Cat Hilton Hotel. Kocie kaleki... s.13

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 29, 2008 23:05

W owczym pędzie przedświątecznym nie zdążyłam pożyczyć Wam tu wszytskim Wesołych Świąt :oops: ale obiecuję, że życzenia noworoczne będą 8)

Zdecydowanie udało nam się rozluźnić. W hiltonie obecnie są tylko trzy kotki: Dosia, Felka i Pumka. Dosia i Pumka po nowym roku wrócą na wolność, szukamy domu dla Feli, Plamki i trzech 8 miesięcznych kotek.
Dlatego gdy dziś zadzwonił kierwonik schroniska z pytaniem, czy wezmę małego kociaka, zgodziłam się.

Kicia jest cuda, ma ok. 6 tygodni, bardzo przytulaśna, trochę zasmarkana. Leczymy i szukamy domku panience :)

Obrazek Obrazek Obrazek
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Śro gru 31, 2008 22:06

Tak więc Kochani, wszystkim Wam życzę, aby nadchodzący Nowy Rok był rokiem spokojnym, żeby idąc ulicą nie dało się spotkać ani jednego bezdomnego kota, żeby nikt nie cierpiał, żeby każdy z Was zrealizował postawione sobie cele i swoje marzenia :)

I mały prezent na Nowy rok :)

Kto pamięta tego kawalera?

Obrazek Obrazek Obrazek

Podpowiedź: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79 ... podschodek
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Post » Czw sty 01, 2009 1:40

Też życzę wszystkiego najlepszego dla forumowiczów i kotecków :D

A Podschodek - Kuba wyrósł na wspaniałego kawalera. Dzięki Ci Emiś za Twoją troskę o niego - opłacało się :D Jest wspaniałym i ślicznym kotem :catmilk:

Jesteś :aniolek: Emiś!!!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Czw sty 01, 2009 11:03

Emiś pisze:Kto pamięta tego kawalera?

Obrazek Obrazek Obrazek

:) :)

A to jego nowa, kocia rodzinka:

Obrazek Obrazek Obrazek

Kotek, Młody i Stefan :)

Stefana też mają przeze mnie 8) Trafił do nich rok temu - kilka dni przed Nowym Rokiem.
Miałam pierwszy raz wyjechać w góry na Sylwestra. Przygotowania pełną parą, Hilton był wtedy w budowie (właśnie Artur go remontował), ja u siebie w domu miałam przeprowadzkę, Katię na tymczasie, moja mama przyczyniła się do tego, że u Artura wylądowała jeszcze Nataszka (przyszła do nas sąsiadka z dołu z kotem na rękach i mówi, że to chyba nasza kotka - mama patrzy, no Katia. Zdziwiła się jak uciekła z łazienki - była zamknięta, bo trwało wynoszenie mebli - no ale wzięła kotkę i poszła ją znów zamknąć w łazience. Katia grzecznie siedziała na pralce, a mama o mało zawału nie dostała. Identyczna, szylkretowa koteczka. Kotka niestety była w złym stanie, po kilku dniach odeszła ;( ). Przed wyjazdem poleciałam po coś do weta, wracam, a pod windą w mojej klatce siedzi kot 8O (nigdy u nas na klatce nie było kotów). Kucnęłam, zakiciałam, podszedł i wlazł mi na kolana 8) No i z powrotem do weta. Zapchlony, brudny okrutnie, świerzb z uszu wyłazi... No i znów do Artura po prośbie, coby kotka przetrzymał prze te kilka dni, gdy mnie nie będzie. Jak wróciłam, to oddać go już nie chcieli :lol:

Acha, no i żeby nie było, Kotka i Młodego sam sobie przyniósł ;)

A Podschodek - Kuba w najbliższym czasie trafi na kastrację :)

Emiś

Post » Pt sty 02, 2009 17:02

hopsa
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Pt sty 02, 2009 18:11

Niestety, z Sisi nie najlepiej :(

Wczoraj mała straciła apetyt, była bardzo apatyczna. Wieczorem i w nocy wymiotowała. Ma już założony wenflon, dostaje kroplówki, pobraliśmy krew do badania...

Potrzebne kciuki i ciepłe myśli...

Emiś

Post » Pt sty 02, 2009 18:27

Emiś pisze:Niestety, z Sisi nie najlepiej :(

Wczoraj mała straciła apetyt, była bardzo apatyczna. Wieczorem i w nocy wymiotowała. Ma już założony wenflon, dostaje kroplówki, pobraliśmy krew do badania...

