NIEdoSCHRONISKA/ DT u Formicy/Potrzebna pomoc w ogłoszeniach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 30, 2009 17:10 NIEdoSCHRONISKA/ DT u Formicy/Potrzebna pomoc w ogłoszeniach

Jest:

Szukam na CITO domków dla:

Mysza 13 lat, Puśka ok. 10. Domki tymczasowe możliwe, ale jakby ktoś zechciał je wziąć obie. Za dużo pragnę? Tak, ale one już szukają domu 4 raz! Wzięte z ulicy przez moją babcię. Babcia zmarła, wzięli je ludzie w zamian za wynajem mieszkania i wyrzucili na dwór do lasu. Odebrała je mama i zabrała do siebie. Mama zmarła, znów są niczyje! Kochają się jak siostry, jedna za drugą staje murem. Mysza wysterylizowana, Pusia na Proverze. [/size]

Pusia
Obrazek

Mysia
Obrazek

A tu Historia Pusi i Mysi od początku, od dnia w którym do nas trafiły:

viewtopic.php?t=33 ... ys&start=0

Ptyś znalazł dom u kingi w. Dziękujemy, Ptyś na pewno odwdzięczy się miłością. WYkastrowany.

Balbinka
jedzie do nowego domku 18 lutego. Została wysterylizowana.

Było:Przed chwilą przeszłam awanturę z ojcem. On chce oddać koty do schroniska. Moja mama przed śmiercią tak się bała, że one je wyrzuci. Znalazłam dom Ramzesowi. Została Mysza, Puśka, i 8 miesięczne Ptyś i Balbina. Ja szukam lecznic, żeby Ptysia wykastrować (wnętrostwo), a on wczoraj coś przebąkiwał, że je wywiezie na wieś i podrzuci komuś. A dziś już oznajmił, że je odda do schroniska. To koty wypieszczone, wydmuchane i wychowane na rękach w ciągu całej choroby mojej mamy! Ptyś i Balbinka. Kochające człowieka. Nie schodzące z kolan. Ptyś lekko kuleje, prawdopodobnie to wina rzepki w kolanie, ale rodzice nie mieli już okazji tym się bliżej zająć. Nie wiem, co mam zrobić. Ojciec krzyczy na mnie. Ja już w nerwach powiedziałam, że nie zabiorę go do UK, niech sobie tutaj zostanie sam z psem!

Ja już nie wiem, co robić. Jestem w Polsce do połowy lutego. Do tego czasu muszę coś wymyślić. Nie mogę dopuścić, żeby one szły do schronu!

Proszę was o pomoc! Bardzo!
Ostatnio edytowano Pt wrz 25, 2009 17:32 przez dora750, łącznie edytowano 26 razy
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Pt sty 30, 2009 17:32

Wstaw tu zdjęcia i jakieś opisy kotków, mogę pomóc w ogłoszeniach.

Dankaa

Od: Nie paź 26, 2008 22:14

Post » Pt sty 30, 2009 18:07 Re: Prosze o pomoc w szukaniu DS Ojciec odda koty do schronu

Czemu ich nie zabierzesz? (znam procedury - to nie jest przeszkoda)
dora750 pisze:.... Ja już w nerwach powiedziałam, że nie zabiorę go do UK, niech sobie tutaj zostanie sam z psem!
...

Ja bym gadanie w czyn obrócił, gdyby mój ojciec koty do schronu oddał.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pt sty 30, 2009 19:54

Ja bym na razie nie obróciła ale... postraszyłabym staruszka. Porozmawiała z nim spokojnie i stanowczo i zastosowała mały szantaz - "koty do schroniska?, ok pożegnaj się z wyjazdem. Zostawiasz zwierzeta, ja zostawiam ciebie"
Na realizację przyszłaby pora gdyby koty rzeczywiscie oddał. :(
Sorki, taka juz jestem, gdy ktoś kogoś krzywdzi bez sensu to raz - aż się prosi o karę, dwa - nie chcialoby mi sie na niego codziennie patrzec...
A gdyby to byly koty przygarnięte przez moją Mamę... :(

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Pt sty 30, 2009 20:30 Re: Prosze o pomoc w szukaniu DS Ojciec odda koty do schronu

PcimOlki pisze:Czemu ich nie zabierzesz? (znam procedury - to nie jest przeszkoda)
dora750 pisze:.... Ja już w nerwach powiedziałam, że nie zabiorę go do UK, niech sobie tutaj zostanie sam z psem!
...

