Sześć razy wyrzucany za drzwi- Anduś już we własnym domku!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 29, 2009 14:50

Ale piękna para :)
Aniu, te Twoje koty to się nie kłaczą? Toć u Ciebie sterylnie czyściutko wszędzie jest 8O

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw sty 29, 2009 14:57

mokkunia pisze:Ale piękna para :)
Aniu, te Twoje koty to się nie kłaczą? Toć u Ciebie sterylnie czyściutko wszędzie jest 8O

Nic nie mów, Anuś Obrazek

Odkurzamy i sprzątamy, ale nie da się pozbyć kłaczorów do końca. Zwłaszcza gdy dochodzą moje, które sobie wyrywam z głowy, jak patrzę, co rozpuszczone towarzystwo wyczynia w tym domu !
Chociaż pocieszam się, że jak na siedem kotów to w sumie nie jest tak źle :wink:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt sty 30, 2009 20:23

ja tez klaczorow swoich kiciorkow nie moge sie pozbyc. eh ciagle odkurzam i ciagle dalej sa. nawet potrafie w kanapce po 1miesiacu niewidzenia sie z kotkami znalezc ich klaczory ;)

kochajaca_kociska

Od: Śro paź 29, 2008 16:31

Post » Sob sty 31, 2009 9:47

ja odkurzam codziennie prawie, jak koty sie gonia to potem futra jest wszędzie pełno.....
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Nie lut 01, 2009 11:37

Widzialam w piatek Andusia - cudny jest :love: :D

A domek mgasuperhiper pojawi sie :ok:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie lut 01, 2009 13:54

pięny-podobny do mojej kotki 8)

alodona

Od: Sob mar 15, 2008 17:52

Post » Nie lut 01, 2009 14:51

Aniu czy masz jeszcze w zapasie jakieś cud fotki? :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 01, 2009 15:22

gosiaa pisze:Aniu czy masz jeszcze w zapasie jakieś cud fotki? :)

no peeewnie :D
coś wrzucę niebawem :wink:
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lut 01, 2009 18:03

A cud domki dla cud kotka to się gdzie zagubiły ja się pytam? :evil:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie lut 01, 2009 20:16

mokkunia pisze:A cud domki dla cud kotka to się gdzie zagubiły ja się pytam? :evil:

No właśnie!
Piękny cud koteczek skacze po domeczek! :surprise:
Trzymaj się słodziaku :love: Domek się znajdzie!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie lut 01, 2009 20:31

mokkunia pisze:A cud domki dla cud kotka to się gdzie zagubiły ja się pytam? :evil:

No, ludzie piszą albo dzwonią ... tak średnio jedno zapytanko co drugi dzień, ostatnio trzy pod rząd, codziennie po jednym.
No i tak: w piątek pogadałyśmy sobie długo z bardzo fajną babeczką ze Skierniewic. Fajny, ciepły, zwierzęcolubny dom z jedną kotunią. Niestety - niezabezpieczone okna i balkon na trzecim piętrze bez opcji zabezpieczenia w przyszłości :( z bólem serca odmówiłam. Nie wyobrażam sobie ruchliwego, półrocznego kota przyzwyczajonego do łażenia po zewnętrznym parapecie u nas w domu tam, gdzie takich zabezpieczeń nie ma. Ponieważ jednak rodzinka zrobiła na mnie jak najlepsze wrażenie dałam Pani namiary na inny DT. Pani wskazanego kicia nie wzięła, ale wypatrzyła sobie Jaggerka od Elfika :D I kiciuś już u niej od soboty mieszka :D
Wczoraj, gdy byłam w schronie zadzwonił młody człowiek - bardzo sympatyczna rozmowa, i znowu bardzo dobre wrażenie, wszystko gra, nawet okna zabezpieczone, mają moskitiery - ale nie mają innego kota. Zaproponowałam, żeby podjechali do schronu ("w jakiej części Łodzi Państwo mieszkacie ? daleko od schroniska ?", "a, w Rawie Mazowieckiej? acha :roll: Przyjeżdżacie ? super, to czekam na Was na Marmurowej" :D), pomyślałam, że może da ich się namówić na jakiegoś schroniskowca plus Andy...
Przyjechali, na żywo zrobili jeszcze lepsze wrażenie - przesympatyczna para miłych, inteligentnych ludzi, ale opcja dwóch kotów w ich przypadku nie wchodzi w grę. Głównie dlatego, że mają wynajmowane mieszkanie, dopiero są w trakcie myślenia o własnym plus inne przeszkody. Gadaliśmy długo, Inga i Krzysiek dzielnie mnie wspierali, ale niestety ... Dostali więc namiary na inne DT, w efekcie kilku rozmów telfefonicznych pojechali do Pauliny (mls) i zaadopowali jej tymczasa pięciomiesięcznego Johnego.

Może ktoś powie, że niepotrzebnie się upieram, ale nie oddam kota do mieszkania z niezabezpieczonymi oknami :( Zbyt dużo połamańców po urazach widuję w schronie (efekty upadków albo swobodnych spacerow po okolicy i kontatków z autem bądź psem) i zbyt często spotykam tam osoby szukające swoich kotów bo wypadły/wyskoczyły z okna i ślad po nich zaginął.
Nie unieszczęśliwię też Andka fundując mu żywot jedynaka, mowy nie ma. Ten kot jest tak czuły, prokoci, lgnący do swoich kocich towarzyszy, że szok. One musi mieć co najmniej jednego kumpla, co najmniej.

Niektóre maile są mało konkretne typu "mieszkam w bloku, więc kot większość czasu będzie spędzał w mieszkaniu". A "mniejszość" czasu to przepraszam gdzie ? 8O Nie chce mi się dociekać w takich przypadkach, od razu mam mieszane uczucia, więc piszę, że kot ma już dom. No i tak to wygląda z grubsza.
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lut 01, 2009 20:42

Znajdzie sie TEN domek, ale moglby sie pospieszyc :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie lut 01, 2009 21:05

Anduś uwielbia towarzyszyć mi w kuchni - a nuż jakiś dobry kąsek dostanę ? :D Duża się nie pozwala szwendać po blacie, ale jak tu sobie z boku przycupnę to chyba mnie nie zauważy ? :roll:

Obrazek

Nawet para buchająca z garnka z odlewanymi ziemniakami go nie rusza :D

Obrazek

poza tym jestem już dłuuugim kotem

Obrazek

baaardzo długim

Obrazek

a Duża mówi, że najbardziej jej się podoba mój zniewalający uśmiech :D

Obrazek

rozbroiłem nawet ciocię Kicię, od której wszystkie tymczasy trzymają się z daleka, bo ciocia gówniarstwa nie lubi :evil: lubi tylko Dyzia i Rudzia, to jej kumple. Ale pozwala mi przy sobie spać, chyba mnie troszkę polubiła ? :D

Obrazek

Duża była w szoku jak to zobaczyła, nawet Dużego wołała, żeby przyszedł zobaczyć jak sobie śpimy razem

Obrazek

Obrazek
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lut 01, 2009 21:21

Fotki jak z bajki :love:
Baaardzo fajowy z Andusia kocio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie lut 01, 2009 21:35

JAki jaaaaaammmmmniczek z Andusia :love: :love: :love: :love:
i piękna harmonia Burasiów
bo Burasie to jest zuuupełnie inna rasa
to jest gatunek sam w sobie doskonały
:love: :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10