Nikusiowo-Jeżynkowo. Asmi [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 25, 2009 18:50

A wracając do weselszych tematów, co tam u Nikusia & Co
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie sty 25, 2009 19:27

Następną trawkę posadziłam do ziemi (czyli czeka mnie malowanie :cry: ). Ale tak ładnie zajadają... Dzisiaj zrobiłam masę zdjęć, jutro wrzucę. Nikuś ma taki intelientnie poczciwy wyraz pyszczka. A Puchaś znacznie grzeczniejszy i szczęśliwszy przy nim. Obiecuje fotki na jutro!
A jak wypuści się tego kota, to nie pozaraża setek innych?! Tylko co innego można zrobić...
Paluszek

Post » Pon sty 26, 2009 20:01

A to moja śliczna czwóreczka:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Który pysio najsłodszy?
Paluszek

Post » Pon sty 26, 2009 21:07

Kotki – Kizia, Mizia,
Puchatek i Nikuś.
Nie, nie widzi mi się
- wszystkie słodkie pysie. :1luvu:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Wto sty 27, 2009 17:43

Fraszka, to Ty podczytujesz :P ? śliczny wierszyk... A jakie Twoje śliczne pysie!
Zatem dla podczytujących więcej fotek:
Chłopcy razem...
Obrazek
Chłopcy osobno...
Obrazek Obrazek
A Puchaś szczęśliwy, że ma kumpla - rozrabia...
Obrazek
Paluszek

Post » Wto sty 27, 2009 22:14

Jak dla mnie to są dwa aniołeczki i dwa czarne diabełeczki :twisted: :twisted: Moja Pela też diablica jest. Nie na darmo przesłanie ludowe mówiło o czarnych kotach czarownicy. Śmiem twierdzić, że chowańcami były tylko czarne kocice (nie kocury) :twisted:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro sty 28, 2009 9:13

Czyli jednak jest związek futra z życim wewnętrznym... Tylko co w takim razie z łysymi facetami :wink: ?
Puchaś tak kocha Nikusia, że dziś mu wylizał boczek, ocierał się o niego namiętnie, zabierał się za ucho, ale Nikuś stwierdzil, że dość tych karesów i odszedł. Ale najbardziej mi się podoba jak Nikuś dostaje się do jedzenia - Puchaś je, Nikuś podchodzi i się ociera o niego, lekko go odpychając od michy. jak się nie uda, to robi pac łapką - ale w takim mega zwolnionym tempie, leciuteńko, że to jest tylko symbolicznie. Puchaś załapuje i grzecznie ustępuje koledze. A potem obaj idą spać do malego pokoju, gdzie zawsze włączam kalofyfer na pełne grzanie (nie do szafy, nie) i śpią pół dnia zgodnie... Aniołeczki, po prostu...
Paluszek

Post » Śro sty 28, 2009 10:49

Jak się cieszę, że Nikuś znalazł taki cudowny domuś i cudownego kolegę :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro sty 28, 2009 19:10

Mnie to się wydaje że on by wszędzie znalazł dobry dom i kolegów, bo jego się naprawdę nie da nie lubić!

To one raz jeszcze:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Paluszek

Post » Śro sty 28, 2009 21:26

Paluszek pisze:Mnie to się wydaje że on by wszędzie znalazł dobry dom i kolegów, bo jego się naprawdę nie da nie lubić!

Powiedz to temu, kto go na działki wywalił :evil:

Kotuchy cudne, czarnych nie odróżniam :lol:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro sty 28, 2009 22:08

A myślisz, że Nikusia ktoś wywalił na działki? Bo ja zrozumiałam, ze on po prostu tam się urodził z jakiejś bezdomnej kotki. Biedaczek...
Kocice - na zdjęciach nie widać, ale Kizia ma jeden biały wąs, a Mizia jedna białą brewkę i łatkę pod brodą. No i inny wyraz twarzy bo inne charakterki... Kizia jest niestety inteligentna i zgrabna inaczej. Mizia znacznie bardziej bystra i ruchliwa.
Paluszek

Post » Czw sty 29, 2009 21:16

Paluszek pisze:A myślisz, że Nikusia ktoś wywalił na działki? Bo ja zrozumiałam, ze on po prostu tam się urodził z jakiejś bezdomnej kotki. Biedaczek...

jopop złapała go w ręce. Trudno zgadnąć jak było, albo ktoś wywalił, albo ludzie na działkach go oswoili. Inaczej nie dałby się tak złapać.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt sty 30, 2009 20:13

Tak... Dobrze, że byl taki ufny, tam by się zmarnował... A teraz leżakuje z Puchasiem koło kaloryfera, w wolnych chwilach podstawiając pysio do głaskania. Swoją drogą, co za kot - ponad dwa miesiące, i nogdy nic musię od nikogo nie oberwało. A tu pióra leciały, nawet Kizia z Mizią bywało, że się tłukły. A z Puchasiem :roll: ... Po prostu Nikuś łagodzi obyczaje!
Paluszek

Post » Pt sty 30, 2009 21:38

Paluszek pisze:Po prostu Nikuś łagodzi obyczaje!

Pożyczysz mi go? Nowy Marmur spowodował u mnie małą kocią wojnę :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt sty 30, 2009 21:48

genowefa pisze:
Paluszek pisze:A myślisz, że Nikusia ktoś wywalił na działki? Bo ja zrozumiałam, ze on po prostu tam się urodził z jakiejś bezdomnej kotki. Biedaczek...

jopop złapała go w ręce. Trudno zgadnąć jak było, albo ktoś wywalił, albo ludzie na działkach go oswoili. Inaczej nie dałby się tak złapać.

Ja jakoś zupełnie przegapiłam jego historię, nie wiedziałam, że on z Jopopowej łapanki. :oops:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]