Maurycy i Estian - już małe słoneczko u nas:))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 22, 2008 10:07

Kochane ciocie!
Bardzo, bardzo dziękuję za życzenia :love:

Duzi chyba zdążą z tą łazienką (tyle o ile, bo tam potrzebne są teraz i inne zmiany) bo już prawie jest. ale mamy prisznicol! Z pilotem nawet jak ktoś chce, nie musi bo w środku są przyciski do wszyskiego ale może :mrgreen:
Duża jest załamana, trochę na żarty oczywiście, ale jednak bo ona jest
a techniczna i jak jest coś nowego w domu no np. jakiś sprzęt grający, telefon to cieszy się, ale nie cierpi uczyć się obsługi, nic nie pamięta i w ogóle no nie lubi rozgryzać i zapamiętywać co i jak i powiedziała, że do
czego to doszło, żeby człowiek nie mógł chcąc się umyć po prostu puszczał wodę i się mył tylko musiał się uczyć obsługi myjaka.
Tak, że nie wiem czy Duża w ogóle się przed świętami umyje wczoraj nie chciała wypróbować :P Co jej się podoba to takie małe niebieskie światełka na takiej srebrnej coś tam coś tam i to, że można hydromasażem masować też stópki. No ale wejśc nie chciała, nie podoba jej się połączenie wody z prądem jak mówi i że nie chce zejść z tego świata przed świętami. Ja nie wiem czy do brudnej Dużej przyjdzie Mikołaj?

Ja ciocie kochane czekam na niego i jak radzą kumple od cioci Mereth posprzątam swoje spanko.
Ciociu Sihajo remont łazienki nie jest taki zły, w momentach załamania Duża zawsze myśli: "ale za to jak będzie pięknie jak skończymy"! to jej troszkę pomaga.

Czy Duża wreszcie przestanie latać po te zakupy? I robić bałagan w domu? Ale dziś lepsza wiadomośc, zabiera się za robienie jedzonka :P Będzie o co żebrać, co kraść i w ogóle zapowiada się niezła zabawa z polowaniem na wszystko :dance2:

Całusek dla Was ciocie.
Wasz Estian.
A zdjęcia Duża obiecała wstawić :D
Ostatnio edytowano Pon gru 22, 2008 10:10 przez Nelly, łącznie edytowano 3 razy

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pon gru 22, 2008 10:08

.. dubel
Ostatnio edytowano Pon gru 22, 2008 10:14 przez Nelly, łącznie edytowano 1 raz

Nelly

Post » Pon gru 22, 2008 10:13

Mereth pisze:Dzień dobry Nelly i koteczki :D

Wczoraj Miasteczko Twin Peaks było później, bo o 18:00 i tylko 1 godzina, pewnie tylko pierwszy odcinek był dwugodzinny :wink:

Znowu przegapiłam :evil: A mam na lodóce kartkę, ale taka jestem zarobiona ja kto mówią i przez to.

Nelly

Post » Pon gru 22, 2008 12:33

Nelly pisze:
Mereth pisze:Dzień dobry Nelly i koteczki :D

Wczoraj Miasteczko Twin Peaks było później, bo o 18:00 i tylko 1 godzina, pewnie tylko pierwszy odcinek był dwugodzinny :wink:

Znowu przegapiłam :evil: A mam na lodóce kartkę, ale taka jestem zarobiona ja kto mówią i przez to.

Tak bywa, ale spokojnie, jeszcze kilka odcinków zostało, na pewno na któryś trafisz 8) :wink:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Pon gru 22, 2008 14:10

Nelly pisze:(...) ale mamy prisznicol! Z pilotem nawet jak ktoś chce,
(...)
Ale dziś lepsza wiadomośc, zabiera się za robienie jedzonka :P Będzie o co żebrać, co kraść i w ogóle zapowiada się niezła zabawa z polowaniem na wszystko :dance2: (...)

Co tam zabawa z polowaniem. Mam lepszą propozycję ;)
Popatrz gdzie ludzie schowają pilota od prysznica. Jak Duża wejdzie do kabiny, to wtedy tup-tup łapkami po guziczkach pilota! To dopiero będzie zabawa! A ile radości będzie miała Duża jak jej wrzątek na plecy puścisz! :lol:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon gru 22, 2008 15:22

:lol: Wojtek dywersje uprawia :lol:
cześc Nelly, caluski dla Estianka, pewnie juz duzy wyrosl, to beda jego pierwsze świeta chyba u cibie, nie myle sie? :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon gru 22, 2008 21:24

Wojtek pisze:
Nelly pisze:(...) ale mamy prisznicol! Z pilotem nawet jak ktoś chce,
(...)
Ale dziś lepsza wiadomośc, zabiera się za robienie jedzonka :P Będzie o co żebrać, co kraść i w ogóle zapowiada się niezła zabawa z polowaniem na wszystko :dance2: (...)

