ADOPCJE PUCHATKOWA II.. proszę o zamknięcie..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 23, 2009 23:04

Edzina ale piękna ta mała. Już sobie wyobrażam jak by wyglądała po spotkaniu z Go!Go!.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Pt sty 23, 2009 23:53

Pieczarka pisze:Już sobie wyobrażam jak by wyglądała po spotkaniu z Go!Go!.

Musialabym kiedys umowic sie z nia na lekcje pokazowa. Chyba, ze wy zrobicie zdjecia Go!Go! w akcji. Bo ja jestem ciekawa jak ona trzyma te koty i jak je czesze. :-) Zwlaszcza podwozie i tyly.
Biala po zabiegach Go!Go! pewnie niewiele by sie roznila od Soni. :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Sob sty 24, 2009 15:43

To ja się przywitam ze wszystkimi których znam i wszystkimi których nie znam :) i od razu do sprawy przejdę. Miałabym potencjalny domek dla długowłosego plaskacza. Moja przyjaciółka, zakochana po uszy w moich futrach, powoli zaczyna myśleć o swoim. Urobiłam już ją na 70% z pozostałe 30% musialyby zrobić fotki i opowieść. Koteniek byłby jedynakiem i myslę że w naszych zakoconych domach to pewna szansa. Płeć obojętna, kolor też byleby był futrzasty, mruczący i najlepiej śpiący w łóżku z pańcią :)) Może byc ogolona bieda (nawet lepiej bo działa na litość jak moja Zuzieńka ), ale ze względu na mój bliski kontakt i bezpieczeństwo moich futer najlepiej żeby nie miała grzybka.
Coż mi się kojarzy, że Pieczarka miała tymczasa jedynaka...

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

Post » Sob sty 24, 2009 15:51

Aha zapomniałam dodać co oferujemy :) spory dom do zamieszkania, chętne kolana i dłonie, Mieszkam blisko więc się zatroszczę, żeby kotek jadł dobrą karmę, w polu widzenia mam tez w porządku wetke więc w razie czego... Pielęgnację długowłosych już opanowałam, ale wolałabym żeby kocurek lub kotka były po kastracji, gdyż moja Przyjaciółka mogłaby miec spory stres. Ona dopiero raczkuje w świecie kocim:))

Nemeziss

Post » Sob sty 24, 2009 15:55

Mój tymczas Ramzes cały czas szuka dobrego domu, to typowy jedynak. Ostrzyżony jest, ale już coraz piękniej porasta.
Tu jest link do fotki jego pysia
http://tiny.pl/vcvv
Kocik jednakowoż ma trudny charakter, wymaga dużo cierpliwości i czułego podejścia.
Jego historia jest smutna, po czterech latach stracił dom, oficjalnie z powodu alergii dziecka, podejrzewam jednak, że to obowiązki związane z pielęgnacją przerosły jego właścicieli, bo kot trafił do mnie tak potwornie skołtuniony, że musiał przejść 3 godzinne strzyżenie pod narkozą, przez dwóch weterynarzy.
Na szczęście jest zdrowy (robiono badanie krwi).
Kot raczej dla kogoś doświadczonego, lub mającego doświadczonych przyjaciół gotowych do niesienia pomocy w razie potrzeby.

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Sob sty 24, 2009 15:56

Melduję, ze Bakalia ma się świetnie.
Namierzyłam telefonicznie Ruach w bydgoskim hipermarkecie, a ta piała mi do słuchawki jaka to kicia jest rewelacyjna oraz ze juz na początku drogi chciała wracac z nią do domu i nie oddawac koty nikomu
(o, rym mi wyszedł :))
Bakalia zajada RC dla persików, śpi w łóżku, mruczy , etc.

Anka, szykuj się na rozdzierające serce pożegnanie, obficie podlewane łzami.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Sob sty 24, 2009 16:05

Dzięki Lisabeth za info. Mogłabyś coś więcej napisać o kiciu, może być na priv. Szczerze powiedziawszy to sie troszkę obawiam, bo moja Przyjaciółka jest żółtodziobem, a nie chciałabym jej zrazić, bo z racji warunków mieszkaniowych byłaby świetnym tymczasem ;) Tak wygląda mój niecnie uknuty plan heheheh

Nemeziss

Post » Sob sty 24, 2009 16:17

Jasne już piszę, dzięki za zainteresowanie :)

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Sob sty 24, 2009 16:27

Nemeziss pisze:To ja się przywitam ze wszystkimi których znam i wszystkimi których nie znam :) i od razu do sprawy przejdę. Miałabym potencjalny domek dla długowłosego plaskacza. Moja przyjaciółka, zakochana po uszy w moich futrach, powoli zaczyna myśleć o swoim. Urobiłam już ją na 70% z pozostałe 30% musialyby zrobić fotki i opowieść. Koteniek byłby jedynakiem i myslę że w naszych zakoconych domach to pewna szansa. Płeć obojętna, kolor też byleby był futrzasty, mruczący i najlepiej śpiący w łóżku z pańcią :)) Może byc ogolona bieda (nawet lepiej bo działa na litość jak moja Zuzieńka ), ale ze względu na mój bliski kontakt i bezpieczeństwo moich futer najlepiej żeby nie miała grzybka.

