Świnki morskie do adopcji - permanentnie i coraz więcej :(

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon gru 29, 2008 15:27

naparwde kazdemu,kto lubi zwierzeta,ma poczucie humoru i moze zainwestowac troche pieniedzy ,mozna polecac swinki morskie.Sa malutkie,kochane i nieabsorbujace czasowo.
Petycja w sprawie zamknięcia pseudoschroniska. Nie bądź obojętny,podpisz.
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5247

hyka

Od: Śro paź 31, 2007 19:37

Post » Nie sty 11, 2009 1:01

Znalazłam takie ogłoszenie może warto spróbować :) http://www.hodowcy.com.pl/zaopiekuje_si ... -2709.html
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw sty 15, 2009 22:42

Dzięki. Monitorujemy takie ogłoszenia, ale i to się przyda :)
Nie mogłem wcześniej odpisać, firefox niechętnie mnie tu loguje ;)
Obrazek

Elurin

Od: Wto sty 02, 2007 12:17

Post » Wto lut 03, 2009 11:19

Ratunku!!!
Mamy we Wrocławiu 18 świnek z pseudohodowli! Miały być uśpione, ale trafiły pod opiekę Klubu. To jeszcze maluszki, ok. 2-3 tygodni. Mają pełen przekrój pasożytów skóry, poza tym wyglądają na zdrowe. Czy ktoś mógłby dać im DT? Wszystkie świnki są teraz w jednym DT, kompletnie zapchanym.
Wątek świnek: http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=1935
Obrazek

Elurin

Post » Wto lut 03, 2009 13:57

Jestem osoba, ze tak powiem świeżą na tym forum ale od pewnego czasu z uwaga je śledzę.A to dlatego ze jestem zainteresowana adopcją swinki morskiej-samiczki.Pisałam juz emaile do wielu osób z Klubu,które maja u siebie zwierzaczki ale za każdym razem otrzymywałam negatywne odpowiedzi.Trochę sie juz zniechęciłam i mam nadzieje ze tym razem będzie inaczej.Chętnie zaadoptowałabym wiecej świnek bo bardzo lubie te zwierzątka( miałam kilka w dzieciństwie) ale mam juz w domu jedna samiczke,psa i dwójke dzieci wiec sami rozumiecie ze co za dużo to nie zdrowo.Ale tak na serio to wspólnie z moimi dziewczynami (11 letnia Kinga i 5 letnia Oliwia) doszłysmy do wniosku ze damy rade(dziewczynki pomagaja w sprzataniu ) i weżmiemy jeszcze jedna świnke ale tylko samiczke. Nie moge mieć samca (choć te przeznaczone do adopcji sa przecudne) bo świnki musza mieszkać w jednej klatce.Aha i jeszcze jedno -mieszkam w Łodzi :D

kingusia 1000

Od: Pt sty 30, 2009 15:13

Post » Wto lut 03, 2009 17:03

Hm, musiał być jakiś powód, jeśli wszyscy Ci odmówili. A jakie warunki możesz zaoferować? Tzn. wielkość klatki, częstotliwość spacerów po pokoju, inne zwierzęta, rodzaj karmy... itd., itp.
Powodem mogły być dzieci, a dokładnie Twoja młodsza córka. Często trafiamy na świnki po przejściach, które nie powinny mieszkać z małymi dziećmi (np. gryzą). Tu akurat chodzi o dobro obu stron.
Obrazek

Elurin

Post » Wto lut 03, 2009 18:03

Moze to troche przesadnie ujęłam ze mi wszyscy odmówili ale tak to odczułam.Troche sie tym rozczarowałam bo dbam o swoje zwierzęta a jesli chodzi o moje dzieci to nigdy nie zdecydowałabym sie na jakiegokolwiek zwierzaka gdyby robiły mu krzywde.Napisałam do Blanki1 w sprawie samiczki Dolores ale nie otrzymałam odpowiedzi.lKatke mam 70.Chciałam pomóc i przygarnąć zwierzaka w potrzebie.Moge zapewnic mu dom i chce to zrobic tym bardziej ze mogłabym isc do sklepu zoologicznego i po prostu kupic tam świnke niz szukac jej w innym miescie

