"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com
Kotki w cz-wie czekają. Wiosna blisko a tu jeszcze sprawy kociakow z zeszlego roku czekaja niezakonczone. Najpilniejsze to zlapanie kotki na osiedlu jest sama w tym okropnym wieżowcu gdzie ciągle toczylam walke o okienkai w piwnicy są szczury większe od niej i trutka,ktora czepia się futerka narazie pilnuję jakoś jedynego okienka. Czas nagli bo ona zaraz zacznie rujkować(Misia u mnie w domu juz ma rujkę i kocurek jej brat już dojrzał) Nie moze juz być nowych kociatek nie dam sobie rady. Jeżeli nikt nie zechce ja ja wezmę do domu ale chodzi o łapanie i poswiecenie na to czasu i organizację. Staruszki karmicielki ja tam umieściły żeby się rozmażala bo kotkow za malo i jak zwykle( jest z ich piwnicy) dzwonia do innych osób z osiedla, że to kotka podrzucone przez ludzi. Są przeciwne sterylizacji no szkoda słów robia to od lat. sama tego wszystkiego nie dam rady potrzebne osoby obce na osiedlu. 7 lutego zaczynam sterylki muszę natychmiast zrobić na poczatek trzy bardzo proszę o wsparcie. Zeszloroczny kotek miły szuka domu lub tymczasu mieszka pod samochodami ma okolo 6-8 miesięcy. Ja juz nie mam go gdzie wziąśc w domu mam 14 kotków. Na tysiącleciu w pobliżu burasków trzeba sterylizować kotki zesłoroczne. Mieszkańcy bloku zajęli sie tylko ich mamą(sterylka) ale dzieci zostały na dworze!. Conajmniej dwie to dziewczynki jedna ma katar. Kto sie zaopiekuje tą gromadką!?? Ciągle brakuje na jedzenie Mojewydatki sięgają już w domu 800zł miesięczne a jeszcze karmię bezdomne codziennie. Ciągle czekam ,że ktoś zlituje sie nad Kasia i poświęci czas na regularne szukanie. To część problemów do natychmiastowego zalatwienia. Kotki czekają. Pozdrawiamy serdecznie.