Metraż niewielki: Zamykamy!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 05, 2009 21:56

Sóweczka doczekała się swojego wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86688
Zapraszamy w odwiedziny!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw sty 08, 2009 16:38

Anuk pisze:Kwestia rozmiaru:
Obrazek Obrazek

Kurczę, nie widziałam u Ciebie dwóch umywalek :twisted: :wink:

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pt sty 09, 2009 13:31

orchidka pisze:
Anuk pisze:Kwestia rozmiaru:
Obrazek Obrazek

Kurczę, nie widziałam u Ciebie dwóch umywalek :twisted: :wink:

No bo przecież jedna jest wielkości naparstka! To ta dla Frodka - nic dziwnego, że nie widziałaś!
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt sty 09, 2009 13:40

Są tu jeszcze jakieś ciotki????

Nie pisałam kilka dni, bo miałam kryzys - w domu zapanował terror, Nemo jednego dnia przejechał Sówce po nosie wzdłuż, a kilka godzin później wślizgnął się do niej, gdy się kąpałam i przejechał jej po nosie w poprzek!

Wpadłam w otchłań rozpaczy, na szczęście wczoraj mieliśmy wizytę adopcyjną.
Młodzi ludzie, bardzo sympatyczni - rozważają wzięcie pierwszego kota. Przepytani i przeszkoleni przez ciocię orchidkę (dziękujemy :1luvu: )

Opowiadamy więc z orchidką, jak to fajnie jest mieć kota. Siedzieliśmy wszyscy zamknięci z Sówką w izolatce.
W tym czasie:
- ŁUP! Lodówka otwarta: Nemek drze pyska na krześle, Frodek drze pyska z nosem w lodówce.
Zamykam lodówkę, przyciskam krzesłami, wracam opowiadać jak to fajnie jest mieć koty.
- ŁUP po raz drugi. Idę, lodówka zamknięta, Nemek niewinny w pokoju. Już mam wracać do gości, kiedy dostrzegam Frodka ... na patelni zlizującego olej. Zabieram Frodka do gości i dalej opowiadam, jak to fajnie jest mieć koty. Frodek zostawia tłuste ślady i śmierdzi olejem.
- DZIKIE WRZASKI. Nemo pierze Mufkę.
- DZIKIE WRZASKI. Mufka pierze Nemka (albo odwrotnie)
Idę zobaczyć, czy wszyscy żyją. Żyją. Wracam do rozmowy o rozkoszach posiadanie kota.
- Frodek drze pyska. Wypuszczam na korytarz.
- ŁUP po raz trzeci. Lodówka otwarta. Nemo i Frodo drą pyski. Zabieram Frodka do gości. Dalej śmierdzi olejem.
Tłumaczę gościom, że to nie zawsze tak wygląda.
Niedługo potem goście się żegnają - muszą się jeszcze zastanowić.

Kilka godzin pełnych napięcia.

Dziś rano przyszedł esemes - Sówka ma dom!
:dance: :dance2: :dance: :dance2:
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt sty 09, 2009 14:14

Przynajmniej zobaczyli, jak to realistycznie wygląda i nie wystraszą się takich brewerii w jej wykonaniu :lol:
Super :D

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt sty 09, 2009 14:43

Anuk pisze:
Kilka godzin pełnych napięcia.

Dziś rano przyszedł esemes - Sówka ma dom!
:dance: :dance2: :dance: :dance2:

super!!! rozumiem że dlatego nie odpisałaś tu :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86688 :twisted:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Pt sty 09, 2009 17:45

Uschi pisze:Przynajmniej zobaczyli, jak to realistycznie wygląda i nie wystraszą się takich brewerii w jej wykonaniu :lol:
Super :D

Uschi,
Akurat ze strony Sówki nie muszą się takich zachowań spodziewać:)
Myślę, że właśnie te wrzaski i szaleństwa towarzystwa w zestawieniu z Sówką, która wlazła im na kolana i mruczała, dały im właściwą perspektywę do zdecydowanie, że Sówka to kot dla nich :twisted:

orchidka

Post » Pt sty 09, 2009 20:51

Właśnie!
Sówka jest grzeczna, miła i kochana.
Żadne brewerie! (Jak ja lubię to słowo, takie niemodne teraz, a tak ładnie oddaje istotę rzeczy :twisted: )
A w wątku Sówki nie napisałam, bo czasu zabrakło- od rana dziś do wieczora biegałam z kagankiem oświaty :)

Właśnie miałam olśnienie!

