..::Dom Spokojnej Starości::.. -->_______Pokochaj!_______

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 09, 2009 19:22

Lubię wiek średni.

Mój Czekoladowy ma chyba z 10 lat, jak nie więcej... :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt sty 09, 2009 19:25

Bazyliszkowa pisze:Kolejny senior poszukuje pilnie domu:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86806

CoolCaty pisze:Dzidek nie może zostać w lecznicy. Musi znaleźć dom - stały lub tymczasowy. Ma co najmniej 10 lat. Wyniki krwi ma dobre, testy ujemne, jest wykastrowany, załatwia się do kuwety. Uwielbia inne koty, nie dostaje histerii na widok psów. Opieka nad nim w tej chwili sprowadza się do odkarmienia go, odkłaczenia, a potem kolejno odrobaczenia i zaszczepienia.

To Dzidek jeszcze w schronisku:

Obrazek Obrazek

kristinbb

Post » Pt sty 09, 2009 19:26

Jaki on chudy biedak ... :(

kristinbb

Post » Pt sty 09, 2009 20:22

Gdyby miał swój dom to i boczki by się zaokrągliły
trzymam kciuki :ok:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob sty 10, 2009 21:11

-Buffy- pisze:I mamy bardzo dobrą wiadomość.

Dzisiaj do swojego nowego domku pojechał Baneczek.

Udało nam się z Patrycją Go pożegnać - chwilę porozmawiać z nowymi Dużymi Banka - i życzyć powodzenia.

Obrazek

Powodzenia koteczku :D

A pozostali seniorzy nadal wypatrują Domków!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie sty 11, 2009 8:09

dobre przynajmniej to :)
kot starszy niz 10 lat to naprawde doskonałe towarzystwo dla osoby która ma mało czasu na zajmowanie sie kotem, a najlepiej wtedy wziąść dwa
dwa koty sprawdzają się w każdej sytuacji :)
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Nie sty 11, 2009 11:54

Zaktualizowałam :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie sty 11, 2009 12:15

Banan :D :D :D :ok:
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Nie sty 11, 2009 13:26

Chciałabym zgłosić do wątku kota staruszka, Rufusa, który jest u mnie od Wigilii. Wetka ocenia, że może on mieć nawet 15 lat.
To jego wątek:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86281

A tak on wygląda Obrazek

Przyniesiony do uspienia, w ramach 'świątecznych porządków' :evil: :twisted: , prawie bez zębów, zarobaczony, z pchłami i wszołami, z tasiemcem, brudny, chudy, a przy tym cały czas mruczący.
Siedzi u mnie w klatce, odkarmiam go, odrobaczam, głaskam i staram się, żeby był zadowolony. Jest kuwetowy, kochany, przytulny, miziak. Gdyby był odkarmiony jak trzeba, byłby imponujący, bo jest ogromnym kocurem.
Badania krwi miał takie sobie, ale żadnych poważnych chorób nie ma. Niski hematokryt, prawdopodobnie z powodu robali. Wetka wyrwała mu 3 chwiejące się ząbki, zostały mu dwa. Nie wykastrowała go, bała się w obecnym jego stanie. Kot jest zaniedbany, wyniszczony, wycieńczony.
Domu będzie szukał, jak dojdzie do siebie.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie sty 11, 2009 14:35

Dopisałam :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie sty 11, 2009 17:53

to moj pierwszy post w tym watku... Wiatm wszystkich :)

Wiem cos na temat seniorow, powiem krotko. Kto nie mial seniorka, ten nie wie co to sa za wspaniale koty!!! Naprawde!
Jeszcze nie mialam starszego kota, wzietego ze schroniska ktory by mi nie pokazal ze jest mi wdzieczny za to ze dostal czesc domu. Sa to koty ktore uwielbiaja sie bawic i brykac, ale w duzo mniejszym stopniu niz mlode, niec nie niszcza, sa ulozone i nie siusiaja/kupaja gdzie popadnie, wiedza co im wolno a co nie a do tego wszystko robia zeby byc niedalego mnie.
Najsmutniejsze jest to ze szybko odchodza :cry:, ale jest co wspominac, mowie wam...
Mielismy taka koteczke Czesie, byla z nami tylko rok, byla bardzo chora..., ale zawsze kiedy sie klucilam z mezem(no wiecie, czasami tak bywa), ona zawsze przychodzila do nas i zaczynala bardzo golosno mialczec w strone tego ktory sie bardziej darl hihihi, byla tak wspanialom koteczka, nie bylo dnia po jej smierci, zebym sie nie zagapila w jej zdjecie ze lzom w oku... ale teraz bryka za TM i jest szczesliwa, a do tego wie ze ma kogos kto ja, tam na dole bardzo kochal i kocha na dal. :wink:

Zawsze jak jade do schroniska po nowego emeryta, to wybieram w ten sposob kota, - "tego bym nigdy nie wziela, wiec porosze!" A te bidy takie skulone, bez zycia w oczac sa takie wspaniale po kilku dniach w domu, ze.... ciezko mi to opisac.
Ostatnio edytowano Sob sty 17, 2009 1:25 przez kasia230579, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kasia230579

Od: Pt sty 09, 2009 18:51

Post » Nie sty 11, 2009 17:58

zgadzam się w 100%
kot w wieku średnim jest idealnym towarzyszem - spokojnym, nieabsorbującym, czułym

Killatha

Post » Pon sty 12, 2009 10:24

kasia230579 pisze: Kto nie mial seniorka, ten nie wie co to sa za wspaniale koty!!! Naprawde!

Bazyliszkowa

Post » Pon sty 12, 2009 15:23

wstawiłam sobie banerek z seniorami niech wszystkie kotki świata maja szanse a co :) nie czytałam całego wątku bo to nie sposób ale czy dużo wątkowych seniorów znalazło już swojego człowieka??
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Pon sty 12, 2009 17:29

Info o seniorach, którzy znaleźli dom, są na pierwszej stronie wątku:

We własnych Domkach :

Długowłosa - niestety nie mamy zdjęcia (Edit: jednak mamy - kicia mieszka u Rustie)
Łyżeczka - także bez fotki
dwie szaro-bure kocice - nie mamy zdjęć

><> ><> ><> ><> ><> ><> ><>

Kocurek Agatka, Bunia, Coffi, Falcor, Franuś, Hrabia, Hrabuna, Kasia, Kicia, Klementynka, Kropeczka, Mała, Mariolka, Sabinek, Wiktor, Meo, Opuszczony, Mikuś, Tigra i Pumka.
Filip, Pucuś, Marmurka, Dżinuś, Bunia, Gucio, Ciżemka, Mysia, Mania, Skrzacik, Luna,
Misia, Dziadek, Lady, Nori-Norweżka, Rudy-Rudolf, Gunia, Nowinka-Nowa, Semen, Nestor, Gabi, Syjam, Pepper, Biała, Tosia, Kitka, Tekla, Myszka, Julka, Rudy, Kurator, Banek.

A tutaj zbiorowe FOTKI kociaków które znalazły dom:
Część 1 , Część 2 , Misia , Dziadek , Lady , Nowinka , Norweżka , Rudolf , Gunia , Semen , Gabi , Syjam , Pepper , Biała , Tosia , Kitka , Tekla , Myszka , Julka , Rudy , Kurator , Banek

Tak więc całkiem sporo seniorów mruczy już we własnych domkach :)
Ale wielu nadal czeka... :(

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]