Co tam zabawa z polowaniem. Mam lepszą propozycję ;)
Popatrz gdzie ludzie schowają pilota od prysznica. Jak Duża wejdzie do kabiny, to wtedy tup-tup łapkami po guziczkach pilota! To dopiero będzie zabawa! A ile radości będzie miała Duża jak jej wrzątek na plecy puścisz! :lol:

No wiesz! :twisted: Na co ty kotana namawiasz :D
Poza tym pilot nie jest od wody, wodę puszcza się już w kabinie :P

Nelly

Post » Pon gru 22, 2008 21:32

Eeeee, to kiepski pilot ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon gru 22, 2008 21:35

Dywersja nie wyszła! :lol: :lol:
Szkoda w sumie :twisted: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon gru 22, 2008 21:43

moś pisze::to beda jego pierwsze świeta chyba u cibie, nie myle sie? :wink:

Nie mylisz się :D Pierwsze.

Jutro dopiero mu prezenty kupię, bo zmówiłam w sklepie "kuchnia pupila" i kulę smakuię i inne badziewia :twisted: ale okazuje się, że kurier będzie dopiero pomiędzy Świętami a Nowym Rokiem. Trafiłam na taki sklep, suche mają to, które Estian je tańsze niż w innym miejscu. Zakup powyżej 150 zł - dostawa gratis i piszą, że wysyłka w ciągu 24 h. Ale nie można wpłacać na konto tylko czeka się na telefon od nich, taki uzgadniający. Dziś zadzwonili (zamawiałam w piatek) okazało się, że tego jedzenia chwilowo zabrakło, ma być po 5 stycznia, a z uwagi na świąteczny okres wysyłka dojdzie dopiero jak pisałam w/w. Wzięłam tej samej firmy, jakąś holistyczną kurczak, 1,3 kg - bo tą polecała dla juniora. Do tego zamówinie nie jest w tym wypadku gratisowe (bo niższa kwota) ale 14,50. W sumie to moja wina, bo mogłam zrezygnować - jakoś zgłupiałam przy tej rozmowie :D
Nie wiem, czy mi się ten sklep podoba. Zobaczymy. Ofetrę mają naprawdę bardzo szeroką tylko nie wiem, czy to tylko jest wypisane, a potem okazuje się, że akurat tego zabrakło czy faktycznie mają to wszystko raczej. Zobaczymy po 5 stycznia.

Nelly

Post » Pon gru 22, 2008 21:46

Wojtek pisze:Eeeee, to kiepski pilot ;)

W ogóle jednak kiepski prysznic :evil:
Radio to jest, przez telefon można rozmawiać a telewizor to gdzie??
Co to za prysznic bez TV :roll:

Nelly

Post » Pon gru 22, 2008 21:47

kalair pisze:Dywersja nie wyszła! :lol: :lol:

Ja ci dam szkoda :twisted: :wink:

Nelly

Post » Pon gru 22, 2008 21:52

Nelly pisze:
kalair pisze:Dywersja nie wyszła! :lol: :lol:

Ja ci dam szkoda :twisted: :wink:

Nelluś,kochanie,ale jaki ubaw koteczki by miały! [I my, nie umniejszając.. :twisted: :lol: ]
Buziaczki dla kotusiów! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon gru 22, 2008 21:58

Mam przerwę w pracy.
Upiekłam dwa jabłeczniki i sernik.
Upiekłam schab na schabik w galarecie.
Ugotowałam rosół z kurczaka na galarciki z kurczaka.
Ugotowałam jajka do sałatki i do tych galarcików.
Zrobiłam bałagan w kuchni, Estian pomagał. Wylał mi kawę na stół na którym były różne rzeczy i do tego bieżnik.
Ale ogólnie był grzeczny.
Asystował mi cały czas, z małą przerwą na spanko, jest niezmordowany w przypatrywaniu się co ja robię.
Grzeczna jestem prawda? Mikołaj przydzie na pewno :s4:
Bo ja kuchni to nie kocham, jestem jak muszę.

Nelly

Post » Wto gru 23, 2008 8:09

Hej grzeczny Estianku, Maurysiu-zapewne też grzeczny :lol: -i Nelly! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]