K-ów, Wacuś Nóżka nie żyje :(((((( FIP, co z resztą???

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 14, 2009 20:12

widzę, że klatek ci u nas dostatek :wink:

Przywieźliśmy na Wielopole ostatnie 3 pannice z Chirona, jedna w między czasie dała nogę w gabinecie i było trochę zamieszania.
Do ciachnięcia została szylkrecia i kotka z guzami.

A do domu jutro idzie ...Franio, zamieszka ze staruszką yorczką :) a w weekend prawdopodobnie Cynamon pojedzie za Wieliczkę. Dom docelowo wychodzący ale na uboczu wsi z dala od głównej drogi, Kinya jutro sprawdzi jak jest w rzeczywistości.
Jutro do domu zawożę Kulkownika od Zowisi. Jutro też idę oglądać lokale na Azorach i koło Pilotów. Może coś się nada.
Natomiast dzisiaj widziałam na Dietla, jest to piwnica, ponad 20 m kw, w jakiejś awaryjnej sytuacji można tam koty przechować ale to tak na krótki czas

Z racji tego, że możemy na Wielopolu zostać jeszcze 2 tygodnie to czy jest ktoś kto pojedzie do Kłaja w sobotę lub niedzielę na polowanie? Ja w ten weekend odpadam, muszę chwilę pomieszkać z dziećmi, bo im mama całkiem na koty zeszła :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro sty 14, 2009 20:16

noemik pisze:A Luizka dziś zabunkrowana w kanapie.
ot co.
Postaiwłam indyka, może się skusi.:)

Telma też przekupywana jest indykiem, co to się dzieje? 8O to człowiek żywi się ostatnio zapiekankami na BP połykanymi w samochodzie, bo wozi te ogony w te i wewte i nie ma czasu zjeść czegoś normalnie przy stole a kociska śmietnikowe "jadą" na indykach :twisted:

Tweety

Post » Śro sty 14, 2009 20:22

Tweety pisze:
noemik pisze:A Luizka dziś zabunkrowana w kanapie.
ot co.
Postaiwłam indyka, może się skusi.:)

Telma też przekupywana jest indykiem, co to się dzieje? 8O to człowiek żywi się ostatnio zapiekankami na BP połykanymi w samochodzie, bo wozi te ogony w te i wewte i nie ma czasu zjeść czegoś normalnie przy stole a kociska śmietnikowe "jadą" na indykach :twisted:

myśmy wszystkie powariowały :)
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro sty 14, 2009 20:38

do doopy, dzwonil chlopak chetny na mala czarna - niestety juz nie jest chetny bo sie okazalo, ze jego pies ma raka mózgu i dostał ataku padaczki i sobie facet nie radzi.
Ale obiecał, że zapamieta mój numer :(

Tweety, czy Chiron ciacha tez w soboty?
Jesli tak, to czy ja moglabym tam wtedy Julka na ciachanie zawiezc??

W tej chwili mamy tyle spraw na głowie, że jak wyszłam z domu o 7:00 to właśnie wpadłam na metę z Krzysiem :(

Ale są też lepsze wiadomości - od 19,02,2009 będę Panią Kasińską :P
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro sty 14, 2009 21:44

kosma_shiva pisze:do doopy, dzwonil chlopak chetny na mala czarna - niestety juz nie jest chetny bo sie okazalo, ze jego pies ma raka mózgu i dostał ataku padaczki i sobie facet nie radzi.
Ale obiecał, że zapamieta mój numer :(

Tweety, czy Chiron ciacha tez w soboty?
Jesli tak, to czy ja moglabym tam wtedy Julka na ciachanie zawiezc??

W tej chwili mamy tyle spraw na głowie, że jak wyszłam z domu o 7:00 to właśnie wpadłam na metę z Krzysiem :(

Ale są też lepsze wiadomości - od 19,02,2009 będę Panią Kasińską :P

8O 8O 8O przecież miało to byc w wakacje??? :wink:

umów się z doktorem, kocurka ciachnie prawie od ręki tylko trzeba dać znać dzień wcześniej

Tweety

Post » Śro sty 14, 2009 21:55

Tweety pisze:widzę, że klatek ci u nas dostatek :wink:

Przywieźliśmy na Wielopole ostatnie 3 pannice z Chirona, jedna w między czasie dała nogę w gabinecie i było trochę zamieszania.

