ADOPCJE PUCHATKOWA II.. proszę o zamknięcie..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 31, 2008 18:30

:ryk:
Serniczek

Post » Czw sty 01, 2009 2:11

Melduje ze Coccolino coraz smielej wychodzi spod lozka, wlasnie lezy za mna na oparciu fotela - po uprzednim mizianiu z traktorkiem :wink:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Pt sty 02, 2009 17:11

Sabeena_ pisze:Melduje ze Coccolino coraz smielej wychodzi spod lozka, wlasnie lezy za mna na oparciu fotela - po uprzednim mizianiu z traktorkiem :wink:

A jak tam jajeczka?
:ryk: :ryk: :ryk:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt sty 02, 2009 20:27

To pierwsza wesja listy - zirrael, Edzina - czy cos byscie poprawily??

aamms i Serniczku czy jakies przeoczylysmy??

Ruda persica, kotka 2 letnia – DT Warszawa (nie do adopcji jeszcze)
Biały pers, samiec, 1,5 roku – DT Warszawa (nie do adopcji jeszcze)
Basza, samiec ok. 8 lat – DT Zielona Góra do adopcji
Persia niebieska szylkretka z białym – DT Bydgoszcz – do adopcji
Gizmo, samiec niebieski 4 lata – DT Bydgoszcz – do adopcji
Odessa – exo kotka – 7 lat – DT Bydgoszcz – do adopcji
Puchacz, samiec bezowy, ok. 3 lat – DT Legnica (jeszcze nie do adopcji)
Kotka colorpoint ok. 4 lat – DT Warszawa (jeszcze nie do adopcji)
Kotka niebiesko biala, ok 12 lat - DT Kraków (do adopcji)
Kotka czarna ok 1 roku - DT Warszawa (jeszcze nie do adopcji)
Kocurek czarny ok 1 roku - DT Warszawa (jeszcze nie do adopcji)
Kocur rudy ok 5 lat - DT Warszawa (jeszcze nie do adopcji)

Jesli ktos jest zainteresowany adopcja Puchatka prosimy o kontakt na pw z aamms albo Serniczkiem!!

persy_do_adopcji

Od: Wto gru 30, 2008 23:45

Post » Pt sty 02, 2009 21:07

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Lepszym 2009 ROku :)

kochajaca_kociska

Od: Śro paź 29, 2008 16:31

Post » Sob sty 03, 2009 12:27

Pomysł z listą - super! Zwłaszcza dla początkujących zabieganych internautów. Bo pierwsze co przychodzi na myśl to właśnie allegro czy alegratka i popyt pseudohowcy mają zapewniony ( bo że są hodowle i pseudo wiem dopiero od niedawna - właśnie z forum). Do głowy nie przyjdą takie miejsca jak to forum. Miałam to szczęście że trafiłam na Edzinę, która nie popuściła i mimo że nie miał już kici o którą pytałam podesłał mi linki. I stąd mam Chmurę. A może to ona nas ma? W każdym razie - wielki dzięki Edzina!!!! Wiem że mogła wziąć dachowca czy inną biedę schroniskową - ale miałam marzenie - puchatka. No i spełniło się. Teraz chcę spełnić swoje drugie marzenie - maine coon. I mam nadzieję ze dzięki sieci się spełni ( coby nie zapeszyć). Bo dodatkowo mam fanaberię - chcę przy okazji pomóc jakiemuś zwierzakowi znaleźć dom. Tak więc listy czy zbiorcze informacje w jednym miejscu to super rzecz. Bo nieumiejętność znalezienia informacji, odsiania ich z masy internetowego śmiecia to nie tylko lenistwo. To b.często brak czasu i wiedzy jak szukać. Dziewczyny - to co robicie jest naprawdę o.k.!.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Sob sty 03, 2009 12:35

Dzięki Jek..
Ale nie pisz 'robicie' tylko 'robimy'..
Ty też masz w tym swój udział.. :1luvu:

Wrzuciłam listę na pierwszą stronę..
Dorzucę jeszcze tekst umowy adopcyjnej i wymagania jakie powinien spełniać potencjalny dom stały..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob sty 03, 2009 13:44

Ja tam jestem tylko pioneczkiem spełniającym swoje egoistyczne zachcianki. Ale jakby co w wiadomych Ci dziedzinach - to służę. No i oczywiście wokół Olsztyna tak do 50 km mogę pojeździć. Tylko tutaj jakaś posucha na puchatki (oby!!!). Albo nie daj Boże ja nie umiem szukać?

