Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Brambor -zapalenie nerek (?) :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 17, 2008 18:20

Boże, jak tam pięknie!!! Pingwiny!!! A to na pierszym zdjęciu to jakiś ichni egzotyczny kot??? A te góry... Publikuj, publikuj te zdjęcia, są niesamowite 8O !
Paluszek

Post » Czw gru 18, 2008 13:42

adaa_97 pisze:moja kotka jest bardzo podobna do Różyczki wręcz identyczna tylko moja kicia ma taką plamkę nad noskiem

genowefa pisze: :D A czy jest równie strachliwa?

Jest strachliwa. Do nikogo nie podchodzi tylko do mojej mamy.

adaa_97

Od: Śro lip 23, 2008 22:05

Post » Pt gru 19, 2008 15:42

Jak tak sobie myślę, to czasem też miałabym ochotę "odpocząć" od futer - nawet na Antarktydzie :wink:
Choć teraz - przez nadchodzące święta, to one raczej niedopieszczone niż łobuzujące...
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw gru 25, 2008 20:02

joshua_ada pisze:przez nadchodzące święta, to one raczej niedopieszczone niż łobuzujące...

Łobuzy, łobuzy, paskudne łobuziki :evil: Siupsiupek i Ziutek znaczy się Obrazek Obrazek , a nie moje kochane grzeczne kocice Obrazek Obrazek ;)
Dziś Siupsiupek próbował pożreć skorupkę od pistacji, ale mu zabrałam, bo nie mam ochoty spędzać wieczoru na Powstańców :twisted:

Wrzuciłam świeże pingwiny:
http://picasaweb.google.pl/agarom.aga/A ... _20081215#
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt gru 26, 2008 19:04

:s4: Wszystkiego najlepszego świątecznie.

:D 8O Foty cudne
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon gru 29, 2008 22:35

Zrobiłam Ziutkowi stronę. Już dawno chciałam zrobić taką stronkę moim tymczasom, aż wreszcie został tylko Ziutek i nie za bardzo było komu więcej ją robić. Więc zrobiłam tylko Ziutkowi. Na razie przypomniałam sobie trochę czym to się je, więc stronę będę przerabiać, tak aby zmieściło się więcej kotów. Stronka powstaje z myślą, aby podawać do niej odsyłacze w ogłoszeniach, dla zainteresowanych, aby mogli dowiedzieć się więcej o kotach do adopcji. Przerobiłam też nieco Instrukcję Obsługi Kota, którą dostałam niegdyś od Agalenory i zamieściłam na stronie.

http://www.wspinek.fr.pl/KOTY/ZIUTEK_ww ... index.html

Proszę dać mi znać o błędach ortograficznych i gramatycznych! Uwagi merytoryczne również mile widziane :) Stronę sprawdzałam w Firefoxie i IE, ale jest tak prymitywna, że powinna działać w każdej przeglądarce.

A tak mi dzielnie pomagał Siupsiupek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon gru 29, 2008 23:16

Aga, bardzo fajna stronka z Ziutkiem w roli głównej :)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto gru 30, 2008 5:28

Bardzo ładna strona. Ja zauważyłam tylko to:
"pojechał w 10 listopada do swojego domu aż do Krakowa! " (to "w" chyba zbędne).
Śliczne zdjęcia.
Ja bym dodała do ostrzeżeń, tam gdzie nitki - żyłkę do robienia koralików i drobne koraliki. Żyłkę bardzo łatwo zgubić (jest przeźroczysta), a kawałki działaja tak samo jak włosy anielskie. Jakoś takich ostrzeżeń nie widzę na forum, a wiele dziewcząt robi biżuterię.

