Kalisz - 3-4 stycznia - wystawa Międzynardowa WCF

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon gru 22, 2008 11:18

aneta.p pisze:witam, czy będzie ktoś wystawiał białaski NFO?

Z tego co mi wiadomo , to na 100% będzie właściciel hodowli Ojos del Salado, z której pochodzi moja RUS, a pan Krzysztof zajmuje się również hodowlą NFO.

bartoszek_pl

Od: Śro gru 10, 2008 12:25

Post » Sob gru 27, 2008 14:49

Witam!

Jeżeli byłby jakiś chętny to wybieram się na ta wystawę z Łodzi. Jadę na 99% w sobotę. Są dwa miejsca w samochodzie. W sumie 3 ale w ścisku nie lubię podróżować.

Jeżeli chodzi o koszty podróży to mile widziane dorzucenie się do paliwa.

B.

bartoszek_pl

Post » Czw sty 01, 2009 21:02

Czy juz jest liczba kotów z podziałem na rasy :?: która będzie w Kaliszu

claudia66

Od: Czw kwi 24, 2008 12:40

Post » Sob sty 03, 2009 20:54

Wrażenia po wystawie troszeczkę mieszane.

Byłem na wystawie po raz pierwszy. Zaskoczyła mnie bardzo mała (konfrontując z moimi oczekiwaniami) liczba wystawców oraz kotów.

Nie było żadnego producenta karm, drapaków etc. (być może nie bywają na wystawach jednak ja się spodziewałem ich obecności) - oprócz bardzo miłego pana sprzedającego piórka strusie - moja kotka oszalała na ich punkcie :)

Jeżeli chodzi o organizacje to moim zdaniem brak zastrzeżeń (tak jak wspomniałem nie bywałem wcześniej na wystawach kotów wiec nie mam porównania). Bardzo miła atmosfera, hodowcy życzliwi ( z jednym rozmawiałem o RUS 40 minut i nie chciał mnie puścić :-) ), dużo miejsca dla hodowców, nikt się nie ściskał.

Miłym zaskoczeniem była obecność Kota amerykańskiego krótkowłosego. Podobno jedyny taki kot w Polsce. Właścicielką jest pewna Ukrainka mieszkająca w Warszawie.

Na wystawie spotkałem tylko jednego RUS, a szczególnie na nich mi zależało. Z tego co zaobserwowałem to najwięcej było Brytyjczyków.

Generalnie wielkie podziękowania dla organizatorów za miło spędzony czas oraz włożony wysiłek w organizacje wystawy.

B.

bartoszek_pl

Post » Nie sty 04, 2009 0:15

Też byłam dzisiaj na wystawie. Pierwsza wystawa kocia w moim życiu. Mało kotków :( Brytyjczyki po prostu cudowne!!! I łyse sfinksy też :D
Zastanawia mnie tylko jedno. Pewien hodowca zapytany o cenę pewnej rasy odpowiedział:
" Taki kotek do domu na kolanka to 1500, a do hodowli 2500". Jestem absolutną przeciwniczką pseudo hodowli jeżeli chodzi o psy i taki opis wobec psa rozumiem ale czy z kotem mogę rozumieć to tak samo? Czyli kotek bez rodowodu tańszy tak? Czy jest jeszcze inna możliwość? Tzn. z rodowodem ale niehodowlany? No to taka odpowiedź hodowcy bardzo źle o nim świadczy :cry:
Ostatnio edytowano Nie sty 04, 2009 0:21 przez zorba, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Nie sty 04, 2009 0:19

WCF jest nieco mniej popularne w Polsce niż FIFe, więc i wystawy są bardziej kameralne :wink:
Obrazek

majast

Od: Sob maja 05, 2007 22:06

Post » Nie sty 04, 2009 9:43

zorba pisze:Zastanawia mnie tylko jedno. Pewien hodowca zapytany o cenę pewnej rasy odpowiedział:
" Taki kotek do domu na kolanka to 1500, a do hodowli 2500"....
Czyli kotek bez rodowodu tańszy tak? Czy jest jeszcze inna możliwość? Tzn. z rodowodem ale niehodowlany? No to taka odpowiedź hodowcy bardzo źle o nim świadczy :cry:

Kotek "na kolanka" to kotek, który według umowy powinien być wykastrowany (wysterylizowany). Chodzi głownie o "kradzież" genów. koty przeznaczone do dalszego rozrodu są droższe.

Ja kupując swoją RUS dowiedziałem się, iż mogę w przyszłości podpisać aneks do umowy i przeznaczyć kotkę do hodowli. Obecnie kotka wg. umowy musi być wysterylizowana.

bartoszek_pl

Post » Nie sty 04, 2009 20:20

Faktycznie kotów nieduzo,ale przy takiej ilości bardzo sprawnie odbywały sie oceny.Dzisiaj tj,w niedziele dojechało troche wystawców.Może jutro wkleje troche moich amatorskich zdjęc 8O :D

claudia66

Post » Nie sty 04, 2009 23:09

claudia66 pisze:Faktycznie kotów nieduzo,ale przy takiej ilości bardzo sprawnie odbywały sie oceny.Dzisiaj tj,w niedziele dojechało troche wystawców.Może jutro wkleje troche moich amatorskich zdjęc 8O :D
super, to ja czekam :D
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Pon sty 05, 2009 21:13

Nie ma sprawy,mam nadzieje że z kazdym rokiem wystawy będa w Kaliszu fajniejsze.Szkoda że WCF nie zorganizował przyjazdu jakiegos netowego sklepiku liczyłam że cos kupie kotu na ząb :?

claudia66

Post » Pt sty 09, 2009 22:29

claudia66 pisze:Nie ma sprawy,mam nadzieje że z kazdym rokiem wystawy będa w Kaliszu fajniejsze.Szkoda że WCF nie zorganizował przyjazdu jakiegos netowego sklepiku liczyłam że cos kupie kotu na ząb :?

jasne.
oby tylko nie bylo tak jak w tym roku, ze prasa dzwonila do organizatorow zeszlorocznej wystawy...
..a i termin jakos malo przypadkowy..
Obrazek

wayless

Od: Śro kwi 16, 2008 22:25

Post » Sob sty 10, 2009 9:55

Ciekawa jaka prasa dzwoniła do organiozatorów ubiegłorocznej wystawy ? Z tego co wiem a współorganiozowałem tegoroczną wystawę media miały kontakt z klubem SKR , co było zresztą widać w prasie i telewizji.

Co do terminu :

Hala Arena Winiary , to obiekt sportowy . Odbywają się tam mecze i rozgrywki , które od kilku miesięcy są zabukowane . 3,4 stycznia był jedynym wolnym treminem do końca marca . Proszę więc najpierw zapytać i źródła - potem ssać z palca :evil:

WCF , to nie Felis Polonia . Kotów mniej na wystawie . Udało się jednak stworzyć świetny klimat , który jest zresztą zawsze na naszych wystawach.

Obsada sędziowska bardzo dobra . Kaliszanie zwiedzali wystawę i bardzo im się podobało . Każdemu nie można dogodzić :lol:
Obrazek

Pluszaki

Od: Wto sty 08, 2008 14:54

Post » Sob sty 10, 2009 18:32

Ja osobiscie nie miała bym nic na przeciwko żeby wystawy kotów odbywały sie częściej niż raz do roku i ze wszystkich organizacji .Tych ras kotów których nie zobaczy sie raczej na wystawach Felis Polonia mozna zobaczyc na wystawach WCF(np.koty brytyjskie długowłose)
A więc zapraszam wszystkich do Kalisza jak najczęściej :D

claudia66

[poprzednia]