Klub Kotów Niewidzących i Niedowidzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 23, 2009 13:32

No to my sie nareszcie pokazujemy.

Na pierwszym zdjęciu jest niewidzacy Kubus, na drugim jednooka Duska, a trzecie to zbiorowka częsci domowników. Kubus wcale nie jest kotem niskopiennym. Na drapak wbiega klusem. Nie wiem jak to jest, ale wdrapuje sie tak jakby widzial.
Dusce drugie oko zaczyna zarastac:(

No i od razu dowody jakie to sa te koty niewidzace

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sty 25, 2009 13:46 przez Lidka, łącznie edytowano 3 razy

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sty 23, 2009 13:39

ale pieknosci - ostatnie zdjęcie - jak kocie modele :lol: :1luvu: :1luvu:

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Pt sty 23, 2009 14:51

Nah pisze:ale pieknosci - ostatnie zdjęcie - jak kocie modele :lol: :1luvu: :1luvu:

dokładnie :D jestem takze pod wrażeniem kocich apartamentów-że tez człowiek tak mieszkac nie moze
:roll: :wink:

witamy Dusie i Lidkę w klubie i wpisujemy na pierwsza stronę :D
dobrze ,że jest klub, dzięki niemu, widzimy,ze kotków wyjątkowych jest trochę i ze sa ...strsznymi łobuziaczkami :lol: :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt sty 23, 2009 15:12

Malwinka jest kicią niedowidzącą, bez szans na dom ze względu na nieufność.
Ale prosi o opiekę wirtualną !

Justa&zwierzaki (DT) pisze o niej...

Malwinka

Umaszczenie: czarna
Zdrowie: regularnie szczepiona, odrobaczona, wykastrowana, niewidzi

Malwinka trafiła do mnie w bardzo ciężkim stanie z rozbitą głową, wychudzona i przerażona. Lekarze nie dawali jej większych szans na przeżycie... ale jej wola życia wygrała. Niestety nie dowidzi i ma około 15 lat. Jest wysterylizowana, boi się ludzi ale zaufała psom a najbardziej mojej wilczycy do której się tuli. Jest długowłosą piekna kocią

Oto owa piękność:
Obrazek

I niestety niedawno odeszdł Miluś ['] Obrazek
Miluś [']

Miluś to kilkumiesięczny wykastrowany kotek, trafił do mnie w bardzo cięzkim stanie. Wychudzony, z chorą skórą, z kocim katarem, ropa zalewała oczka, nie mógł oddychać, kroplówki, zastrzyki i maści uratowały mu życie ale stracił oczko. To jednak mu w niczym nie przeszkadza! Jest niesamowicie przymilnym kotkiem i jest już wykastrowany.

DT: Justa&Zwierzaki
Miluś odszedł od nas 2 Stycznia.... pokonało go FIP.
Żegnaj Jednooki najpięknieszy Krówku... "Odszedł od nas ciałem, ale duszą jest wśród nas...'"

ObrazekObrazek
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt sty 23, 2009 15:19

dziękuje korciaczki za podpowiedź, wstawiam Malwinkę na pierwsza stronę; nie zapomnimy takze o Milusiu,choć miałam nadzieję ,ze TM u nas sie nie pojawi, jednak los dyktuje własne warunki....pozerzam o kącik pamięci

alessandra

Post » Pt sty 23, 2009 15:30

alessandra pisze:dziękuje korciaczki za podpowiedź, wstawiam Malwinkę na pierwsza stronę; nie zapomnimy takze o Milusiu,choć miałam nadzieję ,ze TM u nas sie nie pojawi, jednak los dyktuje własne warunki....pozerzam o kącik pamięci

My po Miluśiu do dziś się pozbierać nie umiemy... :cry:

Dzięki :ok: Malwinka prosi o wsparcie!
Kto zaoferuje np. 20zł msc? :D
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt sty 23, 2009 16:34

alessandra pisze:
Nah pisze:ale pieknosci - ostatnie zdjęcie - jak kocie modele :lol: :1luvu: :1luvu:

dokładnie :D jestem takze pod wrażeniem kocich apartamentów-że tez człowiek tak mieszkac nie moze
:roll: :wink:

witamy Dusie i Lidkę w klubie i wpisujemy na pierwsza stronę :D
dobrze ,że jest klub, dzięki niemu, widzimy,ze kotków wyjątkowych jest trochę i ze sa ...strsznymi łobuziaczkami :lol: :wink:

Dusia tylko na jedno oko nie widzi, Kubus na obydwa:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sty 23, 2009 17:33