Powodzenia Ziutku :ok: ! Jesteś śliczny!
Paluszek

Post » Wto gru 30, 2008 22:38

Dzięki za uwagi tutaj i na pw :) Niestety jak się samemu coś napisze, to potem czyta się często to co się chciało napisać, a nie to co jest faktycznie napisane i żaden automat sprawdzający pisownię tutaj nie pomoże. Poprawię jutro :oops:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob sty 10, 2009 18:58

No i jak na Antarktydzie? Zimno :wink: ?
Paluszek

Post » Sob sty 10, 2009 23:23

Paluszek pisze:No i jak na Antarktydzie? Zimno :wink: ?

Dziękujemy za pamięć :) Zimno, to chyba nie, bo tam jest LATO ;) W każdym razie na pewno cieplej niż u nas ostatnio.
TŻ właśnie pojechał zbierać próbki z tego klifu, wbijać spity zakładać stanowisko, zjeżdżać, martwię się.

U nas w nudnej Warszawce dzieje się a dzieje za to :( Podsumowując:
1 kot zgarnięty w poniedziałek zamiast kotki w ciąży - leczy się w klatce (oswojony :roll: czarny kocur :? )
1 kot czołgający się w poniedziałek, którego karmicielka próbowała łapać w reklamówkę :roll: co mogło się zakończyć tylko ucieczką dzikiego kota, który jeszcze chwilę wcześniej się czołgał. Kot dożył jednak do środy i karmicielka już sprytniej go złapała. Stan kota koszmarny, Wetka już podczas oględzin kot sugerowała możliwy FAIDS. Dostał leki i został na noc w szpitalu z wstępnym zamiarem powalczenia o niego. Okazało się jednak, że kot był całkowicie nieobsługiwalny - nawet się nie załatwił w klatce w lecznicy, tylko dopiero ze strachu w podbieraku. Wobec powyższego wetka rano zrobiła testy - FIV jednak ujemny, ale białaczka dodatnia. Kot został uśpiony [']
1 kotka w już nie w ciąży złapała się w czwartek zamiast w poniedziałek dzięki pomocy Kasi_S i Marty Chrusciel. Niestety musiałyśmy ją wypuścić. Czy te kotki są normalne? rodzić w styczniu? :roll: A niektórzy forumowicze cieszą się z anomalii pogodowych, ze niby lepiej dla kotów, bo ciepło, czy aby na pewno?
1 kolejny chory kot od wczoraj na górze. Dziki-dziki. Tym sposobem mam dwa pełnojajeczne kocury w pomieszczeniu gospodarczym. Nie widzą się, ale i tak oswojony się znarowił :roll:

A jutro czniam te wszystkie koty i jadę na biegówki. Jak mi się uda znaleźć mapę, to może nie będę poruszać się po krawędzi lasu tak jak w zeszłym tygodniu :oops: TŻ to jednak przydatne zwierzę ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob sty 10, 2009 23:31

[*] :(

pozytywna www:) heheh tez kiedys robilam strony a największą mą bolączką byly ramki.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Nie sty 11, 2009 15:30

[']
Ale masz urodzaj... Dobrze, ze w pomieszczeniu gospodarczym, a nie w domu, bo by Pela zaprotestowała... A może by jej się spodobały kocury pełnojajeczne 8O ?
Nie martw się o TŻ, mam wrażenie że to nie ryzykant, będzie uważał.
Może trzeba podzielić z Tobą koszty kastracji - daj znać, zemszczę się na wszystkich facetach przez których w życiu płakałam :wink: i poślę Ci pieniądze na odjajczenie - ile?
Paluszek

Post » Nie sty 11, 2009 17:02

Pełnojajeczny kocur zapewne przerobiłby Pelkę na marmoladę ;)

Paluszek dzięki, jeden jest z fundacji, więc sami sobie poradzą z ciachaniem, a temu "mojemu" też jakieś talony załatwię.

Zima zawitała, koty się dziwią co to się porobiło za oknem i na balkonie:
Obrazek
Obrazek

A Rózia codziennie wieczorem kombinuje jak utopić piłeczkę:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie sty 11, 2009 17:05

duzia Rózia :lol:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

[poprzednia][następna]