gigakot, mikrokot i mechakot. Koty piwniczne :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 18, 2009 20:59

gratulacje :)

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Nie sty 18, 2009 21:11

Oj Zosiu - gratuluję! Myślałam sobie ostatnio, co taka cisza u mikrokotki i gigakota a tu czytam, że coś mechatego Ci się w łazience zalęgło!! 8O
Fantastycznie, że dajesz szansę choremu kotkowi :1luvu:
A w jakim on jest wieku?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie sty 18, 2009 22:26

Dawno tu nie byłam i proszę jaka niespodzianka. Mechaty jest przecudny! Patrzy jak mój Guzik, ma oczy jak on i w ogóle z opisu zachowań przypomina mi Guzika :D
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon sty 19, 2009 18:33

Śliczny Mechaty, ale ja póki co mogę zapomnieć o dwóch kotach...
Najlepszego przyjaciela poznasz po mruczeniu
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Od: Wto wrz 30, 2008 19:30

Post » Śro sty 21, 2009 20:19

Wieści z frontu.
Po pierwsze muszę się zgodzić z radą kordonii, że najlepiej koty od siebie na początku izolować. Rezydentom oszczędziło to sporo stresu i do nowego przybysza podchodzą już bez nerwów. Chętnie byśmy go do nich wypuścili, ale pojawił się mały problem... a w zasadzie dwa i trzeba je wyeliminować -jajka :twisted: Mechaty próbuje gwałcić Inkę :?

Słodziak z niego jest niesamowity, mruczy podczas robienia zastrzyków, tzn. przed i po, a jak go zaboli to łapie mnie łapkami za szyję i się przytula :D

magdaradek
Oj Zosiu - gratuluję! Myślałam sobie ostatnio, co taka cisza u mikrokotki i gigakota a tu czytam, że coś mechatego Ci się w łazience zalęgło!! Shocked
Fantastycznie, że dajesz szansę choremu kotkowi l1
A w jakim on jest wieku?

bez przesady z tym chorym, wymaga tylko lekkiego podkurowania, to nie to samo co Zulusek :D Mechaty ma teraz chyba jakieś 8 miesięcy.

zdjęć za bardzo nie robię bo ostatnio do domu wracam koło 20 i po zajęciu się futrami padam z nóg ."Na szczęście" TŻ się zagrypił i dba o koty.
Kilka fotek się jednak znalazło :D Z Mechatego jest kiepski model bo za bardzo integruje się z fotografem
Mechaty i jego superowy ogonek :)
Obrazek
mechatek. Czarne łatki ma tylko z jednej strony, z drugiej jest bielutki jak śnieg
Obrazek

Ukochane zwierzątko mojego TŻ.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro sty 21, 2009 21:00

Świetny ma ten ogon! :P
Obrazek
"Jeśli powiedzą nam – chcecie za wiele –
jasne, że tak, chcemy za wiele, chcemy więcej, chcemy osiągnąć wszystko"

AKowiec

Od: Wto cze 26, 2007 9:41

Post » Śro sty 21, 2009 21:04

babjaga pisze:i w ogóle z opisu zachowań przypomina mi Guzika
i tak jak guzik felka chrobotał tak mechaty inkę próbuje :twisted:
ja tak sobie cicho ten wątek podczytuję i mam wrażenie, że elvis to tak wolniej kojarzy :D najpierw nie zorientował się, że onka zamieszkała z wami, teraz nie zwrócił uwagi na mechatego, jakoś tak wolniej przyswaja wiadomości :D ale nadrabia urodą :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Śro sty 21, 2009 21:24

agul-la pisze: jakoś tak wolniej przyswaja wiadomości :D ale nadrabia urodą :D

tak zazwyczaj jest w przyrodzie :lol:
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Śro sty 21, 2009 21:32

agul-la pisze:
babjaga pisze:i w ogóle z opisu zachowań przypomina mi Guzika
i tak jak guzik felka chrobotał tak mechaty inkę próbuje :twisted:
ja tak sobie cicho ten wątek podczytuję i mam wrażenie, że elvis to tak wolniej kojarzy :D najpierw nie zorientował się, że onka zamieszkała z wami, teraz nie zwrócił uwagi na mechatego, jakoś tak wolniej przyswaja wiadomości :D ale nadrabia urodą :D

