Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 31, 2008 9:28

Nie omieszkam - bardzo chętnie wpadnę w przyszłym roku :P
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Śro gru 31, 2008 10:04

No to my też wszystkim życzymy szczęśliwie zakoconego Nowego Roku! :D :kitty: :cat3: :catmilk: :dance: :dance2:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pt sty 02, 2009 16:32

Witam po szaleństwach sylwestrowych! :D Jak tam przeżyły to kicie? Moje ok :) U nas na osiedlu było w miarę spokojnie :)

nanetka

Post » Pt sty 02, 2009 23:28

U nas też spoko. Kotki miały pod ogonkami petardy i huki za oknem :D. Położyły się w fotelu i przespały północ :D. Pańcia je musiała obudzić, by wycałować na okoliczność Nowego Roku :balony: :cat3: :catmilk: :kotek: .
A śliczności moje spały sobie tak :D:
Obrazek

Chyba coraz bardziej się do siebie zbliżają :D :1luvu: .

Dziś szaleństwom nie było końca 8O . Chciałam uchwycić te ich cudowne gonitwy, łapania się za łebki, turlania po podłodze, ale nie dało rady :(. One są zbyt szybie i uciekały mi z pola widzenia :? . Udało mi się sfotografować krótkie chwile przerwy (gonitwa dziś wieczorem trwała ponad godzinę! 8O ):

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No i życzymy Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku! :D
:balony: :dance: ...z kotkami :lol: :cat3: :catmilk: :kotek:.
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Sob sty 03, 2009 11:16

To znów ja, Gagunia :D. Od rana strasznie mi się chce bawić i szaleję po całym mieszkaniu :dance: :lol:.
Niunia mi się przygląda, ale pewnie zaraz dołączy do mnie :mrgreen: .

Zobaczcie, jaka jestem śliczna :1luvu: :

Obrazek Obrazek Obrazek

I powiem Wam jeszzce coś w wielkiej tajemnicy - dorwałam się dziś rano do kwiatków Pańci i kopałam w nich na całego, że aż ziemia fruwała po całym mieszkaniu :lol: . Strasznie się to mojej Dużej nie spodobało i troszkę się na mnie zezłościła, a ja nie wiem dlaczego :? 8O . Tak fajnie się mi kopało, a ona skrzyczała mnie, że pobrudziłam sobie moje śliczne łapeńki i że mam glebę za pazurkami :roll: . Phi, też mi coś, przecież sobie zaraz umyję, bo ja bardzo czyściutka jestem :lol: .

Nie rozumiem czasem tych ludzi 8O - sikać na łózko NIE, kopać w doniczkach tez NIE, to co im sprawia przyjemność? :P :twisted:
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon sty 05, 2009 12:14

No witaj Gadżeciku! Umiesz pisać? :P A Twoja Pańcia skarżyła, że nie potrafisz :D :wink: Szalej maleńka szalej. Duża musi wiedzieć, że ma koty w domu :P Pewnie z Pepsi byś się skumplowała :D Ona też tak psoci :lol: Buziaki dla Was! :love:

nanetka

Post » Pon sty 05, 2009 22:30

nanetka pisze:No witaj Gadżeciku! Umiesz pisać? :P A Twoja Pańcia skarżyła, że nie potrafisz :D :wink: Szalej maleńka szalej. Duża musi wiedzieć, że ma koty w domu :P Pewnie z Pepsi byś się skumplowała :D Ona też tak psoci :lol: Buziaki dla Was! :love:

Ano umiem, bo ja już taka zdolna dziewczynka jestem :D. Malutka, ale baaardzo utalentowana :lol: .
Tylko ciiiiii, nic nie mówcie mojej Dużej (przed nią to ukrywam :oops: ), bo mnie za wcześnie do szkoły wyśle, a ja tak bardzo lubię się bawić i szaleć :dance: :smiech3: .
I wiesz co nanetko, bardzo chętnie poznałabym Pepsi, bo Niunieńka nie zawsze chce ze mną psocić, a to takie fajne jest, jak potem Duża się złości :P. Śmiać mi się z tego chce, bo i tak za chwilkę robię to samo :ryk:.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Wto sty 06, 2009 12:30

Ulla pisze:Ano umiem, bo ja już taka zdolna dziewczynka jestem :D. Malutka, ale baaardzo utalentowana :lol: .
Tylko ciiiiii, nic nie mówcie mojej Dużej (przed nią to ukrywam :oops: ), bo mnie za wcześnie do szkoły wyśle, a ja tak bardzo lubię się bawić i szaleć :dance: :smiech3: .
I wiesz co nanetko, bardzo chętnie poznałabym Pepsi, bo Niunieńka nie zawsze chce ze mną psocić, a to takie fajne jest, jak potem Duża się złości :P. Śmiać mi się z tego chce, bo i tak za chwilkę robię to samo :ryk:.