kingusia 1000

Od: Pt sty 30, 2009 15:13

Post » Wto lut 03, 2009 20:03

Nie chodziło o to, czy dziecko zrobi krzywdę śwince, raczej odwrotnie. Sam mam paczkę indywidualistów, którzy nie lubią brania na ręce i gryzą (czasem solidnie, do krwi). Stąd niektóre świnki z założenia nie są wydawane do domów z dziećmi.
70-ka jest wg mnie za mała na dwie świnki, chyba, że tylko jako nocleg. Mam teraz jedną świnkę w takiej klatce i jest jej wyraźnie za ciasno, a co dopiero dwóm. Dla dwóch najlepsza byłaby setka (z założeniem - im większa, tym lepsza).
Nie wiem, czemu Bianka nie odpisała w ogóle. Ostatnio ma urwanie głowy, właśnie do niej trafiła ta 18-ka o której pisałem, może to to? Poczekaj cierpliwie albo napisz na Caviarni w dziale "Przygarnę", na pewno ktoś się odezwie.
Napisz jeszcze, jak wygląda kwestia spacerów świnki i co dostaje do jedzenia. To też jest ważne.
Obrazek

Elurin

Post » Wto lut 17, 2009 23:52

czy bianka nadal ma 18 swinek 8O
myslalam, ze juz pare sztuk wydala...

irysek_wroc

Od: Wto wrz 02, 2008 1:28

Post » Śro lut 18, 2009 21:30

W tej chwili chyba tak. Trochę się już w tym zgubiłem. Niedawno wzięła 10 kolejnych i miała przez kilka dni 28 tymczasów.
W W-wie mamy nowy tymczas, samiczkę w typie himalayan. Jakiś #$%* powiesił ją w torbie foliowej na klamce drzwi wejściowych do klatki schodowej prowadzącej do lecznicy. Co gorsza, świnka ma potężne kłopoty z jedzeniem, trzeba ją karmić strzykawką.
To ona:
Obrazek
Obrazek

Elurin

Post » Śro kwi 22, 2009 21:43

65 świnek pilnie szuka domu!!! Świnki są z likwidowanej hodowli, brakuje DT i kasy na wykup.
Link do wątku: http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=34&t=2433&st=0&sk=t&sd=a
Obrazek

Elurin

Post » Pt lip 17, 2009 16:02

Dawno mnie tu nie było...
Jest tu na forum wątek ponad 100 świnek z pseudohodowli - niestety, świnek przybywa, rodzą się ostatnie ciąże. Łącznie stamtąd wyszło ponad 200 prośków...
Mamy nadal świnki z innych źródeł, ale stamtąd jest najwięcej. Część porozjeżdżała się po Polsce, ale większość nadal siedzi w Tarnowskich Górach.
Może dacie radę pomóc? Wziąć świneczkę choć na tymczas?
Obrazek

Elurin

Post » Pon lip 20, 2009 20:20

Na cito potrzebne DT dla ok. 6 świnek polaboratoryjnych!!! Poza ew. pasożytami skóry powinny być zdrowe. Świnki będą w środę lub czwartek w Warszawie. Jeśli ich nie weźmiemy, zostaną uśpione!!!
Klub udostępni klatki, mam też możliwość zakupu karmy i wyposażenia po cenie hurtowej.
Szczegóły na priv.
Obrazek

Elurin

Post » Czw lip 23, 2009 23:12

Jak mi przykro że nie moge pomóc , nie ukrywam że bardzo lubie świniaczki , sama mam jednego bidoka ktory mial byc zlikwidowany bo sie nie sprzeda ( mial problem z nózkami ) ale teraz jest juz OK , mam nadzieje ze znajdzie sie chociaz D.T. :x :x :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt lip 24, 2009 19:33

DT jakimś cudem się znalazł, ale też cokolwiek tymczasowy. Zresztą świnki mają problemy zdrowotne, u trzech są ropnie w gałkach ocznych (po jednym na szczęście), większość ma też jakieś infekcje dróg oddechowych. Są leczone w Ogonku. Jutro wstawię zdjęcia.
BTW, Justa, nie myślałaś o koledze dla prosia?
Obrazek

Elurin

[poprzednia][następna]