Banda Prawdziwych Drani. Part One. PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 03, 2009 21:04

FluszakPluszak pisze:Takie słodkie koteczki :1luvu: Jak można je nazywać draniami? :?

tak, to SĄ Dranie :twisted: może z wyjątkiem Bidusi, o której jeszcze nie napisałam... ale reszta to Dranie, darmozjady, spaśluchy, pchlarze, a jeden (najmłodszy, też jeszcze nieobsmarowany;)) to dodatkowo niewątpliwy półgłówek :roll: :twisted:
żrą jak bestie to co do ich żarcia należy, a mimo to bezceremonialnie okradają mnie z moich nędznych racji żywnościowych :roll: nie zarobiły w życiu ani grosza, a drapią/gryzą/olewają (Li :twisted: )/rozwalają meble, przegryzają kable, niszczą framugi drzwiowe, w dodatku potrafią chorować za ciężkie pieniądze :roll: :twisted: ... szaleją w nocy jak pijane zające (a raczej jak stado słoni :roll: ), nie dają mi potem tego odespać w dzień, a potem w nocy znowu szaleją... kiedy tylko wchodzę do kuchni, natychmiast przybiegają jak stado sępów :roll: , nie dadzą mi nawet zrobić sobie herbaty...
a już tego co Norek zrobiła to w ogóle prawo nie przewiduje :twisted: (i tu nie chodzi o samą gumkę... chodzi o swego rodzaju konsekwencje...)

piszę jeszcze dziś o Ropku;)
Ostatnio edytowano Sob sty 03, 2009 23:02 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob sty 03, 2009 21:18

a, niech będzie jeszcze jeden...

4. Ropulek Serce Moje, Najpiękniejszy i Najmądrzejszy :1luvu:
Inaczej Żabsko, Spaślak, Puszi, La Puch, Hrabia Ropula, Rop, Ropuch, Żabot, Żabota, Żabiszon, Ropek, Ropcio, Puchatek, Puchatynek i inne;)

Młodszy od Liliana i Norci o jakieś cztery miesiące, potomek niejakiej Misi zamieszkałej w inspektach przy ulicy Pustolej w Warszawie.
Kiedy wyprowadzałam się od rodziców 'na swoje', marzyłam, że będę mieć (UWAGA!) AŻ DWA koty. Kotki - baby, bo jakoś tylko baby miewałam w dzieciństwie i byłam przekonana (głupio :twisted: ), że baby są milsze, grzeczniejsze i zgodniejsze :roll: Wymarzyłam sobie babę burą i babę czarną: Julkę i Zosię... Jak już wiecie, Lisio (pierwotnie Julisia) jest niby babą i jest właściwie bury (choć dla mnie marmur i bury to zupełnie co innego;) mam jakiś taki hmm uraz do marmurów, chociaż są śliczne :twisted: ), natomiast Tadeusz (=Zosia;)) i Norcia, jakkolwiek baby pełnoprawne, nie są w całości czarne. Wobec powyższego, będąc już szczęśliwą mamusią tego trojga badziewia, nadal marzyłam o czarnej kotce :roll: Pewnego dnia przypadkiem przeczytałam ogłoszenie o malutkiej czarnej koteczce do adopcji, zadzwoniłam... i już nastepnego dnia pojechałam po rzeczoną koteczkę na ulicę Pustolą.
Oczywiście na miejscu nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzić czy to aby na pewno koteczka (kiedy widzę kota, ulatniają mi się ze łba resztki rozumu :oops: może z czasem jestem coraz bardziej opanowana - Dranie powoli oduczają mnie lubienia kotów :twisted: :wink: - ale wtedy miałam ich w domu o 2/3 mniej niż teraz...). Pogadałam, zapakowałam do kontenera i zabrałam. A śliczne toto było :love: , takie puchate, wielkookie i krzywołapne :love: Póltora dnia trwałam w przekonaniu (i mamiłam tymże moje ogoniaste współlokatorki), że oto mamy czwartą dziewczynkę... Do czasu, kiedy 'dziewczynka' postanowiła wylizać sobie to, co miała pod ogonkiem :oops:
W przeciwieństwie do historii z Julianem i autobusem :twisted: , tutaj dziękuję losowi za fakt, że Żabuś trafił do mnie przypadkiem... Jak już pisałam, nie miałam wtedy doświadczenia z kocurami i świadomie bym sobie chyba kocura nie wzięła, a tak... Kocham go :1luvu: Ja wiem, że tak nie można - faworyzować i wychwalać tylko jednego z dzieci;)... Wiem, że to jest zwykły, spasiony, przewalisty, leniwy kocur-histeryk, którego jedynym zainteresowaniem jest obecna/przyszła zawartość misek/mojego talerza/szafki z kocim żarciem/lodówki... Wiem, że jest niezgrabny, ma płaski żabi pysk i krzywe krótkie łapy... Ale ja go i tak kocham :oops: :1luvu: Za ten niepowtarzalny wyraz ślepii, namolność i wtulanie się w moje ramię łbem z całej siły... za histeryczne miauki i szarpaniny, kiedy akurat nie ma ochoty być brany na ręce... za spanie na środku mojego (?) łóżka w kłębku z błogim wyrazem paszczy... Żabuś :1luvu:
Niemniej jednak też jest oczywiście Draniem. Przez większość doby czatuje przy miskach, a w międzyczasie urządza szalone galopady z jednego końca mieszkania w drugi - moje kochane 6-kilogramowe chucherko :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sty 09, 2009 19:36 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 4 razy
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob sty 03, 2009 21:21

Ojej ojej ojej :love: :love: :love: :love:
Norcia klonik mojego Gagatka :love:

