Zulusek i Nikita część I

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 04, 2009 23:10

Zulus sliczny i widac, że dużo zdrowszy.
Magdaradku dobrze, że go wzięłaś :D
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon sty 05, 2009 9:07

Georg-inia, masz rację. On bardziej zintegrował się po prostu z kotami. Ludzie są ci źli, bo dają niedobre tabletki i kłujki w doopkę. No, czasem fajni są, bo jedzonko dadzą.
Tak, jak tylko Ciocia CC pozwoli - to zaczynamy szukać domku! Tylko czy ktoś będzie chciał płochacza? :roll:
Choć pięknie umaszczonego i zadartym noskiem? (tak Gosiu, on ma zadarty, śliczny nochalek :) )
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon sty 05, 2009 9:08

Bedzie chcial na pewno. Moja Melusia tez jest strachliwa - boi sie gwaltowniejszych ruchow i wtedy czmycha, ale sama przychodzi na mizianko, wiec nie jest zle :) Ps. Ty nie w pracy?:P

ajszus

Od: Nie sie 03, 2008 11:24

Post » Pon sty 05, 2009 9:11

ajszus pisze:Bedzie chcial na pewno. Moja Melusia tez jest strachliwa - boi sie gwaltowniejszych ruchow i wtedy czmycha, ale sama przychodzi na mizianko, wiec nie jest zle :) Ps. Ty nie w pracy?:P

:oops: no w pracy właśnie :oops: :wink:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon sty 05, 2009 9:48

Magda tak jak pisałam z moim pierwszym tymczasem Figą było dokładnie tak samo. Zakumplowała się ze Szprotką a przed nami zwiewała. Wzięta na ręce owszem, wywalała brzuszek i nadstawiała główkę do głaskania, ale na poziomie podłogi zwiewała. W ogłoszeniach nie było to wyraźnie napisane. Domek się zakochał a płochliwość zrzucił na kark przeprowadzki, zmiany miejsca i uznał za normalność. Po tygodniu dostałam zdjęcia Figi wtulonej w dużych z wiadomością że już się przyzwyczaiła, nie ucieka, ładuje się na kolana, do łóżka i przytula. Tyle tylko że Figa to ich jedyny kot, nie ma kociego towarzystwa wiec musiała się zakumplować z ludźmi :)

A teraz mam odwrotnie. Ashki nie mogę od siebie odkleić :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon sty 05, 2009 9:53

czyli lepiej będzie szukać Zulkowi niezakoconego jednak domku...
Obrazek

magdaradek

Post » Pon sty 05, 2009 9:58

Zadymiony Zadarty Nosek :love: na pewno znajdzie domek znakomity :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon sty 05, 2009 10:11

magdaradek pisze:czyli lepiej będzie szukać Zulkowi niezakoconego jednak domku...

Nie no Madzia, wiadomo że zawsze lepiej jak kot ma kocie towarzystwo. Idealną opcją był by domek niezakocony, gdzie Zulusek był by pierwszym kotem, a po miesiącu domek by się dokocił. Ech, rozmarzyłam się :) ale co, nie wolno :)

gosiaa

Post » Pon sty 05, 2009 10:26

Ja też tak sobie będę marzyć!! wolno!! A może się spełni :)

tylko cholerka, będę musiała niedługo zdjęcia kotkowi porobić do ogłoszeń, a ja ładnych to nie umiem :( sprzęt nie jest wysokiej klasy, a moje mieszkanie ciemne niestety...no, ale zobaczymy......jeszcze chwilka, niech te oczka łzawić przestaną :)
Obrazek

magdaradek

Post » Wto sty 06, 2009 18:24

Mały po przeglądzie u CoolCaty. Ciocia maluszka pochwaliła :) że oczka już ładne, że nosek suchy, że kształt gruszki nadal idealny :twisted:
Kończymy antybiotyk. Pozostajemy na samym scanomune. Mamy 7 kapsułek. Jeśli z małym wszystko będzie ok przez ten tydzień, to po skończeniu tabletek zaszczepimy Zuluska :)
Tak więc proszę o kciuki, żeby nic złego się nie wydarzyło i żeby malucha można było szczepić, bo wtedy możemy zacząć szukać domku :D
Obrazek

magdaradek

Post » Wto sty 06, 2009 19:08

Oj super że Zulusek zdrowieje. Żeby tylko teraz jakiś grzyb nie wylazł jak to one mają w zwyczaju :twisted:

gosiaa

Post » Wto sty 06, 2009 19:23

gosiaa pisze:Oj super że Zulusek zdrowieje. Żeby tylko teraz jakiś grzyb nie wylazł jak to one mają w zwyczaju :twisted:

ejjjjj, Ciocia nie kracz!!!!!!! Żadnych grzybów!!!! :roll:
Obrazek

magdaradek

Post » Wto sty 06, 2009 21:04

Kciuki oczywiscie trzymamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Super, ze maludek juz w taaaakiej formie :D :D :D Pieknie go wychuchalas, Madziu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto sty 06, 2009 21:13

magdaradek pisze: Mały po przeglądzie u CoolCaty. Ciocia maluszka pochwaliła :) że oczka już ładne, że nosek suchy, że kształt gruszki nadal idealny :twisted:
Kończymy antybiotyk. Pozostajemy na samym scanomune. Mamy 7 kapsułek. Jeśli z małym wszystko będzie ok przez ten tydzień, to po skończeniu tabletek zaszczepimy Zuluska :)
Tak więc proszę o kciuki, żeby nic złego się nie wydarzyło i żeby malucha można było szczepić, bo wtedy możemy zacząć szukać domku :D

z wyboldowanym to ja bym polemizowała :twisted: to żaden Zulusik, to Czaka w pełnym wymiarze. Magda kota upasła i urosła do nieprzytomności, wiem, bo widziałam oczami... Gdzie jest Zulusek? :twisted:

:D
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sty 06, 2009 21:35

Ale ci migiem poszło to odchuchiwanie Zuluska :D Jeszcze trochę i będzie jak nowy!
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

[poprzednia][następna]