Bardzo dziękuje za ciepłe przyjęcie na watku :):):)

Mawinka tak mocno walczyła o życie a teraz ufa ale tylko wilczycy Taruni ........
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob sty 24, 2009 12:16

Lidko, bardzo pzrepraszam,że Kubusia nie umieściłam, ale on tak pięknie wygląda,iz myślałam, że widzi :oops:
oczywiście poprawiam gafę-mea culpa :oops:

przypuszczam,że niedługo w naszym watku pojawi się kotek niewidomy do adopcji, czekam na zdjęcia jeszcze od Mediry- piękny , 4letni Jurand kotek biało rudy o wspaniałym, spokojnym charakterze, który wyciągnięty ze schroniska,zna tylko jedno mieszkanie,a teraz będzie narazony na stres zwiazany ze zmiana swojego świata... :(
więcej szczegółów wkrótce

alessandra

Post » Sob sty 24, 2009 12:25

Justa&Zwierzaki pisze:Bardzo dziękuje za ciepłe przyjęcie na watku :):):)

Mawinka tak mocno walczyła o życie a teraz ufa ale tylko wilczycy Taruni ........

witamy Justa wraz z Twoją całą ferajną :wink:
jak napisałam na pw, jesli Malwinka będzie miała watek własny, proszę , daj znac , podlinkuję, a na razie zaczynamy szukać opiekuna wirtualnego dla dziewczyny :ok:

przypuszczam,że spośród klubowiczów, w większości, jak ja , mamy po kilka ogonków (obecnie 5 +1 przed operacją oczka), więc cięzko, ale możemy popytac pośród znajomych,prawda? :wink:

alessandra

Post » Nie sty 25, 2009 0:06

alessandra pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:Bardzo dziękuje za ciepłe przyjęcie na watku :):):)

witamy Justa wraz z Twoją całą ferajną :wink:
jak napisałam na pw, jesli Malwinka będzie miała watek własny, proszę , daj znac , podlinkuję, a na razie zaczynamy szukać opiekuna wirtualnego dla dziewczyny :ok:

przypuszczam,że spośród klubowiczów, w większości, jak ja , mamy po kilka ogonków (obecnie 5 +1 przed operacją oczka), więc cięzko, ale możemy popytac pośród znajomych,prawda? :wink:

Oczywiscie jak tylko będzie jej osobny wątek to dam znać , jesteście wspaniali i baaardzo Wam dziekuje :):):)
PS. Prawie 2 lata temu dom znalazły 3 kociaki w tym 2 niwidome Mania i Milka oraz Maciauś który nie widzi na jedno oczko po KK a u mnie były 6 mieś i znalazły dom w Warszawie i czy mozna tu tez pisac o tych które juz maja dom ???
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie sty 25, 2009 12:27

mysle,że już czas najwyższy troszke uporządkowac pierwszy post-pzrerzucę kotki, które znalazły domy osobno, wyróżnię ze zdjeciem obecnie szukające, aby były bardziej widoczne :D

alessandra

Post » Nie sty 25, 2009 13:32

Chyba nie ma w spisie kotków "na zawsze"mojego Kubusia :( ?

Chciałam się podzielić wielką radością-Kubuś robi postępy!
Przypomnę że Kubas ma jedno oczko,pokryte bielmem.Teraz zauważyłam że w świetle dziennym,Kuba ustawia się w taki sposób,aby postać była "pod światło",skoro tak,to nawet gdyby widział ciemną bryłę,to już coś widzi :dance: A w ostatnich dniach,zupełnie mnie zszokował-Kubuś biegał za światełkiem z laserka 8O cieszę się jak nie wiem co :lol:
Legnica

Post » Nie sty 25, 2009 13:53

8O ojej to chyba faktycznie coś jest na rzeczy :D
a co weterynarz mówił o jego oczkach?

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Nie sty 25, 2009 14:01

Legnica pisze:Chyba nie ma w spisie kotków "na zawsze"mojego Kubusia :( ?
:

...a wkupnego nie widziałam -pare słów jest a gdzie zdjecia Kubusia? 8) :wink:

zapisujemy oczywiście i witamy , ale bez zdjeć sie i tak nie wkupisz :wink:
i oto mamy dwóch Kubusiów w klubie :lol: u Legnicy i u Lidki :ok:

a tak poważnie-opiekunowie sami sie zglaszaja, nie mam możliwości śledzenia tylu watku i ostatnio nieczęsto bywam w necie
Ostatnio edytowano Nie sty 25, 2009 14:03 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

[poprzednia][następna]