POMÓŻ!! 130 kotów ma tylko Izę KŁOPOTÓW BEZ KOŃCA!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 13, 2009 1:15

nifredil pisze:Iza jakie ta moja Ida ma cudne wąsy!!!! :1luvu: :1luvu:
No dlugaśne ma prawie do samej ziemi. Pierwszy raz dała sobie z tak bliska zrobić zdjęcie więc widać dobrze że ma się czym pochwalić :wink: Piękne gęste biale wibryski :wink: Sliczne sa :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto sty 13, 2009 1:23

No widze Aguś że na 1 str. też zmienilas? Wlasnie chciałam Ci to napisać :wink: To nie zapomnij, jeszcze o Misiu :wink: To wszystkie dzisiejsze zdjęcia. Więcej już Cię nie męczę :wink: Wyslalam tylko jeszcze Starego Misia i starego szarego Kocurka :wink: No i o tym Misiu nie zapomnij. Wyslałam ladniejszą fotkę :wink:

iza71koty

Post » Wto sty 13, 2009 1:31

jasne że zmieniłam cudnei wyszła z tymi wąsami naprawdę :)
Juz wstawiam resztę zdjęć :)

Stary Misiu - czeka na swojego wirtualnego opiekuna

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rywal Starego Misia w walce o względy Stelli Szary Stary kocurek

Obrazek Obrazek
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Wto sty 13, 2009 1:33

Kocie mordki prześliczne, wszystkie wyglądają jak takie puchacze!!!

Ja teraz zmykam pać - dobrej nocy życzę!!
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Wto sty 13, 2009 9:44

A czy ta Luna z Kocich Pyszczków jest do zaadoptowania? Bo jeśli tak, to ona. Ma takie same oczy, jak moja Luna, która właśnie obgryzła mi kwiatka i tylko badylek został.... :twisted:

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Wto sty 13, 2009 9:50

nifredil pisze:Rywal Starego Misia w walce o względy Stelli Szary Stary kocurek

On jest przepięknie pręgowany :love: normalnie tygrys
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Wto sty 13, 2009 10:21

Mąz jak byl to kupowal mi korpusy na kilka dni. Ja jestem w stanie kupić tylko na jeden, bo to 10 kg trzeba.Nie jestem w stanie kupic i przyniesć od razu na dwa czy trzy dni żeby byl spokoj.

Witam !!! p. Izo gdzie pani kupuje te korpusy??Znaczy sie w których sklepach? Co do tej kotki do kontroli to mozemy sie umówic i podjedziemy po nia tam i z powrotem.
Co do małych kotek to: faktycznie jeszcze wczoraj dzwoniłem do TOZU i paniJoanna chyba- kierownik na pytanie kto robi sterylki odpowiedziała :"a co to za róznica - weterynarz" więc coś w tym jest. Jesli płatna usługa to 120 PLN. U "naszego weterynarza" placiłem 150 PLN plus 2 razy zastrzyk po ok 20 PLN. Gdyby udało się wynegocjować cene powiedzmy 120 za sterylke plus zastrzyki to mamy to samo co w TOZIE ( oczywiscie jak idziemy prywatnie).
Więc ja pokryję koszt sterylizacji 1 kotki - niech pani typuje tylko którą. Faktycznie ja juz jestem prawie " na wylocie" jak nie zdażę to wyślę na konto. Pisze tak bo nie wiem kiedy ta sterylka ma byc , czy one sie juz do niej nadają.

mario65

Od: Wto lis 11, 2008 10:43

Post » Wto sty 13, 2009 10:23

aglo pisze:A czy ta Luna z Kocich Pyszczków jest do zaadoptowania? Bo jeśli tak, to ona. Ma takie same oczy, jak moja Luna, która właśnie obgryzła mi kwiatka i tylko badylek został.... :twisted:
Aglo Luna ma juz Opiekuna Wirtualnego.Ale nie martw się poszukam jakiejś Dziewczynki dla Ciebie :wink: mam teraz mase roboty z budkami i nie wyrabiam ze wszystkim. Dodatkowo ostatnio ten mróz i bardzo ślisko.Musze miec na to troche czasu i spokojnie pomyślec, ktore Dziewczynki sa jeszcze wolne. W tej chwili wiem że napewno kilu chlopców. Od lutego Biedroneczka będzie też bez Opiekuna Wirtualnego.Oprocz tych Kotkow na Naszej stronie mamy też kotki wyadoptowane w Fundacji Viva.Tam też sa potrzebne zdjęcia caly czas. To jest masa pracy ze wszystkim, z karmieniem, sprzataniem w miejscach karmienia, robieniem budek czy wymianą kocykow. A jeszcze zdarza sie że ktoryś choruje. Napisz coś wiecej co byś chciala to pomyśle na spokojnie.Pozdrawiam Serdecznie :wink:

