No więc, tak jak wspomniałam wcześniej, Puś po pierwszych stresach związanych ze zmianą miejsca zamieszkania powoli ujawnia swoją prawdziwą naturę
Natura w charakterze gadulstwa ujawniła się pierwsza

. Puś łazi po domu i gada jak opętany, nawołuje, komentuje, sama nie wiem, może on ma jakieś rozdwojenie jaźni i taki sobie dialog wewnętrzny prowadzi?

W każdym razie paszcza mu się nie zamyka, co jest dla nas niejakim zdziwieniem, bo tak wymownego kota nigdy nie widziałyśmy - owszem, zbliżał się do takiego poziomu gadulstwa Willie, ale Puś bije go na głowę

. No więc łazi Puś po domu i pogaduje, my mu czasem odpowiadamy i rozrywkowo jest

.
Puś jest strasznie mięciutki. I nie chodzi mi tylko o futerko - on jest też taki "mięciutki" w zachowaniu, nie umiem tego lepiej określić. Ciągle jeszcze zdarza mu się mieć inne zdanie na temat brania na ręce niż biorący

, ale już wzięty na ręce - zmienia się w małego ragdolka

. Jest taki... podatny, daje się ugniatać, miętolić - i najwyraźniej sprawia mu to wielką przyjemność, bo inaczej chyba by tak nie mruczał, prawda?
Zdarza mu się już też samemu wskoczyć na kolana, albo tak znacząco się wokół tych kolan kręcić, że serce mięknie i o ile nei siedzi już na nich Bura Hrabini - brać na podołek. Mały mości się wtedy wygodnie, zapuszcza motorek, przymyka oczy - i jest pełnia szczęścia

.
Jego relacje z naszymi kotami brzmią mniej-więcej tak:
-Mrrrri? Rrrrirrrriuuuu? Riu?
- Phhhhhhhhyyyyy! Phhh!
- Mrrriuuuu...
W zasadzie nawet Sop nie jest jego entuzjastą, choć oczywiście nie bywa agresywny, raczej obojętny. Puszka tak jakby nie bardzo to obchodzi

. Niestrudzenie podejmuje próby zabawy, ale niezbyt często, odrzuceniem się nie przejmuje. Świetnie bawi się sam

. Wydaje mi się, że człowiek jest dla niego ważniejszy niż inne koty. Może nadawałby się na jedynaka? Sama nie wiem... Chyba tak naprawdę nigdy nie był sam w domu
Ciągle źle znosi zamknięcie w samotności np. w łazience, ale póki miska jest pełna, a brzuszek pusty, może być

.
Ma dobry apetyt, wygląda zdrowo, mój zuszek malutki