Czy moje koty są (za)małe?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 02, 2004 19:38

wagowo koty twoje sa idealne :) ofelio:) moj chociek wazy 4-4,5kg ma ponad rok.. i jest smukly ( choc zamartwiam sie czy nie zabardzo;) a je tyle ile zaba) zaba niestety wazy cos ponad 5kg...jak nie podbija pod 6kg...( wiek kolo 2 lat?tego nikt nei wie)ale jak juz ja bralam to poklady sadla miala...odchudzalam ja 2 razy...z miernym efektem..no i kota nieszczesliwa..teraz je indora...wiec moze jakos lini nabierze :roll: ale ruchliwoscia dorownuje chociowi-biega szybko niczym mala torpeda 8)

podobno do momentu kiedy koty nei robia sie zbytnio ospale i malo ruchliwe to maja wage ok :wink: 8)
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Pt sty 02, 2004 19:48

Anja pisze:Piekny jest, ale gdzies mi zaginal w zwojach tego plaszcza :roll: :wink: .

To dorzucę jeszcze takie dwie fotki-kotki, jedna i druga. Może to będzie trochę off topic, ale mówimy wszak o duużym kocie :)

Ringgurthiel

Od: Sob gru 20, 2003 1:27

Post » Sob sty 03, 2004 12:07

Wiesz, przepraszam, jeli Cię urażę.... patrzę na te fotki i z wyglądu to kić jest identiko z Buruniem znajomej. Burunio w tej chwili waży dokładnie 8 kilo i jest tłusty... zapasiony okrutnie. Ważył 10 kilo - namówiłam znajomą na ekham... delikatną dietkę.

Mówię o Buruniu, bo najlepiej się krągłości kota ocenia z patrząc nań z góry ;)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob sty 03, 2004 20:29

Ok, jasne, rozumiem - ale IMHO Psot nie jest zapasiony, tylko po prostu wielki i strasznie futrzasty. Jak się człowiek przez zwały futra dogrzebie do kota właściwego, może grać poleczkę na kocich żebrach. Poza tym ma zasadę, że jak nie jest głodny - to nie je, i za żadne ryby nie można go do tego namówić. Więc chyba jest ok?.. Kiedyś nawet martwiłam się, czy pod tym futrem nie jest za chudy :)

Ringgurthiel

Od: Sob gru 20, 2003 1:27

Post » Sob sty 03, 2004 20:40

Ja mam w domu caly przedzial wagowy ;)

Pupsi (14 miesiecy) to szczupla brunetka - 2,5 do 3 kg
Maya (7,5 mies.) jest troszke mocniejszej budowy niz Pupsi i chyba po sterylce nabrala cialka :wink:
Totoro (7,5) to typowy facet - 3,5-4kg
Lejus (7,5) to tluscioch - 4,5-5kg :lol:

Musze kupic dokladniejsza wage ;) :lol:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

[poprzednia]