A do domu jutro idzie ...Franio, zamieszka ze staruszką yorczką :) a w weekend prawdopodobnie Cynamon pojedzie za Wieliczkę. Dom docelowo wychodzący ale na uboczu wsi z dala od głównej drogi, Kinya jutro sprawdzi jak jest w rzeczywistości.
Jutro do domu zawożę Kulkownika od Zowisi. Jutro też idę oglądać lokale na Azorach i koło Pilotów. Może coś się nada.
Natomiast dzisiaj widziałam na Dietla, jest to piwnica, ponad 20 m kw, w jakiejś awaryjnej sytuacji można tam koty przechować ale to tak na krótki czas

Z racji tego, że możemy na Wielopolu zostać jeszcze 2 tygodnie to czy jest ktoś kto pojedzie do Kłaja w sobotę lub niedzielę na polowanie? Ja w ten weekend odpadam, muszę chwilę pomieszkać z dziećmi, bo im mama całkiem na koty zeszła :(

Czy idzie do p.Sylwii, która pisała do mnie?

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Śro sty 14, 2009 22:00

Pani (dziewczyna) od Tary, jej nowa opiekunka puszcza mi sygnałki :P żebym oddzwoniła, no to oddzwaniam i zdaje mi relacje co u Tary. Trochę ją niepokoi "świszczenie" w nosku, ale u niej to chyba tak już jest, mówiłam że póki nie leci z noska i z oczek to jest ok. Pani zauważyła "kózkę" w Tary nosku:P kazałam ją usunąć i obserwować dalej 8O
Jeśli z jakiegoś powodu konieczna będzie wizyta u weta, to chyba pojadę i zapłacę za nią, tego się chyba ode mnie oczekuje.... :roll: , właściwie wolę tak, niż żeby bidulka zachorowała...
Sydnrom opuszczonego gniazda plus syndrom nieodciętej pępowiny :P
Jejku....

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Śro sty 14, 2009 22:11

kastapra pisze:
Tweety pisze:widzę, że klatek ci u nas dostatek :wink:

Czy idzie do p.Sylwii, która pisała do mnie?

jest to pani Sylwia więc pewnie ta sama :wink:

Tweety

Post » Czw sty 15, 2009 1:50

Kilka fotek wielopolokotkow :) ja ich nie rozpoznaje .. a moze jeszcze sie przydadza na cos.
Fotki Telmy tuz przed zabraniem do domku sa w watku "Wtulona w szybe ... ", jedna tutaj:
Obrazek

Milka ?:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

??:
Obrazek

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Czw sty 15, 2009 8:24

na razie Milusia nie sika/nie pije/nie je/boi sie
czyli reakcja najzupelniej normalna
prosze nie krzyczec

Ona ma prawo się bać
jest odizolowana od reszty kotow
jak to potrwa -to zacznę się martwic
jak ją zabierałam to bura kotka, taka jak na ostatnim zdjeciu (Marek potwierdzi)zasłaniała ją sobą i nie chciała oddac
serce się kraje
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw sty 15, 2009 8:54

u mnie podobnie. chłopaki zestresowane jak tylko się da. ja kusiłam wczoraj schabem :lol: tyle mi się udało, że zjadły schab, i napoczęły suche z misek :cry:

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Czw sty 15, 2009 9:01

aania pisze:u mnie podobnie. chłopaki zestresowane jak tylko się da. ja kusiłam wczoraj schabem :lol: tyle mi się udało, że zjadły schab, i napoczęły suche z misek :cry:

trochę w swoim życiu przeszły więc mnie nie dziwi ich strach
zwłaszcza że nie powiedząnam co tam było
jak były traktowane na tej wspaniałej wolnosci
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw sty 15, 2009 9:16

dla nich to kolejne miejsce, niełatwo im się dostosować :(

Tweety

Post » Czw sty 15, 2009 9:21

Byłam wczoraj na Wielopolu jak przyszli nowi duzi Frania
Franiu wzorowo pokazywał brzuszek i stanął na wysokosci zadania czyli
pokazywał jak nalezy go miziac
pokazał ze wzorowo korzysta z kuwety
grzeczny chlopczyk
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw sty 15, 2009 9:29

BarbAnn pisze:Byłam wczoraj na Wielopolu jak przyszli nowi duzi Frania
Franiu wzorowo pokazywał brzuszek i stanął na wysokosci zadania czyli
pokazywał jak nalezy go miziac
pokazał ze wzorowo korzysta z kuwety
grzeczny chlopczyk

ten to wie jak się wypromować :lol:
ale szkoda mi tych wszystkich dzikusków. Wiem, że część musi wrócić na wolność i tam będzie najszczęśliwsza ale jakoś nie mam sumienia wypuścić ich już teraz na te mrozy. Wiem, że w przyszłym roku też ich to zastanie no ale co mamy zrobić??

Tweety

[poprzednia][następna]