jeśi to pierwsze koci ma być to dzieweczyny wybierzcie proszę kocine zdrową i bezproblemową i wyadoptujcie.
Takie domki to skarb, jest szansa na dokocenie o ile obecna kicia bedzie bezproblemowa
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob sty 24, 2009 16:38

dalia pisze:
Nemeziss pisze:To ja się przywitam ze wszystkimi których znam i wszystkimi których nie znam :) i od razu do sprawy przejdę. Miałabym potencjalny domek dla długowłosego plaskacza. Moja przyjaciółka, zakochana po uszy w moich futrach, powoli zaczyna myśleć o swoim. Urobiłam już ją na 70% z pozostałe 30% musialyby zrobić fotki i opowieść. Koteniek byłby jedynakiem i myslę że w naszych zakoconych domach to pewna szansa. Płeć obojętna, kolor też byleby był futrzasty, mruczący i najlepiej śpiący w łóżku z pańcią :)) Może byc ogolona bieda (nawet lepiej bo działa na litość jak moja Zuzieńka ), ale ze względu na mój bliski kontakt i bezpieczeństwo moich futer najlepiej żeby nie miała grzybka.

jeśi to pierwsze koci ma być to dzieweczyny wybierzcie proszę kocine zdrową i bezproblemową i wyadoptujcie.
Takie domki to skarb, jest szansa na dokocenie o ile obecna kicia bedzie bezproblemowa

Niektóre nowe domki się nie zrażają :twisted:
Na przykład ja - dostałam na dzień dobry wredną małpę w postaci Sahary , chorą , niewysterylizowaną i agresywną przy jakichkolwiek próbach czesania .
A teraz mam dalej tą wredotę a dodatkowo jeszcze dwie wariatki , którą z nia biegają i po nocach demolują mi mieszkanie :twisted:
to może jednak nie będzie tak źle z tymi nowymi :lol:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Sob sty 24, 2009 16:43

W tym przypadku dom może znależć typowy jedynak, co w naszych możliwościach nie leży. Przynajmniej na chwilę obecną ;) jedynak !!!

Nemeziss

Post » Sob sty 24, 2009 16:44

Oczywiście żeby nikt nie pomyślał sobie to tą wredną małpę bardzo kofamy i ostatnio dały się zaobserwować pierwsze jej przejawy zaufania do nas bo podchodzi zaczepia łapką i pozwala nam przez chwilkę się głaskać . Jak już stwierdzi , że jej wystarczy to tą samą łapką nas wali żebyśmy się od..... :evil:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Sob sty 24, 2009 16:47

Ja mam dwie jedynaczki do adopcji
Julia persiczka przekochana ale jak niektórym może przeszkadzać 12 letna. Mam gdzie ją trzymać na tymczasie więc spokojnie szukam domku.

Pomagam w poszukiwaniach domku dla miaukunki szylkretki już wysterylzowanej 3 letniej. Rozmowa bezpośrednia z hodowlą i spotkanie w Sosnowcu. Zdecydowanie dla osoby o silnym charakterze gdyż kotka jest bardzo dominująca. Nie wykazuje agresji wobec ludzi.

Większą ilością informacji służę na PW.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Sob sty 24, 2009 16:50

Dalia ma rację :) dać dziewczynie zdrowego, miziastego kota i poczekać krótką chwilę jak się zakocha. :) a potem cichcem, chyłkiem tymczasy. Ona ma warunki, których mnie rodzina zabrania. Za to ja mam informacje i chyba umiejętności :))

Nemeziss

Post » Sob sty 24, 2009 17:55

WITAJ NEMEZISS :wink:

fajnie, że ''podbierzesz'' jakiegoś plaskatego i dasz rozkochać się w nim koleżance :lol:

Twój plan - tez mi się podoba ... 8)

a co do chorób ... one się zazwyczaj leczy ... NIE MA SIĘ CO ICH BAĆ ...
najważniejsza jest wiedza o tym, z jaką chorobą mamy doczynienia i zachowanie środków ostrożności - higiena, dezynfekcja, zmiana odzieży, bezwzględne stosowanie kwarantanny ...

pomagałam przy kotach zagrzybionych - swoim niczego nie przywlokłam ...

to tak , jak z HIV ...
jest na świecie ... możesz z nim mieć kontakt u stomatologa, fryzjera, kosmetyczki ... NIEŚWIADOMIE ZUPEŁNIE ... :(

i ... możesz pracować w laboratorium na próbkach krwi z HIV ... z zachowaniem szczególnych środków ostrożności ... i pełną świadomością - z czym masz do czynienia ...

a mając kontakt z ''bidami'', znajdami, kotami - którym się nie powiodło - nabieram przekonania, że szybciej z wystawy w ''renomowanym'' towarzystwie mogę przywlec jakieś zakamuflowane świństwo ... niż od takiego kota :lol:
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

[poprzednia][następna]