Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 24, 2009 19:40

Koteczka z kreską na nosie jest zjawiskowo piękna :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie sty 25, 2009 13:31

MOWIŁAM ŻE JEST! Długo-futra taka.. Dzisiaj się zajmę wątkami dla mniej - tylko ogarnę moje adopcje..

Agalenora - co się stało ze sie Olcia nie chciała wybudzić?
Bubu ['], Kajtek ['], Sylwester ['], Toffie ['], Mohito ['], Kawior ['] MałyBury [']
Rambo ['], Rambo II ['], Sara ['], Max ['], Yogurt [']

To prawie 4 dekady bezwarunkowej miłości.

Janosia

Od: Czw maja 08, 2008 23:12

Post » Nie sty 25, 2009 13:59

Ola już wybudzona, wiem, że wczoraj rano już coś zjadła, napiła się wody.
Nie siedzi w klatce, chodzi po domu w kaftaniku posterylkowym.

Moje maluchy już opuściły azyl łazienkowy. Kociołek zwany Zakibleuszem oswoił się w trybie błyskawicznym. To odważny, ciekawski kocurek. Malenka Simba jest płochliwa, ale pozwoli się pogłaskać. Kocioł ma jeszcze spory brzuszek (dostał trzy dawki flubenolu), mała Simba (ta, która wydaliła mega-glisty) po kilku dniach przerwy dostaje drugą turę odrobaczacza - Pratel.

U Kociołka wykryłam przepuklinę (takie małe wybrzuszenie u dołu brzuszka) - nie wiem, czy coś takiego operuje się przy okazji kastracji, czy trzeba działać szybciej. Chłopak ma apetyt, bryka - w każdym razie będę niebawem w klinice, zapytam.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Nie sty 25, 2009 14:07

Wrzucę, choć bez wielkich oczekiwań... :(

Agalenora pisze:
Malutki rdzawobury kociak i bialobury brat/siostra?
Dwojka rodzenstwa, z sąsiedniej piwnicy. Dzieci megapłodnej koteczki Ogonkowej.
Cudne! Przyszły na swiat jesienią.
Nie mogą mieć więcej niż 3-4 miesiące.

(...)
Tym maluszkom też przydałby się dom tymczasowy...
(...)
Za dużo tych kociaków, za dużo :(

Oto Burasek, w cudnym rdzawoburym kolorze.

Obrazek

Obrazek

A to Bialobure kocię:

Obrazek

Kocięta w okienku piwnicznym, z mamą, koteczką Ogonkową

Obrazek

Obrazek

Agalenora

Post » Nie sty 25, 2009 15:47

Aga - nasza młodsza ma mega przepuklinę - dopóki nie boli i nie sprawia że coś się z kotem źle zaczyna dziać, wystarczy poczekać do sterylki - kastracji.. Wiem od chirurga który ją badał.

Opowiem o Zakibleuszu naszemu znajomemu - bo ja już nie mam kotów na wydaniu, a on się pytał :)
Bubu ['], Kajtek ['], Sylwester ['], Toffie ['], Mohito ['], Kawior ['] MałyBury [']

Janosia

Post » Nie sty 25, 2009 21:26

Janosia pisze:Aga - nasza młodsza ma mega przepuklinę - dopóki nie boli i nie sprawia że coś się z kotem źle zaczyna dziać, wystarczy poczekać do sterylki - kastracji.. Wiem od chirurga który ją badał.

Opowiem o Zakibleuszu naszemu znajomemu - bo ja już nie mam kotów na wydaniu, a on się pytał :)

swietny pomysl! A imie brzmi jak ze starozytnej dynastii egipskiej;)
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon sty 26, 2009 18:53

A dziś w nocy śniła mi się kocia łapanka... :roll:

Być może czarny Zakibleusz będzie miał dom (wraz z inną kotką), ale nie chciałabym takiego nie do konca odrobaczonego kociaka (potencjalny domek fajny, zadzwonił, gdyż jeszcze gdzies w eterze wisi nieaktualne ogloszenie mojej Pumki)... A może już nie czekać? Oddawać? - no bo tam w piwnicy czekają kolejne, w kolejce - burasek i białobury :(

Trzeba je jak najprędzej łapać, im starsze będą, tym trudniej je będzie oswoić

A może znajdzie się jeszcze DT dla nich?