Trzymajcie się cieplutko!!
Obrazek

Myszi

Od: Śro lis 02, 2005 12:19

Post » Sob sty 03, 2009 17:02

Myszi pisze:
Emiś pisze:Niestety, z Sisi nie najlepiej :(

Trzymajcie się cieplutko!!
Obrazek
:ok: :ok: :ok: musi być dobrze :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Wto sty 06, 2009 22:25

Z Sisi coraz gorzej :(

Dziś miała powtórzone badania krwi. 2 stycznia miała 35 tyś leukocytów (bardzo dużo), dziś 3,4tyś (bardzo mało). Podejrzewana jest pp. Dziś miała przetaczaną krew od ozdrowieńca. Jestem załamana i wykończona :(

W między czasie trafiła do nas piękna trikolorka, mama Bąbelka [']. Zostanie wysterylizowana i będziemy szukać dla niej domku, bardzo kontaktowa koteczka.

Wczoraj udało się wyadoptować trzy 9 miesięczne siostry. Dwie trafiły do jednego domku, jedna do innego.

Jutro możliwe, że do nowego Domu pojedzie Fela.

Emiś

Post » Wto sty 06, 2009 22:49

Kciuki za Sisi :!:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro sty 07, 2009 14:13

Amanda_0net pisze:Kciuki za Sisi :!:

:ok:

I za Ciebie Emiś, bądź dzielna! :aniolek:

Myszi

Od: Śro lis 02, 2005 12:19

Post » Śro sty 07, 2009 18:12

Widziałam dzisiaj Sisi- Boziu kochany, jaki to maleńtas!! Na fotkach wydaje się większa, a ona taka maleńka, drobniutka..
Emiś trzymaj się, ja tak jak pisałam Ci w esie- mogę przejąć póki co Hilton.
Byłam dzisiaj w Hiltonie, porobiłam koteczkom co trzeba, Dosia bidulka nadal płochliwa, za to Pumka (na którą ja osobiście mówię Czarna Agentka :twisted: ) dała mi się wymiziać strasznie!! Bała się na początku, tak jak ostatnio, ale jak zaczęłam sprzątać w jej boksie, to słyszę że mruczy i myślę sobie- a może tak nie cofać ręki tylko ją "na siłę" zacząć miziać. No i panna mi się tak rozmruczała, że żal mi było wychodzić!!
Jest przekochana, pokładała się cała z tego rozmruczenia, brzucholkiem do góry, a na koniec nawet były lekkie noski- eskimoski! :P :D
Bardzo mnie zaskoczyła, ale naprawdę myślę że jeszcze trochę czasu i może można by spróbować znaleźć jej domeczek... Jest cudowna! :1luvu:
Obrazek Obrazek

AguśSosnowiec

Od: Sob lip 21, 2007 14:34

Post » Śro sty 07, 2009 18:15

Aha- i dałam tricolorce zabaweczkę- najpierw nie bardzo wiedziała co i jak, ale potem już zaczęła szaleć :P
Jest prześliczna, napewno znajdzie się domeczek :lol:
Obrazek Obrazek

AguśSosnowiec

Post » Śro sty 07, 2009 18:16

A na koniec to jeszcze sobie podrzucę wątek :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek Obrazek

AguśSosnowiec

Post » Czw sty 08, 2009 12:32

Aguś, nawet nie wiesz, jak bardzo jestem Ci wdzięczna... Dzięki Agusiowi Fela pojechała wczoraj do nowego, stałego Domku :)

Ja delikatnie mówiąc padam na pysk. Kolejne noce nie dosypiam, a z kotką... no cóż, pozytywne jest to, że nie jest gorzej... wymioty zamieniły się na biegunkę. Ma apetyt, jest na diecie, ale wszystko przez nią przelatuje :( Cały czas dostaje kroplówki (już 6 dni). Dostaje b. silne antybiotyki, boję się, co będzie z nią w przyszłości... ale teraz nie mamy wyboru, bo albo one, albo przyszłości raczej nie będzie :(
Praktycznie cały czas leży, czasem troszkę pochodzi po mieszkaniu. No i waży teraz 800g... a po dokładnym obejrzeniu zębów, okazuje się, że ona ma ok. 3 miesiące...

Emiś

[poprzednia][następna]