POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 02, 2009 13:53

Na naszej stronce pojawiła się nowa kategoria "nasze koty na youtube"
Jeśli ktoś ma nakręcony filmik o swoim tymczasie (lub swoim kocie) i chce go umieścić na naszej stronie oraz na youtube - proszę o info. Będzie to dobre w przypadkach, gdy chcemy zachęcić potencjalne domki, a na stronie czy w ogłoszeniach możemy umieścić tylko kilka fotek.
Oraz (jak zwykle) chodzi o rozreklamowanie PKDT w wielkim świecie ;)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt sty 02, 2009 14:08

jej yammayca, widziałam filmik Kalipso - slodziak taki :love: ... i te wąsiska przezabawne :D
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pt sty 02, 2009 15:48

Tajra i Pufcia już po sterylce zaraz jadę je odebrać do lecznicy.
Niestety nie udało się zrobić dziś badania na toxo, z bardzo prozaicznego powodu braku probówek :? , nie dowieźli na czas pzrez ten świąteczny okres, gdybym szybciej wiedziała to bym rano załatwiła próbówki od innego weta ale nie przyszło mi do głowy że akurat dziś nie bedzie tych probówek :? u wet. szkoda bo nie trzebaby koteczek stresować pobraniem krwi niepotrzebnie skoro już były po zastrzykach, zła jestem na to.
Teraz to myślę , że na razie trzeba dac kiciom spokój żeby doszły do siebie i w czwartek albo w piątek zorganizujemy tak pobranie krwi żeby zawieźć do Oliwy do ZHW (tam trzeba zawieźć najlepiej do 12 a najdalej do 14 jak sie telefonicznie uzgodni) przy okazji będą miały kontrolę brzuszków czy ładnie się goi.

Z filmikami dobry pomysł, spróbóję cos nakrecić z Duszkiem.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt sty 02, 2009 16:14

solaris pisze:Dzisiaj wysłałam namiary na trikolorke Fruzię i PKDT pani z ogłoszenia
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 39353.html

Dzisiaj Fruzia pojechała do Rumii, do pani od tego ogłoszenia. Wg pierwszych wiadomości z nowego domku, Fruzia obeszła mieszkanie, po czym położyła się na łóżku 8-letniej Emilki i głośno mruczy :)
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt sty 02, 2009 17:29

bardzo się cieszę!!!!!!!!!!!!
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pt sty 02, 2009 18:17

Fajnie, że Pufcia i Tajra są już ciachnięte :)

Zdjęłam ogłoszenie naszej ślicznej Trikolorki Fruzi. Super, że znalazła dom :)

Czy mamy zdjęcia nowych kotów na stronkę? Mamy jakieś nowe kocie bidy?

yammayca

Post » Pt sty 02, 2009 18:23

Czy ktoś miał już do leczenia kocie zapalenie płuc/oskrzeli? Bo u mojej Kalipso dalej się to ciągnie i chociaż wet ostrzegał, że to może trwać nawet miesiąc, to byłabym wdzięczna za jakieś informacje, jak jeszcze można jej pomóc...

yammayca

Post » Pt sty 02, 2009 18:37

maria_z pisze:
solaris pisze:Dzisiaj wysłałam namiary na trikolorke Fruzię i PKDT pani z ogłoszenia
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 39353.html

Dzisiaj Fruzia pojechała do Rumii, do pani od tego ogłoszenia. Wg pierwszych wiadomości z nowego domku, Fruzia obeszła mieszkanie, po czym położyła się na łóżku 8-letniej Emilki i głośno mruczy :)

Ale się cieszę :lol: :lol:

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Pt sty 02, 2009 18:37

matko swieta!!!!!!!! plakac mi sie chce ze wzruszenia :lol: pani ktora dokonala taka wspaniala duza wplate musi byc aniolem :aniolek: to bedzie na 4 sterylki lub na leczenie kilki kotkow, wspanialy gest!!!!!!!! moze uznacie mnie za dziwolaga, ale w watykanie bite 30 min kleczalam pod oltarzem glownym w dzien sylwestra i modlilam sie o sponsorow dla PKDT :lol: :lol: :lol: no i spelnilo sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
strasznie sie ciesze ze trikolorka znalazla dom, no ale nie ma co sie dziwic- takie kocie cudo, nie moglo by nie znalezc lokum :lol:
maja wspanialy pomysl z tymi filmikami o tymczasach :!: :lol:
dziewczyny czy mamy jakis dt- bo kotow nam zaczyna brakowac do adopcji, a pod moim blokiem sa do wylapania 3 piekne pingwiny 3 mies :lol: tyle ze gdzie mozna by bylo je wpakowac :?:
jak tajra pojdzie do adopcji, to u ewy j. zwolni sie miejsce na 2 maluszki od seji babulinek z wrzeszcza.
mpacz78 nie bylo dnia zebym nie myslala o pufci i tajrusi.....paciorek mowilam, za pomyslny zabieg - sterylke, dzis w najstarszym kosciele u swietej sabiny.
brakuje mi moich kotow, nawet rumka bandyty :cry: wiec namietnie rzucam sie na wszystkie koty w miescie.
bylam w sylwestra w ruinach, o mama mia :!: rzym to naprawde cywilizowane miasto :!: tam jest ogromny teren odgrodzony plotem, turysci przychodza pod ruiny i karmia koty,tam sa lapane przez miasto bezdomne kociaki, kastrowane, sa wiezione do ruin. wspaniale warunki tam maja, teren wielki jak boisko, drzewa, palmy, groty, podziemia, czyli zycie jak w madrycie :wink:
dzis widzialam tylko jedenego rozjechanego kota, tam sie kociaki nie placza bezdomne i chore po miescie, w ogole nie mieszkaja na osiedlach, tylko w tych ruinach,sa leczone i maja sie dobrze. jest to cos na styl schroniska bez pracownikow. podoba mi sie ten pomysl. bede miec zdjecia- kociarnia imponujaca :!:

