie pospieszyła bo już było raz tak,ze po paru dniach kot znikał i nie było po kogo jechać :cry:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon lut 02, 2009 17:13

Klatkę oczywiście mogę zabrać do pracy do Wrzeszcza przy okazji, ona jest niewielka i lekka to nawet skm przewiozę, najwyżej ludzie będą sie dziwnie patrzeć :wink:

Kot norweski leśny, zaniedbany na wzgórzu max - Maja może to przeznaczenie!
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lut 02, 2009 17:22

gisha, moj maz zawiozl dzis do tej hurtowni dwa kocurki i ich matke, jest bezpiecznie - nie ma opcji zeby zatrute myszy walaly sie po salach tak ze koty oglyby je zjesc, a wlasciciel naprawde lubi zwierzeta i jest bardzo odpowiedzialny - chcial na zwrocic koszta kastracji, a gdy P nie przyjal kasy obdarowal go zarelkiem dla kotow.
Tak ze solaris- jeszcze raz dziekuje.

I Karolinie, za cynk :)
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Pon lut 02, 2009 17:24

Agnieszka Marczak pisze:przecież nie pożyczamy klatki za pieniądze,tylko bierze ją ten kto potrzebuje akurat
Poza tym w internecie jest klatka za 170 zl duża i jest napisane,że są też mniejsze i pewnie tańsze.Napisałam tam meila aby podali mi ceny

Mój skrót myślowy miał na myśli koszty paliwa i czas :)

Czy taka klatka jest ok?

http://www.netgfx.nazwa.pl/inkubator/pr ... cts_id=280

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Pon lut 02, 2009 17:29

Prawdopodobnie jest domek dla Małgośki
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon lut 02, 2009 17:30

To cudowna wiadomość :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon lut 02, 2009 17:32

SUPER!! :D

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Pon lut 02, 2009 17:34

Tak idziemy jak burza, po ogłoszeniu Zorra i Nelsonka telefon sie urywa, że Nelsonek będzie do adopcji za 5-6tygodni to chyba casting na domek sie urządzi :wink: , są nawet ludzie spod Warszawy w Nelsonku zakochani to mały szczęściaż, że urodził sie na podwórku na którym jest ktoś kto nie przejdzie obojętnie nad cierpiącym kotkiem i teraz ma najlepszą opiekę, a teraz domki się o niego biją :wink:
Nawet zdjęcia dorosłego Buraska zuroczyły bardzo jedną dziewczynę, dziś z nią rozmawiałm, może w związku z tym jakiś inny dorosły bury kotek znajdzie dom, zaraz załozę wątek bo dziewczyna zgodziła się aby przez miau znaleźć jej podobnego kota.
Super ze Chrypek ciachnięty, już problem z głowy.

Jeszcze tylko w babidolskich kotkach nikt się nie zakochał, ale napewno przyjdzie ich czas i właściwy domek, zrobiłam im allegro, dyplomatycznie napisałam że nie są wylewne w okazywaniu uczuć człowiekowi :wink:
Jak ktoś jest obcykany w robieniu ogłoszeń na innych portalach to poproszę o ogłaszanie babidolskich kotków (zdjęcia i treść można skopiować z tego na allegro) , ja mogę się zrewanżować robieniem allegro.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

[poprzednia][następna]