Bo właściciel domu nie życzy sobie żadnych zwierząt, bo pracuję po 12 godzin, studiuję w Polsce, więc wyjeżdżam na praktyki raz w semestrze, bo TŻ się nie zgadza. Bo nie stać mnie na kwarantannę dla 8 zwierząt! Bo nie poradzę sobie w domu z 9 zwierzętami. W domu wynajmowanym, gdzie landlord może mi wymówić umowę kiedy zechce. Jedzie Pandora, Parys i Koka. Są najstarsze, a do tego moja świętej pamięci Mama nauczyła je jeść z ręki. Same nie jedzą. Nie tkną żarcia. Mają po 12, 11 i 10 lat. Kto im poświęci tyle uwagi, żeby im gotować i karmić je z ręki? Młodsze się jakoś przyzwyczają do nowych domów. Zasadniczym błędem było namawianie mamy do pozostawienia tymczasów na stałe. Ale jeszcze wtedy nikt nie wiedział, że mama ma raka. Koty mają po 8 miesięcy teraz. I wybacz pcim, ale nie będę w czyn obracać nic przeciw ojcu. Nie tak mnie wychowano 8O

Bryska4 postrasz mojego staruszka. Nie pojedzie. Wiem o tym, znam go 34 lata. To on mnie szantażuje, że jak coś, to on nie pojedzie. A ja się go boję zostawić. Bo ma cukrzycę, bo od śmierci mamy codziennie popija.

Wiem, że kłótnie o koty były w domu. Mama nie bez powodu mi mówiła, że boi się, że on je wyrzuci.

Dankaa dziękuję. Jutro wrzucę fotki.

Będę wdzięczna za pomoc. Rozważam jeszcze tymczas dla maluchów i rozpoczęcie kwarantanny, a zabranie ich za te 6 miesięcy. Bo to on do mnie wyjeżdża i to on się musi do mnie dopasować. Tylko boję się, że jak wrócę do UK po zakończeniu sesji egz. to tata je po prostu wywiezie do schronu pod moją nieobecność. Mówię do niego, to poszukajmy domu Koce, szybciej pers znajdzie dom, niż burasek. Ale znow stają mi argumenty przed oczami: Koka ma 11 lat i nie potrafi sama jeść.

No w dołku jestem kompletnym.
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Pt sty 30, 2009 21:00

Dora, daj krótkie opisy tych kociastych, którym szukasz domów.. i fotki..
mamy jeszcze dwa tygodnie..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt sty 30, 2009 21:39

Jutro wszystko już będzie. dziękuję.
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Pt sty 30, 2009 22:18

Masz trudną sytuację, ale może, jak wstawisz fotki i opiszesz koty - domy, chociaz tymczasowe się znajdą.
:?
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob sty 31, 2009 8:09 Re: Prosze o pomoc w szukaniu DS Ojciec odda koty do schronu

dora750 pisze:....
Bo właściciel domu nie życzy sobie żadnych zwierząt, bo pracuję po 12 godzin, studiuję w Polsce, więc wyjeżdżam na praktyki raz w semestrze, bo TŻ się nie zgadza. Bo nie stać mnie na kwarantannę dla 8 zwierząt! Bo nie poradzę sobie w domu z 9 zwierzętami. W domu wynajmowanym, gdzie landlord może mi wymówić umowę kiedy zechce.

