Prośba o pomoc w zakupie materiałów na domki. DZIĘKUJĘ!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 05, 2009 11:05 Prośba o pomoc w zakupie materiałów na domki. DZIĘKUJĘ!!!

Jestem na forum kilka lat, nigdy nie prosiłam forumowiczów o pomoc finansową. Tym razem złamałam się i bardzo serdecznie proszę. Chodzi o zakup materiałów na domki dla kotów.
Jak niektórzy wiedzą robię „hurtowo” domki dla kotów z pozyskiwanych pudeł styropianowych.
W tym sezonie piwnica stała się moim drugim mieszkaniem, spędzałam tam dziesiątki godzin. Zrobiłam rekordową w moim przypadku liczbę 56 budek. Mogę wskazać wszystkie miejsca, gdzie budki pojechały (m.in. działki, cmentarze, podwórka, wiele przekazałam indywidualnym karmicielom).
Domki moje są proste, jednak mimo prymitywnego wyglądu wymagają nieco pracy i materiałów – pianka montażowa, grube folie, taśmy do oklejania, pleksi na daszki. Do tego koszty transportu samych pudeł, polaru, itp.
Na jesieni dostałam na ten cel trochę grosza od pewnej fundacji. Pokryło to tylko pewien procent moich wydatków. Zaznaczam, że nigdy nie biorę od nikogo pieniędzy za domki. Traktuję to jako jedną z form mojej pomocy kotom. Jest mi bardzo niezręcznie to wszystko pisać ale teraz sytuacja zmusiła mnie do wyciągnięcia ręki „po prośbie”, Mam nadzieję, że to wyjątkowo.
Ostatnio zdobyłam jeszcze kilkanaście pudełek. Są takie znane mi miejsca, gdzie koty już na nie czekają marznąc. Zima zaatakowała. Wczoraj zabrałam do domu młodego, oswojonego kocurka śpiącego pod samochodem. Nie miał się gdzie schować. Pudła stoją a ja jestem bezradna i załamana, bo mam totalny kryzys finansowy. Pod kreską jestem non stop ale obecnie jestem pod bardzo grubą, czarną kreską.
Dlatego bardzo serdecznie proszę osoby, które mogą pomóc w przygotowaniu kolejnych domków o jakieś grosze. Obecnie potrzebuję:

2 pianki montażowe – ok 13 zł/ szt, Jeżeli dam radę dotrzeć do Castoramy, to może taniej. Razem 26 zł
5 taśm hydraulicznych – ok 22 zł/szt. Razem 110 zł.
18 płytek z czarnego pleksi o wymiarach 0.25 x 0.50 m na daszki. To daje ponad 2,20 m kw.
Jeden metr kw kosztuje ok 60, czyli łącznie ponad 130 zł.

Łączny koszt to ok 250 zł. O ile ktoś zdecyduje się pomóc, rachunki (paragony) zakupu tych materiałów będą do wglądu (np. zeskanownia) dla zainteresowanych.

W imieniu swoim i kociastych bardzo proszę i z góry dziękuję.
Agnieszka
Ostatnio edytowano Wto sty 20, 2009 9:46 przez Prakseda, łącznie edytowano 1 raz
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon sty 05, 2009 11:10

Agnieszko - nie czuj się niezręcznie, nie prosisz dla siebie, prosisz dla kotów, każdy czasem bywa w sytuacji gdy właśnych środków nie starcza. Trzymajmy wątek w góze :ok:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon sty 05, 2009 11:41

Praksedo, jak wygląda ta taśma, która jest Ci potrzebna?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon sty 05, 2009 11:41

Podniose a przy okazji zapytam.
Gdzie zdobyc kawalek plexi do okienka piwnicznego? W marketach wielkie blaty chca sprzedawac.
Musze poszukac watku jak sprytnie te okienka zabezpieczyc. Powiesilam ostatnio moja z "zaluzje" z twardej koszulki na dokumenty i zrobilo sie zdecydowanie cieplej. Mysle, ze w budkach tez by to mozna wykorzystac.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon sty 05, 2009 11:45

Agnieszko pianke montażową już masz :wink:
tylko jak mam ci dostarczyc. :?:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon sty 05, 2009 12:02

Pomóżmy Praksedzie budować domki na zimę!

Agnieszko. Bardzo proszę o numer konta. Nalegam. Coś dorzucę do rachunku za materiały.

No i mam jeszcze polar, w razie czego, gdyby zabrakło :wink:

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pon sty 05, 2009 12:06

Jana pisze:Praksedo, jak wygląda ta taśma, która jest Ci potrzebna?

No tak, zgłaszają się same osoby bardzo aktywne, które robią wystraczająco dośc dla kotów. Ja nie mam odwagi przyjmować od takich osób, od Ciebie Jano.
Dzieki za gotowśc pomocy.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Pon sty 05, 2009 12:07

Jano, Dorciu piszę pw.

Prakseda

Post » Pon sty 05, 2009 12:22

Praksedo, poproszę o nr konta,
wychodzę niedługo, coś tam przeleję :wink:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pon sty 05, 2009 12:22

Agnieszko ,numer konta na pw poproszę.

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Pon sty 05, 2009 12:24

Praksedo, a odrobina polaru się przyda?
(naprawde odrobina, najwyżej na dwa domki starczy :oops: ). Jeśli tak, daj prosze znac na PW - nie pamiętam dokładnie Twojego adresu, mogłabym podrzucić nieco po pracy w środę/czwartek może

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pon sty 05, 2009 12:29

ja mam jakieś poduchy, których nie używam, może nadadzą się do wypełnienia budek? nie są za duże.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon sty 05, 2009 12:40

Uschi i Tajdzi, dziękuje bardzo, mam duży zapas polaru. Jest najlepszy do budek.

Prakseda

Post » Pon sty 05, 2009 12:40

OK.
Wieczorem wrzucę jakiś ekspresowy bazarek zatem.

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pon sty 05, 2009 12:44

Lidka pisze:Podniose a przy okazji zapytam.
Gdzie zdobyc kawalek plexi do okienka piwnicznego? W marketach wielkie blaty chca sprzedawac.
Musze poszukac watku jak sprytnie te okienka zabezpieczyc. Powiesilam ostatnio moja z "zaluzje" z twardej koszulki na dokumenty i zrobilo sie zdecydowanie cieplej. Mysle, ze w budkach tez by to mozna wykorzystac.

Lidko, ja znam takie dwa sklepy, specjalizując się w pleksi. Tam przycinają od razu pod wymiar.

Ale sprawdź dobrze markety. Ja wiedziałam w OBI takie małe kawałki przeźroczystej pleksi chyb 50 x 50 cm. One były nie w dziale budowlanym (tam są wielkie plyty) tylko w meblowym.

Prakseda

[następna]