nowy wątek Szprotki http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=87389
Anita pisze :
Szprotka to kotka z tego wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=83 ... &start=735
Krótko streszczę: trafiła do nas 2 stycznia z cieszyńskiego schronu dla psów, z informacją, ze ma chorą, poranioną szyję, którą zoperowano (??), ale potem okazało się, ze chyba coś źle zrozumiałam, bo ta szyja była rozdrapana, bardzo poważnie. Mała ma okolo pół roku.
Koteczka rozdrapuje się jak szalona, nigdy z czymś takim się nie spotkałam. Widziało ją już 4 wetów. Być może jest to alergia pokarmowa, a może na tle nerwowym.
Nie jestem w stanie karmić ją karmą dla alergików, z uwagi na pokaźną liczbę moich kotów. No, a jeśli to na tle nerwowym, to już zupełnie nie ma pomysłu co robić.
Koteczka wygląda tak

A tak Szprocia śpi

Na szyjce musi nosić opaskę ochraniającą, bo inaczej rozdrapałaby się na amen. W tej chwili, ponieważ rana zasycha, wygląda jak ogromny strup.
Zeskrobiny nie zawierały grzyba.
Szprotka dostaje: antybiotyk, steryd encorton, uspokajacz Stresnal, krople Bacha, na szyjkę bezpośrednio Neomycynę w spraju i maść Panolog.
Co chwilę podaję jej coś, ma tą opaskę na szyjce, to na pewno nie jest komfortowe dla niej, więc dodatkowo ją to stresuje.
Miala robale, więc była już dwa razy odrobaczana.
Na szczęście ma apetyt, pije wodę.
Jutro lub pojutrze zabieramy ją na badanie krwi.
Jeśli ktoś może coś doradzić, jak z nią postępowac, co dalej robić, będę wdzięczna.
Jeśli ktoś mógłby zostać opiekunem wirtualnym Szprotki, będę również szczerze wdzięczna, ponieważ to nie jest jedyny kot, wymagający leczenia i opieki u mnie na dt.
Jeśli ktoś może nas wesprzeć finansowo, to z góry wielkie dzięki, ponieważ wydaję sporo na jej leki, same maści to każda po 25 zł, do tego specjalne plastry antyalergiczne, dobra karma, teraz te badania; wydatki będę mieć cały czas... Dlatego proszę o pomoc.
xxxxxxxxxxxx
Moja córcia przekazała swój prezent od wielbiciela na pomoc dla kotków

Jest to sexi koszulkę znanej firmy ,rozmiar 38 z dość elastycznej koronki w kolorze bordowo- buraczkowym na fotach wyszedł jakiś bardziej fiolet ,a jest bardziej bordo ...

Cena wywoławcza 20 zł.Licytacja tydzień od rozpoczęcia ,lub opcja kup teraz za cenę 50 zł.
Przód

Ja pokrywam koszty wysyłki .Licytacja tydzień od rozpoczęcia ...