(KRK) 3 KOTY W SCHRONIE W TRAGICZNYM STANIE, DT NA CITO!S.76

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 24, 2008 13:08

catalina pisze:
Kinya pisze:Klusek przyłapany! To on załatwia się obok kuwety :? Dzisiaj sprzątałam u kociastych chyba przez dwie godziny i w tym czasie zauważyłam jak Klusek kręci się po pomieszczeniach w celu wiadomym. Wzięłam go i wpakowałam do wyszorowanej kuwetki z pięknym czyściuteńkim żwirkiem. I co? Za chwilę słyszę drapanie po podłodze, a obok kuwety leży kilka klocków. Najgorsze, że sika też na podłogę :(

Kinya to to jakiś psychiczny problem, bo ani u mnie ani u Tunisi nie robiła poza :roll: może jakies starcia z Wincentym :(

Wcale tego nie wykluczam, liczyłam się biorąc Kluska z tym, że dwa stare kocury mogą się nie polubić. Ale panowie się nie wadzą cały czas, tylko jak jeden zbytnio zbliży się do drugiego. Dziś nawet jedli z jednej miski, co na początku było nie do pomyślenia.
Miałam nadzieję, że kiedy zostaną we dwóch (Flo poszedł do domku, a Julka po sterylce mieszka na górze) trochę się poprawi, bo każdy będzie miał swoją kuwetę i większą przestrzeń. Ale niestety jest jak było, a nawet gorzej :( Wczoraj Klusek przegiął bo narobił do swojej budki, którą dostał od Tunisi. Po czym opuścił ją (budkę) i zajął budkę Wincentego Sika cały czas po podłodze, zasmrodził cały dół i niestety mam wrażenie (zwłaszcza po wejściu z zewnątrz), że odór kocich szczyn zaczyna się unosić też do góry gdzie mieszkamy :evil: Dlatego – mimo że zwolniło mi się miejsce, a w najbliższej perspektywie drugie - nie jestem w stanie przyjmować kolejnych tymczasów, bo po prostu nie wyrabiam w sprzątaniu :roll:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro gru 24, 2008 13:13

dubel
Ostatnio edytowano Pon gru 29, 2008 14:20 przez Kinya, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro gru 24, 2008 13:17

Kurcze, no to niezle sobie poczyna. No ale może rzeczywiscie skoro zajął budkę wincentego to porostu jakaś rywalizacja jest między nim. Kinya ja mam Feliwaya, może ci odstąpię, masz ta gdzie do kontaktu wsadzić?
Obrazek
Obrazek

catalina

Od: Sob kwi 16, 2005 10:31

Post » Śro gru 24, 2008 13:23

Mam, jeśli będziesz tak dobra to proszę, bo już łapię doła :(
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro gru 24, 2008 13:24

Przepraszam za zawalenie watku, coś mi się komp zawiesił, zaraz postaram się usunąć nadprogramowe posty
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro gru 24, 2008 13:30

Kinya pisze:Przepraszam za zawalenie watku, coś mi się komp zawiesił, zaraz postaram się usunąć nadprogramowe posty

Się już nie da :evil: Kurde, co za dzień...
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro gru 24, 2008 13:31

w takim razie życzę pozytywnych efektów sprzątania, a kocury niech sikaja tam gdzie powinny - do kuwet
zdrowych i spokojnych świąt
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw gru 25, 2008 9:47

W imieniu moim i Artusia życzymy wszystkim
Wesołych Świąt i Dosiego Roku.

Obrazek
Obrazek

AniaC.

Od: Pt lis 07, 2008 10:39

Post » Czw gru 25, 2008 15:46

kłaniam się świątecznie i zapytuję, co słychać u Pumy?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob gru 27, 2008 18:44

a ja juz poświątecznie i też czekam na wieści
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Sob gru 27, 2008 18:51

Puma nadal w lecznicy, nie dowiedziałam eis dzisiaj szczegółów, bo lekarz do mnie nie oddzwonił a ja jak dzwoniłam to ciągle był dziki tłum. Będę jutro wracać z polowania w Kłaju to tam podjadę

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie gru 28, 2008 11:18

Puma wracaj do zdrowia :ok:

Killatha

Post » Nie gru 28, 2008 15:20

Puma ładnie sama je, ciągle zaczepia wetów aby się z nią bawić. Dr Miśkowicz obiecywał mi, że jak będzie miał dzisiaj spokój na dyżurze to ją wymiętosi "do bólu" :wink:
Natomiast problem jest z tym szwem, bo to się nie trzyma, brakuje tam skóry więc prawdopodobnie będzie mieć przeszczep, wstawią jej łatkę jak Norze w miejsce wyciętego ogona.
Jeżeli ktoś mógłby pannę wspomóc jakimś bazarkiem ... każdy dzień pobytu to 20 zł, o leczeniu nie wspominając :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie gru 28, 2008 16:21

Catalina, dzięki za feliway, wpięłam do kontaktu i czekam na szybkie rezultaty :wink: Wczoraj już strasznie się wkurzyłam, Klusek dostał żółtą kartkę :roll: Dzisiaj jakby spokojniej, nie było kałuż na podłodze, ale za to nasikał koło wiaderka, prawie wszystko wpłnęło pod spód i dlatego nie było widać.
Spryciarz...
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pon gru 29, 2008 0:08

Oj to koniecznie musisz mi powiedziec czy ten fellywey faktycznie dziala bo chce wlasnie zamowic to magicze cos. Moja koteczka tez nieraz lubi podsikiwac rozne katy jak sie zezlosci. A ze jest obrazona na cały swiat ze jej Pani jakiegos "darmozjada" sprowadzila do domu aktywnie wyraza swoj protest :?

AniaC.

Od: Pt lis 07, 2008 10:39

[poprzednia][następna]