POMÓŻ!! 130 kotów ma tylko Izę KŁOPOTÓW BEZ KOŃCA!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 08, 2009 21:28

Co jest? ani głowy ani oczu utrzymać nie moge... spać...spać...spać... :roll:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw sty 08, 2009 21:32

Ja-ba ZIMOWA HANDRA :?

ja tez tak mam zaraz po zmianie czasu kiedy juz o 5 jest ciemno,ja moglabym zamienic sie w niedzwiedzia i zapasc w dlugi sen zimowy.
niedojrze ze zimno ciemno,to sie ciagle nic nie chce w ogole checi zyciowe zanikaja.

oby do wiosny jak najszybciej dotrzec :roll:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw sty 08, 2009 21:50

półmetek zimowy prawie to nie ma się co dziwić,że ledwo nogami powłóczymy w dodatku ten osiadły tryb bycia... :D
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Czw sty 08, 2009 21:57

w moim przypadku to niesety nie osiadly dlatego tym bardziej sie wkurzam bo wiecznie spac mi sie chce i na nic nie mam sily :evil:
a tak to dziennie ok 14 godzin jestem na nogach,w pracy to tylko pomazyc o ulozeniu posladkow na czyms do siedzenia :evil:

wiora

Post » Czw sty 08, 2009 22:00

no i wlasnie ze wzgledu na to musze sie juz niestety pozegnac i zyczyc wszystkim spokojnej nocy :wink:

( wlsnie nadchodzi czas zeby usiasc i przemyslec :roll: )

dobranoc.

wiora

Post » Czw sty 08, 2009 22:15

Witam Serdecznie Wszystkich! Przemarzłam dziś okrutnie. Jak wrocilam z kolejnego karmienia to myślalam że mi palce u rąk odpadną. Z nakladaniem gotowanego i puszki nie mam problemow, ale za nic nie potrafię nasypać im suchego w rękawiczkach. To jest straszne co się dzieje. Woda w kocich miskach mi w altance zamarzła. Buty niby mam dobre a palce skostniałe. Skarpetki cieple i to za malo. Przepraszam że piszę dopiero teraz ale musialam sobie na działce zdjąc buty i nagrzac te nogi bo sie ruszyć nie mogłam. Niewiem czy ja sie po tych lekach od Lekarza wyleczę bo za dużo czasu spedziam na dworzu i nie ma kiedy się trochę wygrzac. No jedynie kilka godzin w nocy.Kurcze a sobie zaplanowałam ze jutro objade czesć budek w celu uzupełnienia i dołozenia cieplych kocykow i kurtek. Niedawno bowiem odkrylam że najlepszą metoda aby w budce bylo Kociakowi naprawde cieplutko, to jest polozenie mu pod koc kurtki. Wybralam trochę z tych ciuszkow od Pani Eli, takich co to się do tego nadają a do noszenia raczej nie. I wlasnie tam gdzie zrobilam tak ze dalam na spod kurtke a na to koc jest najcieplej a kot moze sobie uwic w tym gniazdo. Juz od dawna zauważylam ze kociaki lubią robić sobie gniazda, dlatego wiekszosc kocich legowisk jest okrągla lub owalna. Jeśli dozyje do jutra i bede sie jako tako czuć to zrobię choć z dwie trzy budki w ten sposob. Stary welniany plaszcz też czasem jest duzo cieplejszy niż koc. A ostatnio odkrylam też ze niektore koce sie wogole na zime nie nadają bo chłoną wilgoć. Takze trzeba wszystko brac pod uwage. Dziś przyszla Rybcia, Zezolcia i Iskierka oraz Ida. Wczoraj ich nie bylo. Zmartwilam sie bo budke ktorą zawiozlam dla Boniego zajął jakiś szary nie znany mi kot, ktory dziś też czekal na posilek. W dodatku jak wracalam z dzialki to biedny Boni dalej siedzial na dworzu w tym samym miejscu, gdzie zawsze na mnie czeka. Niewiem co teraz robić. Czy robić druga budkę czy co? Zawsze cos sobie zakladam a potem okazuje sie ze wychodzi cos calkiem innego. W dodatku Boni jest daleko ode mnie i bede musiała tam jechać z tą budka osobno, bo teraz nie ma już Meża i mi nie pomoze. No i trzeba ta budke najpierw zrobic. U szylkretek w jednej czesci tej duzej budki po remoncie też śpi czarny kocur, wiec podejrzewam ze one wszystkie sie nie mieszczą. Niewiem jeśli sie okaże ze nie dam rady zrobić budki to wezme jedna z tego miejsca gdzie jest Duduś i Perelka bo ostatnio się zorientowałam ze tam nie wszystkie budki są zamieszkane. Kapselek zaczyna mi fochy strzelać i dzisiaj go niestety skarcilam. Zajmuje wszystkie dostepne miejsca innym kotom. Zajal też budke wiklinową Nikusia. A Nikuś od dawna śpi tylko w tej budce. Wydawal mi sie taki grzeczny. Ale niestety okazuje sie że ma swoje humory a widzę ze Czaruś jest z tego bardzo niezadowolony. W koncu on jest tam dlużej a teraz sie okazuje ze Kapselek zaczyna mu tam wszystko ustawiać po swojemu. Mam nadzieję że Kapsel sie unormuje bo ja też nie chce aby inne kociaki byly przez to poszkodowane. Pozdrawiam Wszystkich Bardzo Serdecznie :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw sty 08, 2009 22:20