No jasne, że nic nie powiemy! 8) Nikt nic nie wie :wink: I zapraszamy Ciebie, Niuńkę (oczywiście jeśli będzie mieć ochotę na wyprawę) i Dużą do nas na zabawę :D :surprise: :balony: :partygirl:

nanetka

Post » Wto sty 06, 2009 12:38

Nanetko, może mój Saniszon też mógłby się przyłączyć? :oops:
Wiesz co, Ulla? W tych doniczkach coś jest ... Saniszon bardzo lubi załatwiać swoje sprawy w doniczkach z ziemią, gdzie nic nie rośnie. Odkryłam to dnia pewnego, jak zastałam doniczkę rozkopaną a obok, w miscec z owocami - sic! - wielkie sioo :ryk:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Wto sty 06, 2009 15:18

Arsnova pisze:Nanetko, może mój Saniszon też mógłby się przyłączyć? :oops:

Ależ oczywiście że tak :) Serdecznie zapraszamy do wspólnej zabawy :D :dance: :spin2:

nanetka

Post » Wto sty 06, 2009 15:20

Arsnova pisze:Wiesz co, Ulla? W tych doniczkach coś jest ... Saniszon bardzo lubi załatwiać swoje sprawy w doniczkach z ziemią, gdzie nic nie rośnie. Odkryłam to dnia pewnego, jak zastałam doniczkę rozkopaną a obok, w miscec z owocami - sic! - wielkie sioo :ryk:

Coś w tym jest, bo Pumka jak była mniejsza to też się zabierała do rozkopywania ziemi z takiej dużej donicy... Kiedyś przy okazji takiej zabawy zrobiła mi brudnymi łapami małe picasso na ścianie :D :twisted: Ale donicy już nie ma - pojechała na przechowanie do moich rodziców, bo to był trujący kwiatek a Pepsi go chciała obgryzać... :wink: 8)

nanetka

Post » Śro sty 07, 2009 15:36

Dżem dobry! :D To my: Puma i Pepsi (piszę ja - Puma). Chciałyśmy się dowiedzieć co u naszych koleżanek słychać? :D

Pozdrawiamy i przesyłamy wieeeeelkie mizianki!

Puma :catmilk: i Pepsi :cat3:

nanetka

Post » Czw sty 08, 2009 22:20

Witajcie śliczne dziewczynki :D.
Moje kochane maleństwa właśnie padły po wieczornej gonitwie, a Pańcia zaraz musi wziąć się za porządki, by posprzątać pobojowisko, jakie pozostawiły 8O .
Gagunia uwielbia grzebać w doniczkach, a wiadomo, co za tym idzie :twisted: . Co prawda żaden kwiatek nie wylądował jeszcze na podłodze, ale za to ziemi cała masa :twisted: .
Niunieńka też miała etap kopania w doniczkach, ale dość szybko zaprzestała tej zabawy (Niunieńkę adoptowałam w wieku ok. 9-miesięcy). Mam więc nadzieję, że Gagunia też z tego wyrośnie :? .

Między dziewczynkami jest chyba coraz lepiej. Oczywiście sykom, warkom i szarpaniu w czasie zabawy nie ma końca, ale przypuszczam, że nie ma w tym złości, tylko tak właśnie panieneczki się zabawiają 8O .
Niuniunia chyba już pogodziła się z myślą, że Gagunia wkroczyła w jej światek jedynaczki :D. Jest dużo spokojniejsza, ślipka bez złości i strachu, no i wróciła już do niektórych zachowań sprzed adopcji Gagusi :D. Robi mi łuczki, o których zapomniała przez 1,5 m-ca, wskakuje na kanapkę, gdy leżę, wchodzi sama na biurko, naciąga o moją nogę grzbiecik :1luvu: .

Mam nadzieję, ze jeszcze troszkę i moje dziewczynki pokochają się jak Pumcia i Pepsi :love: .

Nadal jednak nie wpuszczam Gaguńki do sypialni :(. Zostawiam jej na noc do dyspozycji całe mieszkanie, a zamykam się w sypialni z Niunienką. Myślę też, że ta nocna izolacja dobrze zrobiła Niuni na psychikę.
Zal mi Gaguni, że nie śpi za nami, ale na chwilę obecną jest to chyba najlepsze rozwiązanie :? .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pt sty 09, 2009 0:59

Moje dziewczynki jadają już razem w pełnej komitywie :D.
Zrobiłam te zdjęcia dla ich równoległych ogonków :lol:

Obrazek Obrazek
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pt sty 09, 2009 13:03

Super zdjęcia :) No, dziewczynki, że tak powiem, lekko się różnią gabarytowo 8O :D Muszę zrobić też takie foty moim pannom jak jedzą. To dopiero Flip i Flap :lol: Śliczne dziewczyny :love: :1luvu:

nanetka

[poprzednia][następna]