Schronisko w Elblągu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 30, 2009 17:11

Biedactwo! Piękna była! Domek pilnie dla niej potrzebny!
Obrazek

AgnieszkaZet

Od: Wto paź 21, 2008 9:40

Post » Pt sty 30, 2009 17:54

kordonia pisze:A pamiętacie to wrześniowe zdjecie z poprzedniego wątku? Ten kotek bardzo sie też wszystkim podobał:

Obrazek

Odkryłam ,z e to jest Szczapka, tylko, ze teraz cały czas wygląda byle jak- ona też jest kotem, który źle znosi schron :(

To ona jest jeszcze w schronie?

Która to w tej chwili???
Dwa niżej zdjęcia nie widać... :(
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt sty 30, 2009 18:34

Obrazek
Szczapka
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pt sty 30, 2009 21:02

Dziś do nowego domu pojechała czarna Misia, która była u Lulka na tymczasie :) :)

Ale niestety, chyba dom, w którym jest Bridget, nie jest dobrym domem, jest duże prawdopodobieństwo, że ja stamtąd zabiore. Ludzie powiedzieli mi przez telefon, że ich poprzednia kotka przybiegała na wołanie, a ta nie przybiega. Jest miła, itd, ale nie przybiega. I tu padło "cudowne" zdanie: "to jakby co, to czy w poniedziąlek moznaby było wymienić ją na coś innego?" 8O 8O 8O

Rozumiecie?

Poza tym wróci do mnie Smoluch, kociaczek, którego wyadoptowałam w listopadzie.

Jakoś mnie to zdruzgotało. Człowiek sie dwoi i troi, stara się, ale niestety, ogniwem końcowym całej zwierzęcej ukąłdanki jest cżłowiek, który nie zawsze okazuje sie fajny :?
Łażę od wczoraj przybita.
Obrazek

kordonia

Post » Pt sty 30, 2009 22:09

Może pogadaj z nimi, ze i ta będzie przybiegała. Najlepiej ją tego nauczyć w momencie karmienia. Pudełko z ulubioną suchą karmą robi cuda. Wołasz kota po imieniu szeleszcząc karmą lub otwierając puszkę. To prędzej czy później działa-koty zaskakują. Ale co ja będę Ci tłumaczyła - wiesz sama najlepiej o co mi chodzi :) Wiem, ze z ta wymiana to przegięli, ale czasami ludzie nie mają nic złego na myśli. Są po prostu bez wyczucia sytuacji i gadają co im do głowy przyjdzie bez zastanowienia. Myślisz, ze już nie ma żadnej szansy na utrzymanie tego domu?

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Pt sty 30, 2009 22:13

ezynka pisze:Może pogadaj z nimi, ze i ta będzie przybiegała. Najlepiej ją tego nauczyć w momencie karmienia. Pudełko z ulubioną suchą karmą robi cuda. Wołasz kota po imieniu szeleszcząc karmą lub otwierając puszkę. To prędzej czy później działa-koty zaskakują. Ale co ja będę Ci tłumaczyła - wiesz sama najlepiej o co mi chodzi :) Wiem, ze z ta wymiana to przegięli, ale czasami ludzie nie mają nic złego na myśli. Są po prostu bez wyczucia sytuacji i gadają co im do głowy przyjdzie bez zastanowienia. Myślisz, ze już nie ma żadnej szansy na utrzymanie tego domu?

Jeśli powiedzą, że chcą wymienic (w niedziele mam dzownic), to nie bedę przekonywac. Jestem nauczona, żeby kota, którego ktoś chce zwrócić, zabierac jak najszybciej.
Oczywiscie moga pomarzyc o dostaniu "czegoś lepszego" w zamian :evil:

Oczywiscie Bridget nie dam do schroniska. Ona znosiła schron najgorzej ze wszystkich. Tak strasznie chciała do ludzi.
W ostatnim tygodniu schudła ponad kilo, same kości. Zabiore ją do domu.
Ech, wnerwiona jestem, zdruzgotana, ech.
Obrazek

kordonia

Post » Pt sty 30, 2009 22:20

oooo.... :( A już było tak dobrze... :evil:
No nie mogę... "wymienić na coś lepszego!" :strach:

Vitka

Od: Nie paź 07, 2007 21:28

Post » Sob sty 31, 2009 0:48

Biedna Bridget :(
wymienić
jak przedmiot
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob sty 31, 2009 13:28

Biedna kotka...

deathgs

Od: Śro gru 17, 2008 14:11

Post » Sob sty 31, 2009 14:00

wspolczuje kordoniu :(

osob od bridget nie ma co przekonywac, co najwyzej do zaoptrzenia sie w psa.
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Sob sty 31, 2009 15:20

Tydzień zwrotów 8O
Nie dość, ze ta sprawa z Bridget, to jeszcze kobieta chce mi zwrócić Smolucha, którego wyadoptowałam w listopadzie (4-miesięczny, wiec pewnie łatwo znajdzie dom), a dzisiaj jeszcze zadzwoniła do mnie pani, która miała ode mnie Chomika. Normalna, sympatyczna kobieta, byłyśmy w stałym kontakcie, nigdy na Chomika sie nie skarżyła,ale ona już nie chce mieć kotki, bo kot podrapał tapety, bo podrapał męza, itd.
Chomikę już zabrałam wracając ze schroniska :(
Obrazek

kordonia

Post » Sob sty 31, 2009 15:33

o matko :( przed wydaniem kota powinny byc robione chyba jakies testy psychologiczne na niepowaznosc...
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Sob sty 31, 2009 15:45

kordonia pisze:Tydzień zwrotów 8O
Nie dość, ze ta sprawa z Bridget, to jeszcze kobieta chce mi zwrócić Smolucha, którego wyadoptowałam w listopadzie (4-miesięczny, wiec pewnie łatwo znajdzie dom), a dzisiaj jeszcze zadzwoniła do mnie pani, która miała ode mnie Chomika. Normalna, sympatyczna kobieta, byłyśmy w stałym kontakcie, nigdy na Chomika sie nie skarżyła,ale ona już nie chce mieć kotki, bo kot podrapał tapety, bo podrapał męza, itd.
Chomikę już zabrałam wracając ze schroniska :(

To jakieś
przerażające, że tak mało ludzi dojrzałych i odpowiedzialnych
:( :( :( :( :( :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob sty 31, 2009 18:03

Rzeczywiście tydzień zwrotów... To przykre, że ludzie, którzy wydają się być odpowiedzialni i zdecydowani, nagle zmieniają zdanie... Ale cóż, dobrze, że chociaż oddzwaniają do Kordonii, a nie oddają gdzieś dalej...

Dodaję świeżą, dzisiejszą porcję zdjęć:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek Moje kotuchy :)

Pralinka

Od: Śro gru 27, 2006 19:46

Post » Sob sty 31, 2009 18:34

Super zdjecia :) Dzięki Pralinka :)

Ja dodaję Orjenta

Obrazek
Obrazek

kordonia

[poprzednia][następna]