Ja-Ba pisze:Iza, wysłałam dzisiaj rano ten Feliway priorytetem, mam nadzieje że jutro go dostaniesz :D
Super JA-BA :lol: Bardzo Bardzo się cieszę. Mam nadzieję ze coś pomoże bo moje w domu jakiegoś kręćka ostatnio dostały i sa poprostu nie do wytrzymania. Połowie z nich kazałam zabierać swoje manatki i spadac jeśli nie pójda po rozum do głowy. To straszne jakie koty potrafią być czasem męczące....Wielkie Serdeczne Dzieki JA-BA. Kochana jesteś :lol: :lol: :lol:

iza71koty

Post » Czw sty 08, 2009 22:22

nifredil pisze:Dzisiaj dzięki Waszej pomocy zakupiłam piasek dla Izy

Cat`s Best Eko Plus 2x40L za kwotę 145,99zł

wpłaty jakie otrzymałam na konto stan na dzień dzisiejszy:

Ja-Ba 50zł na piasek
Magosiab 50zł na koty Izy
Nifredil 50zł na piasek
Kochane!!!!Ale niespodzianka :lol: Ciesze się ogromnie :lol: Bardzo Bardzo Mocno Wam Dziękuje :lol:

iza71koty

Post » Czw sty 08, 2009 22:24

mario65 pisze:Jak wspomniałem to tylko lekka perswazja ,pytałem o kod do znizek, ale to leżało w gestii Szefa, który akurat był nieobecny,a szkoda :( , bo była szansa żeby go otrzymać., nic to jutro cięzki dzień (kolejny), moja mloda kotka idzie na sterylkę, oby wszystko boszło dobrze :)
Mario 65 jeśli sterylkę robią Dziewczyny z naszego Gabinetu to możesz być spokojny :wink: Trzymam Kciuki za Małą :wink:

iza71koty

Post » Czw sty 08, 2009 22:32

Dziś przyszlo 6 worków Kitekata zamowionego z Fundacji Viva, przez Agiss. Bardzo mnie ten fakt podniosł na Duchu. Jesteśmy Bardzo Wdzieczni Naszym Wirtualnym Opiekunom z Vivy, dzięki którym ta Pomoc dla Nas jest możliwa. To dla Nas Wielkie i Bardzo Ważne Wsparcie, ktorego Bardzo potrzebujemy, zwłaszcza teraz w te zimowe mrozne dzi. Dziekuje Wszystkim Wspaniałym Ludziom o Gorących Sercach, którzy zaadoptowali Nasze Kotki i Dzieki ktorym te kotki i wszystkie inne moga codzień cieszyć się pełnym brzuszkiem. Ukłony dla Bajki, Naszej Patronki która Nam to umożliwila i dla Agiss ktora dba o Kontakt z Opiekunami Wirtualnymi i zajmuje sie składaniem zamówien dla Kociaków. Wielkie Serdeczne Dzieki dla Wszystkich :wink:
Ostatnio edytowano Pt sty 09, 2009 18:33 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Czw sty 08, 2009 22:36

Satoru pisze:poszla 1 wplata na Szczureńka Bureńka
Pięknie Dziekujemy Satoru. Obiecuję niebawem sesję zdjęciową Twojego Szczurka :wink: Jeszcze raz przesyłam Gorące Podziekowania :wink:

iza71koty

Post » Pt sty 09, 2009 0:38

zaglądam i kukam z doskoku ale milutko widzieć ,że mimo wszystko jakoś się układa...
no tak jedni narzekają z braku ruchu inni mają aż nad to...

Izunia martwię się o Ciebie, bo najgorzej przeziębić przeziębienie - znaczy przechodzić ... bierz te leki i nie szarżuj... chociaż wiem ,że łatwo napisać szczególnie komuś kto siedzi w domu nosa nie wynurzając prawie wcale... a co Ci zapisał mądry ?

jeśli chodzi o kociaste to moje też jakieś takie niespokojne...tłuką się nieustannie...o byle głupstwo...szczególnie Mufina tłucze wszystkich zbliżyć się na 50cm nie można a jak któryś niechcący się o nią otrze to draka na całego...
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Pt sty 09, 2009 8:26

Dopijam drugą kawusię ale się jakoś nie wybudzam, a tyle mam do zrobienia :( :(
Widzę po wpisach że chyba coś wisi w powietrzu bo nie tylko moje koty nie do wytrzymania - dzisiaj urządziły mi zieloną noc, nie obyło się więc bez "latających poduszek". I to kto najbardziej rozrabiał? nie Felek wcale tylko mój maleńki i bardzo grzeczny Tygrysek.
Teraz wszystkie śpią, aniołki, wcielenia niewinności.. :evil: :evil:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pt sty 09, 2009 8:49

w takich momentach cieszę się, że sen mam jaki mam - można mnie dosłownie z łóżkiem wyniesc:) Mama mówi, że koty [po mnie non stop skaczą i biegają, kiedy spię.

Ja marzę o kawie. Musiałam dzis wczesniej do pracy przyjechac. Zaraz wstawie wode!
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pt sty 09, 2009 11:46

iza71koty pisze:Mroweczka grzeje się za kazdym razem przy piecyku.No ona juz młoda nie jest ale jest dobrze.

A ile lat może mieć Mróweczka, chyba jeszcze nie taka z niej staruszka? Na zdjęciach wygląda ślicznie i zdrowiutko.
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

[poprzednia][następna]