POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 28, 2008 19:35

Tak, zgadzam się z tym, że to może być oznaką choroby. Moja Porcelasia od dzieciństwa chorowita, też posikiwała na kanapę, miała bardzo wcześnie rujkę, no i cała sprawa skończyła się bardzo źle... doradzała bym wizytę u dobrego weta, bo jeżeli nic w jej otoczeniu nie uległo zmianie to niestety coś ją gnębi od środka. Choć pamiętam też koteczkę od Dzidzi, która trafiła do swojego domku wydawałoby się ok, ale jak się później okazało jej opiekunka ciągle ją przeganiała: a to nie siadaj tam, a to nie wchodź tam itd. i koteczka zaczęła jej sikać do łóżka. Wróciła do Dzidzi i wszystko się uspokoiło, po prostu była strasznie zestresowana w nowym domu, który nie potrafił dogadać się z kotem...
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie gru 28, 2008 19:45

hmm, no to muszę więcej pogadać z tym nowym domkiem kici, może faktycznie tam ją stresują i stąd to sikanie na kanapę, u mnie i mojej mamy koty mają bardzo bezstresowe wychowanie: generalnie nie ma miejsc gdzie nie wolno wchodzić (wchodzą na stół, do łóżka...) może nie każdemu to odpowiada i potem taki kot przeganiany z różnych miejsc ma stres, muszę dowiedzedzieć się jak tam u nich jest pod tym względem no i polecę im zbadać mocz, weta mają sensownego, chodzą do dr. Podgórskiego w Rumi.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie gru 28, 2008 20:10

a to mój nowy tymczasik roboczo zwany Duszkiem albo Yodą
Obrazek Obrazek
na jednym zdjęciu przed a na drugim po kąpieli juz u mnie.
Właśnie przed chwila się obudził zjadł troche mięska sparzonego, pobawił się trochę pokulał orzecha po podłodze i znów poszedł spać, ale jednak lecą mu smarki z noska i z oczu też jest trochę wydzieliny, jutro do weta bo może jednak bez antybiotyku się nie obejdzie.
Nie wiem też czy grzybicy czasem nie ma bo na uszkach i na pysiu ma takie jakby brudki, których zmyć nie mogę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 28, 2008 20:14

Super Grubcio! :)

W czym go kąpałaś? Mnie za kilka dni czeka kąpiel Kalipso, a ona strasznie zwinna jest i bardzo wody nie lubi, więc już się psychicznie przygotowuję...

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Nie gru 28, 2008 20:14

Już widać, że będzie słodziakiem nad słodziakami :D
Te plamki to może być grzybol, choć może to tylko brudek... oby!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie gru 28, 2008 20:27

yammayca pisze:Super Grubcio! :)

W czym go kąpałaś? Mnie za kilka dni czeka kąpiel Kalipso, a ona strasznie zwinna jest i bardzo wody nie lubi, więc już się psychicznie przygotowuję...

no ja go wykąpałam w moim szamponie do włosów (elseve do farbowanych bo nic innego nie miałam), wykąpałam mu tułowik i łapki bez moczenia głowy i był wyraźnie zadowolony :roll: cały czas mruczał po zimnym strychu to ciepła kąpiel fajna jest.
potem główkę pysio i uszki myłam wacikami samą ciepła wodą bez szamponu ne chciałam mu nalać wody do uszu.
potem zawinęłam w ręcznik i dosuszyłam suszarką do włosów tak żeby bardzo nie warzcała na 1 biegu ciepłym powietrzem z pewnej odległóści.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 28, 2008 20:32

zerknełam na stronę PKDT dzwoniła do mnie dziewczyna, brzmi bardzo konkretnie, studentka. Bede jeszcze z nią rozmawiała, bo nie wiem czy wynajmuje mieszkanie, czy ma własne a to istotne.

Szuka młodej kotki, ale nie zupełnego berbecia. Chciałaby, żeby to to było miziaste. Którą mogłybyście polecić?Tak czy siak adoptuje kota, jak nie od nas, was to ze schroniska.
Była chętna na Toshibkę od Mirmiłki, ale całe szczęście mała już w domku:)
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Nie gru 28, 2008 20:41

O to idealnie młode kotki mamy dwie: Tajrę i Pufcię obie na dniach będa sterylizowane, Pufcia jest miziak nad miziaki a Tajra jeszcze trochę się oswaja ale ma zdecydowanie zadatki na miziaka jest super fajna koteczka. Można odebrać je za jakieś 2 tyg. będa po sterylkach.
One obie są takie nispełna roczne 9-10 miesięcy mają.
Betbet jak dziewczyna sensowna to ja jej chętnie pokażę Pufcię u mnie w środę i z Ewą też można się jakos umówić u której Tajra jest.
Zdjęcia Tajry są na stronie pkdt
a tu Pufcia:
http://picasaweb.google.com/lysyzdenek/ ... 5M3b5rVOk#
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 28, 2008 20:41

Z płci piękniejszej młodszej jest chyba tylko (mogę się mylić) Maciejka u Seji.

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Nie gru 28, 2008 20:43

Maciejka jak najbardziej.
Jest też BARDZO miziasta trikolorka Fruzia, ale niestety nie wiem w jakim dokładnie jest wieku.

yammayca

Post » Nie gru 28, 2008 20:45

Tajra jeszcze nie jest do adopcji, bo Sabiny nie będzie do 7 stycznia, a ona bardzo chce być przy adopcji kici :)

yammayca

Post » Nie gru 28, 2008 20:59

yammayca pisze:
cropka pisze:pewna Pani interesuje sie Nekusiem

Cropka, i co z tą Panią? Zdecydowała się na Twojego kotka?

Wysłałam Pani nowe zdjęcia Nekusia, o które prosiła, miała jeszcze skonsultować kwestie nowego kota z męże. Na razie się nie odezwała... :roll:
ObrazekObrazek

cropka

Od: Czw lip 17, 2008 12:42

Post » Nie gru 28, 2008 21:02

yammayca pisze:Tajra jeszcze nie jest do adopcji, bo Sabiny nie będzie do 7 stycznia, a ona bardzo chce być przy adopcji kici :)

no ja wiem, dlatego piszę że za jakieś 2 tyg. to mam nadzieję ze i po rekonwalescenscji po sterylce będzie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 28, 2008 21:09

Kciuki za Duszka-Yode :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Nie gru 28, 2008 21:10

Misia jutro jedzie do Seji :D