K-ów,część kotów z Kłaja nadal czeka na pomoc na mrozie:-(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 24, 2008 6:52

Wszystkim - spokojnych i cieplych Swiat !
zo i Gwiazdy

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Śro gru 24, 2008 10:28

Myslałam, że odwiozę dzisiaj Pumę na DT ale bidunia ma problemy z oddychaniem. Jednak na szczęście dzisiaj jest lepiej niż wczoraj więc może będzie już tylko lepiej

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro gru 24, 2008 11:49

Obrazek

Wszystkim Dużym i Małym życzę Wesołych Świąt!

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Śro gru 24, 2008 11:54

Właśnie wróciłam z Wielopola. Franek faktycznie mega-miziak i na 99%kastrat. Jego biało-bura towarzyszka też rozmruczana. Przesiedziałam u nich dobrych kilkadziesiąt minut. Nawet jedzonko nie było atrakcyjniejsze niż ja :wink:
Natomiast pozostała piątka nadal dzika lub w najlepszym razie dzikawa. Burasek uciekając przede mną uderzył główką w karton :cry: Dopóki byłam w pokoju, nie podchodziły do miseczek, a przecież musiałam im przewietrzyć, więc trochę to trwało.
Wieczorem przyniosę suche - kupiłam im trochę Acany - i trzy puszeczki animondy, bo tymczas nią już gardzi :evil: To co prawda kitten, ale się przecież nie potrują :lol:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro gru 24, 2008 13:31

Wszystkim krakowskim kotkom i ich opiekunom
zyczę
Wesołych Świąt
:cat3:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro gru 24, 2008 15:24

Nasza Kora ma wielbiciela który śledzi jej
postępy zdrowotne i w dniu dzisiejszym od
niego dostała świąteczną paczkę
Obrazek
Obrazek
Panie Mateuszu Korunia bardzo dziękuję za pamięć
i życzy wesołych świąt
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro gru 24, 2008 15:36

Jakie to urocze, aż sie poryczałam :oops:
w ogóle mam jakiś płaczliwy nastrój dzisiaj, jakoś tak nieadekwatnie :twisted:

Wesołych Swiąt wszytkim :s1:
Obrazek
Obrazek

catalina

Od: Sob kwi 16, 2005 10:31

Post » Śro gru 24, 2008 15:38

Mnie też strasznie to wzruszyło. Sweet :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro gru 24, 2008 21:43

Wróciliśmy z moim TŻ-em z Wielopola. Kociaki z okazji świat dostały animondę, Franek wcinal, aż mu się uszy trzęsły :) Maluchy niestety nadal dzikie, w takich warunkach nie mają szans na oswojenie. Szkoda ich. Posprzątaliśmy i zostawiliśmy im suche. Pan ochroniarz też do nich zagląda, kociolubny jest :P
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro gru 24, 2008 22:06

Potrzebują czasu i widoku człowieka na co dzień
moja dziczka już nie chodzi po meblach a jest dopiero dobę
no ale w mieszkaniu teraz zaszyła się w dziurze i obserwuje
zachowanie innych kotów strach nie pozwala jej robić to samo co innym
czyli chodzić mi po głowie ale już próbuje podchodzić .
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro gru 24, 2008 22:16

Korunia, ależ Mikołaj się nadźwigał dla Ciebie!

To naprawdę wzruszające, że są tacy, którzy pamiętają i w taki dzień o naszych podopiecznych..

A dla wszystkich tu piszących i tylko zaglądających serdeczne życzenia Wesołych Świąt, spokojnych, dających chwilę odpoczynku i zadumy w tym naszym zabieganym życiu. Świąt bez wizyt u wetów, bez nocnych kroplówek, bez strachu czy jakaś kocina doczeka pomocy. Życzę też wytrwałości, siły i zdrowia, bo przed nami kolejny rok wypełnionych pomocą dla kociastych, oby było jak najmniej tych potrzebujących.
A nam wszystkim i tym, którzy nie zgadzają się z nami w pewnych kwestiach, życzę abyśmy jednoczyli się tam gdzie możemy zdziałać coś wspólnie a nie przeszkadzali sobie gdy jest nam nie po drodze. Dużo wyzwań przed nami wszystkimi a na przykładzie rodzinki Kory u Noemik widać, że wspólnie można uratować o wiele więcej kocich istnień

Tweety

Post » Śro gru 24, 2008 22:24

miszelina pisze:Wróciliśmy z moim TŻ-em z Wielopola. Kociaki z okazji świat dostały animondę, Franek wcinal, aż mu się uszy trzęsły :) Maluchy niestety nadal dzikie, w takich warunkach nie mają szans na oswojenie. Szkoda ich. Posprzątaliśmy i zostawiliśmy im suche. Pan ochroniarz też do nich zagląda, kociolubny jest :P

Po świętach dobrze było by je rozparcelować po domach. Z tego co wiem Zowisia bierze Dianę vel Jagienkę, zostaną jeszcze 3 maluchy w tym dwa bardzo dzikie. Kto ma doświadczenie z takimi?, bo u mnie towarzystwo było zazwyczaj dość oswojone i nie wiem czy będę sobie umiała z takim poradzić :oops: No i trochę obawiam się, że ciągły harmider, krzyki i gonitwy dzieci mogą nie służyć oswajaniu :(

Tweety

Post » Śro gru 24, 2008 22:53

Zadzwoniła dzisiaj do mnie nowa opiekunka Brazylki. Jako, że panną ciągle kicha i smarka zrobiono jej w Arce test na białaczkę, wyszedł pozytywny :(
Podałam pani namiary na Tomka, który wiedzę o białaczce ma w małym palcu u lewej nogi, który walczył do upadu o Okrusię i Migotkę od Joli_K.
Mam nadzieję, że kolejny test będzie negatywny, bo w końcu Brazylka jako jedyna z 11 kociaków przeżyła pp więc jej wygrana daje nadzieję na zafałszowany wynik ale dla bhp myślę, że trzeba by było wkroczyć z Virbagenem. Jej opiekunowie chcą walczyć o kotkę, powiedzieli, że finansowo powinni podołać ale są uprzedzeni, że w razie czego mogą liczyć na naszą pomoc. Virbagen do tanich nie należy :( Mam namiary jednej lecznicy, która go miała, gdy Szila umierała, tzn dowiedziałam się o tym na drugi dzień po jej śmierci. Mam nadzieję, że jest jeszcze tam dostępny

Jola_K powiedziała mi o testach PCR, robią je w Niemczech ale ponoć w 100% potwierdzają obecność białaczki.
Ma ktoś jakieś zdanie w tym temacie?

Tweety

Post » Czw gru 25, 2008 10:37

Zaglądamy świątecznie...

Obrazek
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw gru 25, 2008 13:35

markopolo00 pisze:Nasza Kora ma wielbiciela który śledzi jej
postępy zdrowotne i w dniu dzisiejszym od
niego dostała świąteczną paczkę
Obrazek
Obrazek
Panie Mateuszu Korunia bardzo dziękuję za pamięć
i życzy wesołych świąt

Prezent większy od Kocicy. :) Wszystkim w te święta życzymy zdrówka dla kotków i właścicieli. Oby w tym Świątecznym dniu niczego wam nie zabrakło, a Nowy Rok był spokojny i bez komplikacji (weterynaryjnych ma się rozumieć). Tego wam życzę ja, mój mąż, kocur Mamb i kocica Jumi. :P

Sylunia

Od: Pon lis 03, 2008 19:55

[poprzednia][następna]