Jek

Post » Sob sty 03, 2009 23:34

Świetna robota.
W przyszłym tygodniu dam znać jak badania Juli a szczególnie poziom cukru. Julia jak na swój wiek trzyma się super. Jest bardzo silna fizycznie i psychicznie. Bawi się myszką i piórkiem jak kociak. Mięso surowe pochłania i to w takiej ilości że mnie szokuje. Przynajmiej wtedy jak jest zajęta mięsem mogę ją trochę wyczesać. Zaryzykuję jeszcze jedną próbę wypuszczenia jej z pokoju. Mam mieszane uczucia ale muszę na pewno wiedzieć jakiego domu szukać. Dla jedynaków to ciężko o dobry dom a co dopiero dla starszego kota i z potencjalną cukrzycą. Mentalność ludzi jak chodzi o wiek kota jest okropna. Większość uznaje koty powyżej trzeciego roku za stare i nie nadające się do adopcji. Koszmar.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Sob sty 03, 2009 23:53

Bardzo sie ciesze, ze powstala lista. :D Teraz bede miala gdzie odsylac domki na dalszy sprawdzian. :twisted:
A moj kicio w przyszlym tygodniu jedzie do Poznania. :D Ale nie sciagajcie go jeszcze z listy, zeby nie zapeszyc.
Pieczarka - Ty sie nie zalamuj. Mysle, ze spokojnie znajdziesz dom dla Julii. Ale przyznam, ze prawie wszystkie domki dla moich kotow znajdowaly sie przez allegro. I jak widac nie odstraszal ich tekst o pseudohodowlach, umowie adopcyjnej, wieku czy problemach. Jesli napisze sie duzo szczegolow, to potencjalni chetni moga sie zastanowic czy podolaja. I powiem Wam, ze rzadko pisali do mnie jacys podejrzani ludzie, ktorym bym nie oddala kota. Czasem to byl jeden mail i to wlasnie ten wlasciwy.
Wiec glowa do gory! :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Nie sty 04, 2009 7:42

Bo starszy kot wymaga innej reklamy! On nie jest stary tylko stateczny. I błędy młodości ( poza okresem adaptacyjno - rekonwalescencyjnym) ma już za sobą. :lol: To właśnie mówię wszystkim znajomym gdy z powątpiewaniem pytają czemu nie młody kociak. I oczywiście następne pytanie po tym o cene kota jest : to przez allegro? gdy mówię o adopcji zwierzaka. Siłą tego portalu aukcyjnego jest ogromna :conf:

Jek

Post » Nie sty 04, 2009 9:57

a ja przy okazji beczki miodu-dołoże łyżkę dziegciu Nie pozbyłam się wątpliwości jak to zadziała-no cóż praktyka pokaże. :? (moje zaufanie do ludzi z kazdym dniem maleje-osiagając wartości minimalne)
Edzina Twoje doświadzenie jest cenne. Dziewczynom dzięki za stworzenie listy..... :P
Serniczek

Post » Nie sty 04, 2009 11:02

Po paru godzinach pracy na kotem wygląda moje cudo tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Nie sty 04, 2009 11:15

O, k... ale cudo! 8O (jakby co to ja nie przepadam za persami) Ruda pointka. :D

Wypudruj jej ogonek, zwykły puder dla dzieci wystarczy.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie sty 04, 2009 11:19

MariaD pisze:O, k... ale cudo! 8O (jakby co to ja nie przepadam za persami) Ruda pointka. :D

:ryk: :ryk:

Maria.. 8O o malo zawalu nie dostalam.. :twisted:

Czyli jednak persjoza.. :twisted: :1luvu:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

[poprzednia][następna]