KONIECZNIE NIECH KTOS WYSLE TEJ NASZEJ PANI OD DATKU PIEKNY KUBAS :lol:

pozdrawiam was wszystkie serdecznie :!:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt sty 02, 2009 18:56

Początek roku naprawdę piękny - Trikolorka ma dom :D cudownie i tak sie dziwie ze takie cudo tak długo czekało.

Koteczki odebrałam, Tajra już u Ewy, Pufcia u mnie: łazić chce a jeszcze trochę skołowana po narkozie.
Koteczki są w podobnym wieku Pufcia 7-8 mies, Tajra 6-7 mies, Tajra jest drobna niewiele ponad 2kg, za to Pufcia 3,5kg :!: pani weterynarz cieżko miała taką grubcię operować, mówi ze nastepny raz odchudzić przed zabiegiem :lol: he, he jak ja mam odchudzić podwórkową kotkę :lol: w ciąży żadna nie była (a ja Pufcie o ciąże już 3 mies. temu podejrzewałam a ona tylko grubiutka).

W cieplejszym klimacie to w ogóle kotom łatwiej się zyje niż u nas, tym bardziej musimy tu naszym kociastym pomagać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sty 02, 2009 19:39

yammayca pisze:Czy mamy zdjęcia nowych kotów na stronkę? Mamy jakieś nowe kocie bidy?

Na dniach dam ci zdjęcie i opis Duszka wszystko wskazuje na to że od przyszłego tygodnia będzie mógł szukać domu, jutro idę na kontrolę wet.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sty 02, 2009 20:00

W styczniu-lutym będziemy organizować imprezę PRZEBIERANĄ, podczas której chcemy co nieco uzbierać na kotki. Tematu przewodniego zasadniczo nie będzie, aby nie ograniczać weny twórczej ;)

Pytanie jest, ile osób byłoby chętnych na taką imprezkę? Przebranie absolutnie obowiązkowe, klub w Gdyni. Nie muszą to być owczywiście tylko osoby z forum - mogą to być też inni znajomi.

Będę rezerwować klub na którąś sobotę, ale muszę mieć mniej więcej określoną liczbę chętnych.

yammayca

Post » Sob sty 03, 2009 0:47

Ja i mój się piszemy :wink:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob sty 03, 2009 13:00

majeczko my tez sie piszemy oczywiscie :lol: ale wololabym na luty, bo u nas po wyjezdzie bedzie w styczni krucho z kasa, to raz- a dwa, po urlopie nie bede miala wolnych juz weekendow :(

mpacz78 zaraz po powrocie pedze do ewy j do tajruni. moja droga nie wiem jak ci dziekowac za zalatwienie sterylek dla naszych kotek i zawiezienie i odbior.........zadne slowa nie wyraza mojej wdziecznosci :!: wczoraj to sobie poplakalam za tajrunia, bo dociera do mnie ze zniknie ona z mojego zycia jak ja zawioze na ujescisko :cry: ale to dla jej dobra. ja chyba za bardzo personifikuje koty i sie do nich za mocno przywiazuje.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob sty 03, 2009 13:26

W wątku Maciejki pisałam , że mam na nią chętnego.
Zastanawiam się nad jednym : czy dać Maciejkę Panu na kilka dni , żeby się zdecydował czy chce taką koteckę.

To 99%maila od niego :

Bardzo sie cieszę, że ogłoszenie jest nadal aktualne.
Rozumiem pani niepokój o los kotka i to kim i jacy będą jego przyszli
właściciela. Ja też mam obawy czy dam rade zaopiekować sie zwierzaczkiem
bo to duża odpowiedzialność, ale ze swojej strony mogę zaoferować ciepły
dom, opiekę, oddanie i wrażliwość. Bardzo chętnie spotkałbym się by
zobaczyć kotka i ustalić szczegóły adopcji. Proszę napisać jak możemy
się umówić.
Mam jeszcze jedno pytanie - czy kotek jest spokojny i jaki ma temperament?

Ostatnia linijka...Maciejka ma duuuuużo energii... jest bardzo rozbrykana...

Co mam robić? To będzie moja pierwsza adopcja i czuje się troche jak dziecko we mgle...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

[poprzednia][następna]