iza71koty

Post » Wto sty 13, 2009 10:39

Witam Mario65. No juz się zmartwiłam co u Ciebie bo nic nie piszesz na wątku. Wiesz te korpusy to kupuję tam gdzie mi sie akurat uda. Oni tak dziwnie zamawiają że czasem trzeba oblecieć kilka sklepow żeby zdobyc 10 kg. a to starcza tylko na jeden dzien.Więc glonie kupuję na stoisku mięsnym w Netto bo tam mają najładniejsze, dużo mięska. Potem sklep Witkowo lub Supersam. Tam są najtańsze ale ciezko dostać.Wiosna jak jest ryba to mi znajomi Rybacy zostawiaja dwa razy w tygodniu po 30-40 kg. i wtedy nie ma Zadnego klopotu. Biore w poniedzialek 40 kg, mroże i mam do piątku i w piątek znów biore.Jeśli chodzi o sterylki to jest za wcześnie. Ja zawsze robię jak sie ociepli, tak żebym mogła po dwoch trzech dniach wypuścić kotkę z czystym sumieniem. Wiem że w TONZ coś jest nie tak, bo slyszalam wiele niekorzystnych opini. Ja sprobuje jeszcze porozmawiac z jedną z P>Grazyną z Zarządu. Moze ona coś pomoze i moze uda się tak zorganizowac zeby Doktor Joanna robila Naszym kotkom te sterylki, bo ona zawsze nam robila i bylo dobrze. Teraz nie wyrabia sama ze wszystkim i stad ten Nowy Lekarz. Narazie jest jeszcze czas bedziemy myśleć. Nic nie wysylaj. Trzeba to jakoś zalatwic bo z tego co wczoraj liczylam jest 13 kotek do sterylek a jeszcze moze cos dojsć. Dziewczyny z Naszego Gabinetu tu na miejscu mowily mi że TONZ chcial z nimi podpisać umowe na sterylki i kastracje.Wiec cos w tym jest.Napisz do kiedy jesteś w Kraju to pomyślę jak zrobic z Zuzia. Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz Wielkie Dzieki za Wszystko :wink:

iza71koty

Post » Wto sty 13, 2009 10:48

nifredil pisze:Luna opiekun cos_tam82

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Piękna jak zawsze :)
ObrazekObrazek

cos_tam82

Od: Śro lip 11, 2007 10:41

Post » Wto sty 13, 2009 10:50

Jesli chodzi o Sterylki u nas w Gabinecie kiedyś rozmawialam i Dziewczyny moga zrobic duży rabat. Wtedy byla mowa o 80 zl od kotki. Niewiem jak teraz bo nie pytalam. Male mogą jeszcze poczekać. Gorzej że domkow dla Nich brak a chcielismy Mimi i Gabi dać albo razem albo żeby poszly osobno do Domkow gdzie juz sa koty. One sa trudne. Wymagają czasu aby się doswoic. Aby ktoś im poswięcil wiecej uwagi niz ja. Ja nie wyrabiam ze wszystkim. Wiele kociakow oswoilam i wydaliśmy do Nowych domkow. Ale nie zawsze sie udaje w krotszym czasie to zrobic. Dziewczynki sa po kotce dzikiej, urodzily się na dzialkach. Mają swoje nawyki z Zycia na dworzu to znaczy nie sa w pelni ufne. mam dom zakocony po uszy i chciałabym aby ktoś dal im szanse bo są sliczne. Niewiem Mario65 czasem mnie to wszystko przerasta. Chyba wiesz co mam na myśli?Caly czas robię, bardzo sie staram i ciagle za malo mi sie wydaje a sil nie starcza.To jest masa kotow w wielu odleglych od siebie miejscach. Tylko ja wiem że one tam są a one tylko na mnie codziennie czekają. To straszna odpowiedzialność. Jesli ja do nich nie dotre z jedzeniem to po nich. Wczoraj Dziewczyna ktora znam mi powiedziała że na opuszczonych dzialkach tam w glębi podobno są male kociaki, a niektore leżą przy rowach pozamarzane z głodu i chorob. Chcę pojechać i zobaczyć. Ale nie wiem dokladnie gdzie? Muszę sie z nią umowic żeby mi pokazała. jestem tym przerażona.

iza71koty

Post » Wto sty 13, 2009 10:58

Tak Luna piekna jak zwykle. Ale przemarznięta niestety ostatnio. Próbuję cos dla Niej uszykować. Z tego co widziałam to Niunia radzi sobie swietnie bo korzysta z cieplych budek ktore są w zadaszonym pomieszczeniu. Jeśli chodzi o Lunę to nie jestem pewna.Dlatego myślę o postawieniu budki. Nie mam jednak pewności czy znowu któryś kocur nie zajmnie. Tą budkę co spała w niej Niunia zająl szary kocurek. Ale Niunia wie ze są jeszcze inne trzy budki. Luna jest stosunkowo swieża wiec nie mam pewnosci. Wszyscy marzymy o Wiośnie :wink:

iza71koty

Post » Wto sty 13, 2009 11:45

nie znam ani jednej istoty na świecie, która nie ma podobnych marzeń. każdy tak bardzo pragnie wiosny. kciuki zaciskam z całych sił, oby to nastąpiło jak najszybciej, żeby każda kocia mordka była uśmiechnięta :kitty:
ObrazekObrazek

cos_tam82

Od: Śro lip 11, 2007 10:41

Post » Wto sty 13, 2009 12:26

wbijam się na dzień dobry!
ledwie żyję temp.39C masakra...pozdrawiam wszystkich!co byście nie myśleli,że zapomniałam o Was!
Iza a jak Ty radzisz sobie z choróbskiem?
Jaba jak Twoje ucho?
Wiora a Ty?
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Wto sty 13, 2009 14:01

Jak dla mnie, to może być chłopak :lol:

A to moja Luna i jej oczy

Obrazek

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

[poprzednia][następna]