Ola już w DT u Migoty (która w tym tygodniu jest bez netu). Bardzo dziękuję!
Dziękuję też ewuli za ogromną pomoc!
:)
Kolejna zaplanowana łapanka w czwartek, no chyba że uda się coś zorganizować wcześniej.

Agalenora

Post » Pon sty 26, 2009 19:13

Ja się zaegzaminiam. Krzyczeć na mnie jak mam coś zrobić na PW lub na mail. Zwłaszcza o koty do adopcji krzyczeć - że kuwetkują, że grają na grzebieniu - wiadomo ;) - wtedy robię gumtree i lecimy z tym koksem :)

Janosia

Post » Wto sty 27, 2009 1:40

mogę powstawiać do Oferty i na cafeanimal, tylko muszę wiedzieć, CO- proszę o PW :) i za dalszy ciąg akcji oczywiście moc :ok: :ok: :ok: :ok: :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto sty 27, 2009 11:24

Ładnie Wam idzie :ok:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro sty 28, 2009 19:49

Jestem 8)

Zakibleusz i Simba odwiedzili dziś weta. Mamy do czynienia z zestawem 'piwnicznym' - robale plus koci katar. Simba lepiej, brzuszek juz ładny. Zakibleusz nie odrobaczył się chyba skutecznie flubenolem - dziś dostał vetminth. Brzuszek duży jak balonik :( . No i obydwa dzieciaki dostały unidox na katar

Ola u Migoty też odwiedzila weta, kicia dostała coś na poprawę samopoczucia, również kichała (jest lepiej) :)

Jutro łapię kolejną kotkę - może pojawi się Leszek. Z ewulą ustaliłam, że przywiozę Leszka, będzie mógł parę dni pomieszkać u niej (ale nadal potrzebny bezterminowy dom tymczasowy / stały)
Wieczorem zrobię zdjęcia Burej i Białego. Może i one będą miały szansę na dom. Oswojone, przyjazne i ludziolubne koty.. Nie wiem... Trzeba chociaż spróbować, prawda?

Agalenora

Post » Śro sty 28, 2009 20:33

prawda :ok:
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

Post » Czw sty 29, 2009 21:45

Złapałam kolejną, szóstą już kotkę ze Strasznego Dworu, bardzo już ostrożną. :)
Ponieważ widziała poprzednie łapanki, za Chiny ludowe nie chciała wejść do klatki. Podchody trwały ponad pół godziny, i jak się domyślacie, większośc kotów omijała klatkę-łapkę.
Mieliśmy jednak intruza, na miejscu łapanki pojawił się oswojony kot wychodzący (na szczęście kastrat) uparcie szarżował klatkę, zwabiony kurczakiem. Na szczęście miałam też saszetkę whiskasa

Bardzo ucieszyłysmy się z panią Zofią (karmicielką), gdy już traciłam nadzieję, kotka przełamała swój strach i weszła do konca klatki. Wiecie, że przez moment zrobiło mi się jej żal (taka mądra, ostrożna kotka)

Leszka dzis nie spotkałam... :(

Zostały jeszcze 3 lub 4 kotki z rejonu budynku, i w dalszej kolejności - działki za torami (tam też ok. 4-5 kotek).

Kotka (biało-bura) już po kastracji, jest u ewuli, przy okazji odwiedziłam Białego i Burasię.
Burasia czmychnęła, nie udało mi się jej sfocić.
Biały natomiast pokazał się, bawil się piórkami.

Jest trochę nieśmiały, ale obydwoje to piekne, grzeczne koty.
Zrobiłam kilka nowych zdjęć.

Agalenora

Post » Czw sty 29, 2009 22:02

Oto jedyne zdjęcie Burasi, złapanej w ubiegłym tygodniu. Koteczka pozwalała się brac na ręce, jest odważniejsza od Bialego, ale niestety, nie miała nastroju na sesję zdjęciową

Obrazek

A to Biały. Popatrzcie jaki cudny!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wrzucam go na allegro, na pierwszą stronę. Nie mamy zbyt wiele czasu, jeżeli nie znajdzie domu, będzie musiał wrócić do siebie. Ale trzeba spróbować.

Agalenora

Post » Czw sty 29, 2009 22:04

A moze do Metra?? u Marmurka to zdalo egzamin.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

[poprzednia][następna]