Książe z Wilanowa- kolejna nieudana adopcja :( Dlaczego?????

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 19, 2009 19:53

Dzięki Ina11 za wiadomości. Ja też nie mogę o nim zapomnieć :cry: . Jest takim cudownym kotkiem, a tyle złego go spotakało. Mam nadzieję, że znajdzie dobry domek. Ja mam 4 kotki, w tym jednego z przewlekłym kk, dwa po ostrym zapaleniu nerek( czekamy na koniec stycznia, żeby zobaczyć, czy nie są trwale uszkodzone), a na dodatek moja kocica najstarsza alfica tak przeżyła ostatnie podwójne dokocenie z września, że do tej pory traci sierść na tle nerwowym, więc gdybym mogła to pewnie wzięłabym Księcia do siebie, ale nie mogę :cry: .
Pozdrawiam :)
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Pon sty 19, 2009 19:55

Dzięki Olu :) . Ksiuki będą trzymane :ok:
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Post » Pon sty 19, 2009 19:56

Miało być KCIUKI :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Post » Pon sty 19, 2009 20:29

Ksiuki też mogą być :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon sty 19, 2009 23:59

Aleksandra59 pisze:Ksiuki też mogą być :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no to ja tez z ksiukami Obrazek

nawet takimi na zielono i z usmiechem dentystycznym:
Obrazek

varulv

Od: Wto lip 10, 2007 23:18

Post » Wto sty 20, 2009 14:02

Z przyczepioną etykietką "cukrzyk" będzie ciężko :( 10 dni temu pytałam, czy cukrzyca była potwierdzana badaniem fruktozaminy?
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Wto sty 20, 2009 16:04

Dziewczyny odwiedzające klinikę na Kosiarzy! Spytajcie się o te testy fruktozaminy, please! Ja przyznaję się, że przy spotkaniu z Księciem zgłupiałam i zapomniałam :oops: Oczywiście jak będę na Kosiarzy to spytam osobiście, ale może ktoś będzie wcześniej :?
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Post » Wto sty 20, 2009 20:05

Liwia pisze: 10 dni temu pytałam, czy cukrzyca była potwierdzana badaniem fruktozaminy?

Liwia :? :oops: - przepraszam zapomniałam zapytać. Dzwoniłam przed chwilą do lecznicy, ale nie udało mi się dowiedzieć. Pierwsze badania były robione na nazwisko tej osoby, która oddała Księcia do lecznicy i wetka będąca teraz w lecznicy tego nazwiska nie pamięta. Postaram się jutro dowiedzieć.

Ale z dobrych wieści - wyniki badań, ale bez badania fruktozaminy, Księcia są OK :D :D :D :D :D Wcześniej Książe był kroplówkowany, ale nie wiem co dostawał.

Badania będą oczywiście zrobione jeszcze raz za jakiś czas.

Aleksandra59

Post » Wto sty 20, 2009 20:19

Dobre wieści Olu :ok:
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Post » Wto sty 20, 2009 20:30

Ola, nie szkodzi :) Tylko że ludzie boją się cukrzycy więc takie info zmniejsza jego szanse. Czy to, że badania ok znaczy, że cukier również spadl do normy?
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Post » Wto sty 20, 2009 21:10

Liwia pisze:Ola, nie szkodzi :) Tylko że ludzie boją się cukrzycy więc takie info zmniejsza jego szanse. Czy to, że badania ok znaczy, że cukier również spadl do normy?

Dokładnie TAK :D :D :D Wetki cieszą się z tych dzisiejszych wyników Księcia, ale to jest umiarkowane cieszenie się. Kolejne badania krwi są konieczne dla potwierdzenia.

Liwia - czy te badania fruktozaminy są drogie :?:

Aleksandra59

Post » Wto sty 20, 2009 21:59

samej - nie wiem. W komplecie kosztuje kolo 100 (komplet to pelne nerki, watroba, trzustka, elektrolity itp - panel diagnostyczny w Laboklinie). Ale teraz to nie wiem, czy jest sens... On dostaje insuline?
Jest opcja, ze ten biedny kot nie byl dobrze traktowany w tym ds i ze sie go pozbyto? Zle traktowanie ---> stres----> wysoki cukier.
Obrazek

Liwia

Post » Wto sty 20, 2009 23:28

niesmialo i absolutnie nie zapeszajaco zaczne sie cieszyc
Obrazek

varulv

Od: Wto lip 10, 2007 23:18

Post » Śro sty 21, 2009 0:07

Liwia pisze:samej - nie wiem. W komplecie kosztuje kolo 100 (komplet to pelne nerki, watroba, trzustka, elektrolity itp - panel diagnostyczny w Laboklinie). Ale teraz to nie wiem, czy jest sens... On dostaje insuline?Jest opcja, ze ten biedny kot nie byl dobrze traktowany w tym ds i ze sie go pozbyto? Zle traktowanie ---> stres----> wysoki cukier.

Książe nie dostaje insuliny. Nie było takiej potrzeby nawet przy pierwszych złych wynikach.

Laboklin jest bandycko drogi :twisted: Z tego co wiem inne laby robią badania za zdecydowanie mniejszą kasę. Przerabiałam to przy Alusiu, u którego była diagnozowana karłowatość przysadkowa i problemy z tarczycą (niestety wyniki potwierdziły wstępną diagnozę :twisted: ).

Co do złego traktowania Księcia w TYM domu to nie wiem :? Ale patrząc obiektywnie - coś jest na rzeczy. Super miziasty kot, otwarty na ludzi - Książe prosi o mizianie, a miziany kółkami do góry leży i mruczy jak oszalały :D :D
Może rzeczywiście w tym domu coś było nie tak :evil:

Aleksandra59

Post » Śro sty 21, 2009 10:35

Aleksandra59 pisze:
Liwia - czy te badania fruktozaminy są drogie :?:

Fruktozamina kosztuje chyba ok. 20 zł. Najlepiej zadzwoń tam i zapytaj.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

[poprzednia][następna]