no, nie mogę powiedzieć aby Elvis był dobry przedstawicielem jeśli chodzi o słynna inteligencję miaukunów :roll: tzn. polecenia bardzo dobrze wykonuje... i to by było chyba tyle :mrgreen:
Działa raczej siłowo, jak nie może dosięgnąć do zabawki to nie obejdzie mebla z drugiej strony, nie wsadzi łapy, tylko mebel przesunie... przez przypadek :mrgreen: zawsze mnie rozwala jego metoda "otwierania drzwi", o wszystkie się opiera bez względu w, którą stronę się zamykają :)
Dobry kot dla początkujących, nie sprawia żadnych kłopotów... no chyba, że micha jest pusta :twisted:
Obrazek

15pietro

Post » Czw sty 22, 2009 10:28

Sie rozczuliłam patrząc na Inkę wlepiająca oczki w pańcię ukochaną :) Genialne zgjęcie. No i ten... TŻ też całkiem do rzeczy ekhem, ekhem :wink: Spadam, bo chyba cos palnęłam :oops:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Czw sty 22, 2009 15:24

Etam Babojago, wszyscy nad kotami się rozczulają (i słusznie) ale co - nad TŻta urodą też można nie? No, może nie rozczulić, ale zauważyć ;) ja też zauważyłam :wink:
Zosia siebie jeszcze powinna pokazać :) z kotyma :)

Inka jest śliczniusia, a Mechaty z tą białą końcówką ogonka wygląda jakby tam żaróweczkę miał :)

A gdzie śliczny Elvisek? kcem zobaczyc jego śmiesznom minkę słodkiego niewiniątka, co to mówi ale osochozi ? :twisted:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sty 22, 2009 16:04

Dzięki magdoradku. Jako kobieta opuszczona czasowo pozwoliłam sobie zwrócić uwagę na Zosinego TŻ'a. Mój jest w podobnej kolorystyce, pewnie dlatego. Koty mogą sobie być różne ale facet ma mieć umaszczenie czarno czarne i koniec :wink: Kawałki Zosi tez były tu gdzieś na fotkach i zdążyłam zauważyć, ze jest taka bardziej trzcinkowata. Zawsze zauwazam takie rzeczy, bo sama mam kształt idealny czyli kulisty :wink:
Machaty Faktycznie ma cudny ogonek, cały jest fajny. Ciekawa jestem jak przebiegnie integracja i kiedy Elvis sie zorientuje co jest grane?
Obrazek

babajaga

Post » Czw sty 22, 2009 17:20

babajago zdecydowanie zgadzam się z czarnością TŻtów 8) wy na swoich też nie możecie narzekać z tego co tam po kawałku widziałam ;)
My oboje jesteśmy z tych anorektyczno-badylastych , wzbudzających w ludziach poczucie, że wymagamy porządnego nakarmienia :mrgreen:

specjalnie dla ciebie Magdo, Elvis z miną ale osochozi ?
Obrazek
ja z kociszczem :oops: kociszcze jeszcze wtedy zapasione jak baleron nie było.
Obrazek

Koty Mechatego chyba zaakceptowały, nie fukaja, nie prychają próbują się do niego przedostać jak uchylam drzwi ... tu prowadzi Inka. Wyją i obdzierają drzwi z farby synchronicznie, dzieląc cierpienia odizolowanego przybysza :evil:
Do pełnego poznania jeszcze trochę czasu jest potrzebne bo Mechaty zaczął bardziej smarczeć i świszczeć.
Obrazek

15pietro

Post » Czw sty 22, 2009 17:52

umaszczenie TŻ bardzo ważna rzecz, mój niestety nie utrafił biedactwo w me gusta i musi teraz to nadrabiać :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Czw sty 22, 2009 18:55

Łoj Zosiu, przesadziłas chyba moja droga. Czy ty kolekcjonujesz ładną żywinę? TŻ do rzeczy jak już wpomniałam, 3 przecudne kociksa i na dodatek ty sama jak wisienka na tym torcie 8O Idę się zakopać, akurat snieg na trawniku stopniał.
Obrazek
Obrazek

babajaga

[poprzednia][następna]