Nemo tłukł do tej pory dwa koty: Sówkę i Neo, który był tylko tydzień, bo więcej nie wytrzymaliśmy, tak leciało pierze.
I mnie się zawsze wydawało, że on leje te niekastrowane. A on leje te grzeczne!
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt sty 09, 2009 22:31

Sóweczka pojechała do nowego domku :)
:balony: :balony: :balony:

A Mufećka... chyba nie będzie dużym nietaktem, jeśli zdradzę, że Mufećka się chyba ... :oops: zakochała.

W moim uczniu, maturzyście, który przychodzi na korki - to ten jedyny odważny, który uparcie ma lekcje u mnie (może mu się nie chce pokoju sprzątać...)
Na jego widok Mufeńka zaczyna się przeginać, spacerować wzdłuż biurka, prezentować, nadstawiać. Włącza przy tym szczególny ton mruków zarezerwowany dla chwil największego błogostanu, którym mnie obdarza z rzadka. Wchodzi mu na kolana i w ogóle JEST.

Nie wiem, co będzie po maturach - żeby mi tu dziewczyna w depresję nie wpadła :twisted:
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt sty 09, 2009 23:13

KOTY to zwierzęta tajemnicze, nieprzeniknione. Mimo, iż od tysięcy lat człowiek próbuje je poznać i zrozumieć, one wciąż zachowują swoje sekrety dla siebie. Niektórzy mówią o kociej intuicji, inni wierzą, że koty mają szósty zmysł. My ludzie wciąż próbujemy poznać nieodgadnione...

... na przykład bardzo chciałabym wiedzieć, dlaczego te cholery zawsze jak segreguję rzeczy do prania zakopują się z lubością w stercie brudnych ubrań :roll:
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt sty 09, 2009 23:39

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie sty 11, 2009 23:07

Zmiany, zmiany...

Zamieszkała z nami ta oto panna Inka:
Obrazek Obrazek

Jak widać kot dziki i nieokiełznany!
Ciekawi mrożącej krew w żyłach relacji z łapanki proszeni są o zajrzenie do wątku pruszkowskiego (link w podpisie)

Oto dziki kot w stereo i w kolorze:
http://www.youtube.com/watch?v=cXlktxHv ... annel_page

Inne wieści z kociego frontu:
Zakupiłam w znanym szwedzkim sklepie blokadę na lodówkę. Została zamontowana, o czym Nemo jeszcze nie wie. Hi, hi teraz pańcia będzie górą :twisted: Blokada była na tyle skomplikowana w montażu, że z ledwością podołałam (poszło znacznie lepiej jak odłożyłam instrukcję daleko na bok i spróbowałam "na chłopski rozum") - mam więc nadzieję, że demontaż przekroczy możliwości intelektualno-manualne mojego kochanego kota.

Wiadomości ze świata filmu:
Młoda reżyserka nie zraża się zupełnym brakiem reakcji ze strony publiczności i ukończyła dziś pracę nad kolejnymi trzema filmami.
Wśród nich jest wyżej wspomniana etiuda Dziki kot atakuje, kolejna część przygód czarnej kotki oraz dramat obyczajowy Ważenie Frodka Filmy będą dostępne na You Tube wkrótce.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pon sty 12, 2009 15:33

Zdecydowanie polecam Ważenie Frodka! Ciekawy, zaskakujący i trzymający w napięciu. Kawał dobrego kina! :twisted:

Frodek jest młodą gwiazdą, ale bardzo dobrze rokuje i ma duże szanse na Oscary w przyszłości :twisted: :wink:

orchidka

Post » Pon sty 12, 2009 21:53

Mufećka też ma szanse na Oskary! :twisted:

Otworzyłam drzwi do pomieszczenia z dzikim kotem.
Inka zachowuje się zupełnie inaczej niż Sówka, która siedziała skulona w kąciku ze strachu przed kotami. Inka zwiedza. Ale jest obserwowana!

Ogólnie: sztywne łapy i syki tu i ówdzie. Nemo jeszcze jej nie przysolił... mam nadzieję, że ten stan się utrzyma.

Za to niezwykłą wojowniczością wykazał się Frodek. Zjeżył cały swój grzbiecik i ogonek czym upodobnił się do prawdziwej szczotki do (małych) butelek! I jak nie ryknie!

Nigdy nie widziałam tak wojowniczych i dzikich Frodków!
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Wto sty 13, 2009 21:31

Długo oczekiwane Ważenie Frodka!

http://www.youtube.com/watch?v=kfJj_kM- ... annel_page

Tymczasem młoda reżyserka pracuje już nad kolejnym dziełem z udziałem tego utalentowanego dziecięcego aktora. :)
Obrazek Obrazek

Anuk

[poprzednia][następna]