.....
A miało być tak pięknie....
dora750 pisze:....
I wybacz pcim, ale nie będę w czyn obracać nic przeciw ojcu. Nie tak mnie wychowano 8O

Ja cię nie namawiam. Dla mnie problem akademicki - mój ojciec kocha koty.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Sob sty 31, 2009 9:04

No coz,musisz zamiescic w internecie ogloszenia gdzie sie da i liczyc na to ze znajda sie domy.Schronisko to dla nich smierc . Jednego nie rozumiem... dlaczego wlasciwie zloscisz sie na ojca? Przeciez sama tez nie chcesz zatrzymac kotow?

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob sty 31, 2009 9:59

No coz,musisz zamiescic w internecie ogloszenia gdzie sie da

Tutaj jest dosyć duży spis stron z ogłoszeniami-http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80715&highlight=
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ellencia

Od: Nie kwi 20, 2008 14:22

Post » Sob sty 31, 2009 12:29

Klastyczny problem właściciel umiera i zwierzaki za drzwi... ktoś gdzieś na forum napisał że jeśli sie kochało zmarłego i po nim zostają zwierzaki, które kochał tak mocno to automatycznie właśnie na pamięć po straconym bliskim powinno sie o nie zadbać tak jak robł to ich dotychczasowy właściciel. Bo jak ja se pomyslę że jestem staruszką posiadam koty kocham je itd i wiem że zbliza sie mój koniec a moja rodzina jest do moich zwierząt natsawiona negatywnie to moja śmierć była by w podwójnym bólu bo ten strach co się z nimi stanie był by nie do zniesienia. Doro Ty sie starasz chcesz dac im szanse ale podejścia twego ojca nie rozumiem i moge tylko współczuc twojej mamie że oprócz choroby zmagała sie ze strachem o swoich pupili a to meczarnia bo każdy kociarz zna to uczucie lęk o to stworzonko które tak mocno się kocha.
Obrazek ObrazekObrazek

sylvina

Od: Pt paź 17, 2008 15:03

Post » Sob sty 31, 2009 12:53

kya pisze: Schronisko to dla nich smierc Jednego nie rozumiem... dlaczego wlasciwie zloscisz sie na ojca? Przeciez sama tez nie chcesz zatrzymac kotow?

Uważasz, że to jest dobry moment na tego typu komentarz?? Gdzie Dora napisała, że nie chce kotów? Zacytuj proszę. Ja widzę wyłącznie informacje, że ona ich wziąć nie może. I podany szereg powodów. Dokładnie 8. Od wczoraj uczymy się polskiego, że nie rozumiemy prostej różnicy między zwrotem "nie chcę" a "nie mogę"???

kya pisze: Schronisko to dla nich smierc

Autorka o tym świetnie wie. Nie zapomnij umyć bucika po kopnięciu leżącego.
Aniada

Post » Sob sty 31, 2009 12:53

podniosę :!:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Sob sty 31, 2009 13:04

Aniada pisze:
kya pisze: Schronisko to dla nich smierc Jednego nie rozumiem... dlaczego wlasciwie zloscisz sie na ojca? Przeciez sama tez nie chcesz zatrzymac kotow?

Uważasz, że to jest dobry moment na tego typu komentarz?? Gdzie Dora napisała, że nie chce kotów? Zacytuj proszę. Ja widzę wyłącznie informacje, że ona ich wziąć nie może. I podany szereg powodów. Dokładnie 8. Od wczoraj uczymy się polskiego, że nie rozumiemy prostej różnicy między zwrotem "nie chcę" a "nie mogę"???

kya pisze: Schronisko to dla nich smierc

Autorka o tym świetnie wie. Nie zapomnij umyć bucika po kopnięciu leżącego.

No dokładnie: gdzie? Najlepiej najpierw myśleć i doczytać, potem pisać :roll: Nie widzisz w jakiej ona jest sytuacji? Widać, że kocha koty :!: Gdyby ich nie chciała- dawno byłyby w schronie.

Aniada: pięknie powiedziane, nie dobijaj leżaćego kya :roll: Co ona ma zrobić? Kłócić się z ojcem? żeby i jego straciła?
Ona dobrze wie co czeka koty w schronie skoro weszła na miau i prosi o pomoc!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

[następna]