Nabieram coraz większej ochoty, żeby je poznać osobiście..

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Jek pisze:Dla przypomnienia: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=74 ... start=1155
tak Chmura wyglądała na początku. A zasadniczo to z Adopcji Puchatkowa trafiła do mnie, więc chyba może tutaj udokumentować swój koci los?
Taką odpowiedź dostałam od właścicielki tego białego kocurka :
Witam.
Jesienią urodziła nam się córeczka i dla kota nie starcza czasu. Mała choruje, czesto bywamy w szpitalu i kot został zepchnięty na drugi plan. O kota też trzeba dbać, a to wymaga czasu. Teraz niestety jest zaniedbany co czuć na jego sierści. Nie miałam czasu jesienią gdy zmieniał futro codziennie go czesać i teraz ma przy skórze takie sklejone pasma. To samo wypadnie przy zmianie sierści wiosną. Tego nie widać, ale czuć gdy dotknie się kota.
Co do kontaktów z innymi zwięrzetami: nastawiony jest pozytywnie do nastawionych pozytywnie. Np dobrze żyje z bokserem teściów. Próbuje też "dogagać" się z ich kotem, ale tamten nastawiony jest bojowo, więc czasami Misiek (biały kot) dostaje od niego lanie. Ale mimo to za kilka dni znowu do tego kota idzie.
Jest zdrowy. Czasem ciężko oddycha, ale takiego już kupiliśmy. Trzeba mu czyścić oczy i nos, w kącikach zbiera się ropa. Ale to dosłownie trwa chwile.
To nie jest typ przytulanki. Pogłaskać owszem, ale gdy on tego chce. Chodzi za nami jak pies, z pomieszczenia do pomieszczenia, ale bez czułości. Rano połasi się trochę i musi nam starczyć na cały dzień. Co do dzieci, naszej małej krzywdy nie robi, a troche sie obawiałam. Ale wydaje mi się, że nie byłby chętny do zabawy z dziećmi.
Wieruszów, woj. łódzkie ( przy granicy z woj. wielkopolskim).
Pozdrawiam
Julita
Pani pisze coś o ropie w kącikach oczu ale to chyba ta wydzielina, która spływa u persów a nie jakaś ropna substancja?
jolciaa113 pisze:I tej koteczki też nie widziałam, a może przeoczyłam:![]()
9. Kotka niebiesko biala, ok 12 lat - DT Kraków (do adopcji)
Jolciaa113 sprawdź pozostałe ogłoszenia ogłoszeniodawcy. Ma do sprzedania kilka kociąt Ragdoll. Brytków jeszcze nie sprzedaje, ale być może za jakiś czas...
Pieczarka pisze:A co z tym małym białym kocurkiem z Łodzi?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], misiulka i 106 gości