Uważaj, żeby dranie nie dorwały wątku Mru albo Chlorów - wtedy już kompletnie będziesz miała przegwizdane :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob sty 03, 2009 21:24

O, nareszcie cuś czarnego :D Bo jak pamiętam z jakichś Twoich wynurzeń, że Ty głównie w czarnych kotach gustujesz i myślałam, że u Ciebie czarno całkiem. A tu i inne kolorki się trafiają :D
Fajne kitulce :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob sty 03, 2009 21:28

ja już i tak mam permanentnie przegwizdane od ponad czterech lat - a z każdym kolejnym Draniem coraz bardziej :roll: zresztą chyba sam jeden Liluś jest gorszy niż cała reszta razem wzięta, a był tu pierwszy... :roll: :twisted:

Wielbłądzio

Post » Sob sty 03, 2009 21:29

pisiokot pisze:O, nareszcie cuś czarnego :D Bo jak pamiętam z jakichś Twoich wynurzeń, że Ty głównie w czarnych kotach gustujesz i myślałam, że u Ciebie czarno całkiem. A tu i inne kolorki się trafiają :D
Fajne kitulce :D

ha, bo i pozostałe pięć jest czarne :D

Wielbłądzio

Post » Sob sty 03, 2009 21:34

:D :D :D
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Sob sty 03, 2009 22:27

Wielbłądzio pisze:2. Tadeusz
Też kotka. Na początku miała zresztą na imię Zosia :roll: :mrgreen:
Przyniesiona do domu w miesiąc po Liszku, coby Maleństwo miało koleżankę... Jest od "Maleństwa" :twisted: kilka miesięcy starsza, także skrycie liczyłam na rozkwit jej niezrealizowanego instynktu macierzyńskiego - na próżno, ponieważ od samego początku przyduszała Liszka do podłogi, gryzła, tłukła i chyba nawet chciała zjeść :roll: Dla mnie - stoicko miła i układna, w końcu zorientowała się szybko, że to się opłaca :twisted: Dla gości - pierwsza podchodzi pod nogi, nadstawia główkę, mruczy... tylko po to, żeby po kilku/kilkunastu minutach przejechać każdemu naiwnemu Gościowi rozczapierzonymi szponami po ręce :twisted:
Outsiderka, wyznawczyni filozofii Zenona z Kition :wink: , stąd jej przydomek "Siła Spokoju" i imię na cześć naszego polityka-propagatora tego hasła :wink: Kocica złośliwa, pamiętliwa, egoistka. Jako jedyna w stadzie potrafi pobić niepełnosprawną Bidzię :twisted: :twisted: :twisted:
Nie wiem, po co w ogóle toto trzymam :twisted:

W dodatku nie pozwala się fotografować: ucieka albo syczy :roll:
Obrazek

CDN.

No coś jakbym o Paskudzie czytała :twisted: :twisted: :twisted:
Czuję jakąś wspólnotę losów :lol:

EDIT: Pardon, Paskuda nawet dla mnie nie jest miła :(. Od czasu do czasu zaszczyci mnie swoim królewskim spojrzeniem, a nawet (o dzięki, o Pani!) pozwoli się pogłaskać.
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Sob sty 03, 2009 22:39

chciałam Wam pokazać dla porównania młodziutką Norkę-Anorkę, ale jak widać Wielbłądy nawet skanować nie umieją po ludzku :roll:

Obrazek Obrazek
i teraz;): Obrazek

PS. trójkąciki wycięte w uszach Norci i Tadzia to dzieło pewnego weta, który postanowił napiętnować mi moje własne domowe kotki :twisted: tylko dlatego, ze sterylizowałam u niego ileś dzików...
ech, w sumie trochę rozumiem roztargnienie, ale... moje Dranice mają dziury w uszach już na całe życie :roll:
Ostatnio edytowano Sob sty 03, 2009 22:45 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz

Wielbłądzio

Post » Sob sty 03, 2009 22:43

Zdjątko się otwiera. A o to czarne też chciałam zapytać, bo zapamiętałam,że gdzieś było,że czarne lubisz..To już wiem :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob sty 03, 2009 22:46

no się otwiera, tylko chciałabym bez tego białego :roll: chyba powinnam toto jakoś wyciąć :roll:

Wielbłądzio

Post » Sob sty 03, 2009 22:53

Wszystkie takie fajny :mrgreen:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob sty 03, 2009 23:54

reszta Draństwa zostanie zaprezentowana jutro (lub pojutrze, o ile jutro zechce mi się uskuteczniać sprzątanie...), tymczasem...
niedawno dokonałam pewnego zamówienia w sklepie internetowym. okazało się jednak, że część rzeczy muszę wymienić... zabrałam się zatem za ich ponowne pakowanie, tymczasem rozszarpane (nie, tym razem nie przez Dranie :oops: to ja zachowuję się w taki sposób, kiedy w opkaowaniu kryje się ładna bielizna :oops: :oops: ) pudełko postawiłam w korytarzu do wyrzucenia. wracam, a tam... 8O
Obrazek Obrazek
przez chwilę zastanawiałam się, czy może jednak tego rozszarpanego pudełka, z obecną zawartością rzecz jasna :twisted: , nie zapakować i nie nadać :wink: miałabym chociaż o jednego złośliwego burasa mniej :twisted:

Wielbłądzio

Post » Nie sty 04, 2009 0:04

O, wreszcie :) :)
To ja sobie zaznaczę teren i poczekam na c.d. :smokin:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Nie sty 04, 2009 1:18

na razie tylko "zaznaczę", a doczytam jutro, bo już późna pora jest ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

[poprzednia][następna]